Απίστευτο! Σάτυρος ιερέας. Έγκυρα ή όχι τα μυστήρια;
Συντονιστής: Συντονιστές
-
nikolaos-9
Απίστευτο! Σάτυρος ιερέας. Έγκυρα ή όχι τα μυστήρια;
Γιά άλλη μιά φορά δυστυχώς εκτείθεται η εκκλησία: Βούηξε ο κόσμος με τον ιερέα που κατηγορείται ότι βίαζε κατ' εξακολούθηση 11χρονο κοριτσάκι στο Ίλιο.
Μπορεί να είναι και αθώος, -πράγμα που διερευνάται- είναι όμως κατηγορούμενος.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Τα Μυστήρια και η ιερουργία ενός τέτοιου ανθρώπου (εάν όντως έχει διαπράξει αυτή την κτηνωδία) είναι έγκυρα; Συνοδεύονται από τη χάρη;
Πως μπορούν ιερωμένοι να κάνουν τέτοια πράγματα; Κυρήτουν το λόγο του Θεού, χειρίζονται ιερά Σκεύη, πώς τολμούν;...
Μπορεί να είναι και αθώος, -πράγμα που διερευνάται- είναι όμως κατηγορούμενος.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Τα Μυστήρια και η ιερουργία ενός τέτοιου ανθρώπου (εάν όντως έχει διαπράξει αυτή την κτηνωδία) είναι έγκυρα; Συνοδεύονται από τη χάρη;
Πως μπορούν ιερωμένοι να κάνουν τέτοια πράγματα; Κυρήτουν το λόγο του Θεού, χειρίζονται ιερά Σκεύη, πώς τολμούν;...
-
strumfi
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Απίστευτο! Σάτυρος ιερέας. Έγκυρα ή όχι τα μυστήρια;
Τα Μυστήρια δεν επηρεάζονται από το ποιόν του ιερέα.nikolaos-9 έγραψε:Τα Μυστήρια και η ιερουργία ενός τέτοιου ανθρώπου (εάν όντως έχει διαπράξει αυτή την κτηνωδία) είναι έγκυρα;
Τολμούν, γιατί είτε δεν πιστεύουν είτε έχουν φτιάξει μια "πίστη" στα μέτρα τους.nikolaos-9 έγραψε:Πως μπορούν ιερωμένοι να κάνουν τέτοια πράγματα; Κυρήττουν το λόγο του Θεού, χειρίζονται ιερά Σκεύη, πώς τολμούν;...
Ναι Μυστηρια & Ιερουργια ειναι εγκυρα και συνοδευονται απο την Χαρη που να ξερει ο πιστος τι ειναι ο καθε ενας?
Τι θα πει ο Κυριος, Απ! Ακυρη η λειτουργια, ο παπας ηταν ετσι. Σιγα....
ΕΑΝ ειναι ενοχος τοτε χρειαζεται ειλικρινη μετανοια γιατι αμα πιανεις σωμα και αιμα Χριστου ακαθαρτος και γινεσαι αιτια να "βλασφημείται το όνομα του Θεού δι’ υμάς εν τοις έθνεσι (Ρωμ. 2.24)" τοτε λεω, αστα να πανε, γιατι σε περιμενει...
Προσευχη θελει ο πατερ ειτε ειναι αθωος ειτε ενοχος (τοτε θελει πιο πολυ)
Τι θα πει ο Κυριος, Απ! Ακυρη η λειτουργια, ο παπας ηταν ετσι. Σιγα....
ΕΑΝ ειναι ενοχος τοτε χρειαζεται ειλικρινη μετανοια γιατι αμα πιανεις σωμα και αιμα Χριστου ακαθαρτος και γινεσαι αιτια να "βλασφημείται το όνομα του Θεού δι’ υμάς εν τοις έθνεσι (Ρωμ. 2.24)" τοτε λεω, αστα να πανε, γιατι σε περιμενει...
Προσευχη θελει ο πατερ ειτε ειναι αθωος ειτε ενοχος (τοτε θελει πιο πολυ)
-
PerlMaster
- Έμπειρος Αποστολέας

Η εγκυρότητα των μυστηρίων που τελεί ο Ιερέας δεν νομιμοποιείεται από το βαθμό της δικής του αρετής ή αμαρτώλότητας . Αλοίμονο αν ήταν έτσι , τότε θα είχαμε μία μορφή ειδολολατρείας . Η εγκυρότητα είναι εκ των άνωθεν .
Έτσι λοιπόν η εγκυρότητα των μυστηρίων είναι δεδομένη ακόμα και στον πιο αμαρτωλό Ιερέα , και αυτό είναι σίγουρο.
Επίσης ακόμα και αν η Ιερά σύνοδος αποσχηματίσει και "ξυρίσει" έναν Ιερέα ακόμα και τότε δεν βλάπτουν στο παραμικρό την Ιερατική του χάρη . Για το Θεό παραμένει Ιερέας χωρίς να υπολείπεται σε εγκυρότητα .
Για να αναπαυθείς όμως θα σου πω ότι για τους Ιερείς που επιμένουν σε βαριές αμαρτίες , υπάρχει για αυτούς , κάτω από τη κόλαση που προορίζεται για μας τους λαϊκούς αν δε σωθούμε , ένα ειδικό μέρος που ονομάζεται αφάνεια .
Έτσι λοιπόν η εγκυρότητα των μυστηρίων είναι δεδομένη ακόμα και στον πιο αμαρτωλό Ιερέα , και αυτό είναι σίγουρο.
Επίσης ακόμα και αν η Ιερά σύνοδος αποσχηματίσει και "ξυρίσει" έναν Ιερέα ακόμα και τότε δεν βλάπτουν στο παραμικρό την Ιερατική του χάρη . Για το Θεό παραμένει Ιερέας χωρίς να υπολείπεται σε εγκυρότητα .
Για να αναπαυθείς όμως θα σου πω ότι για τους Ιερείς που επιμένουν σε βαριές αμαρτίες , υπάρχει για αυτούς , κάτω από τη κόλαση που προορίζεται για μας τους λαϊκούς αν δε σωθούμε , ένα ειδικό μέρος που ονομάζεται αφάνεια .
-
triantafillia
- Τακτικό Μέλος

θα σας πω την προσωπικη μου εμπειρια.ο πρωτος μου πνευματικος σταματησε απο τα καθηκοντα του γιατι ειχαν γινει καποιες δυσαρεστες καταστασεις.στον επομενο πνευματικο μου που τον εχω και μεχρι σημερα εκανα την συγκεκριμενη ερωτηση "Τα Μυστήρια και η ιερουργία ενός τέτοιου ανθρώπου είναι έγκυρα;"η απαντηση του πνευματικου μου ηταν οτι οταν εγω πηγαινα για το μυστηριο της Θειας Εξομολογησης ηταν ενεργος ιερεας οποτε ολα ισχυουν κανονικα.
-
andriyian
- Έμπειρος Αποστολέας

Δηλαδη ο καθε ανωμαλος,ομοφυλοφυλλος ή οτιδηποτε αλλο ιερεας βλεποντας οτι κανεις δεν προκειται να τους πειραξει,κανουν ολο και πιο χειροτερα πραγματα. Αυτη η ασυλια θα μας φαει. Θα ξερω οτι ο ιερεας ειναι τετοιος και θα κοινωναω απο το δισκοποτηρο του; Να μου λειπει. Ελεος βρε αδερφια!!!! Απο που κι ως που εχει τη Θεια Χαρη; Προσγειωθειτε στην πραγματικοτητα.
Ειπε κανεις τπτ για ασυλια ???
Αμα ειναι ενοχος να υποστει τις συνεπειες να ξοφλησει κιολα..... :D
Μιλαμε σε περιπτωση που δεν τον ξερουμε οτι ειναι ετσι, αμα το ξερουμε παμε σε αλλον ιερεα.
Την Θεια χαρη την εχει, αμα θελει ο Θεος τον ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ, δεν φταιει τπτ ο καθε ανηξερος ομως, για φαντασου π.χ. πεθαινει ενας που πριν εξομολογηθηκε σε εναν τετοιο, παει στο Κυριο και εκεινος του λεει ακυρη η εξομολογηση ο παπας ηταν τετοιος πηγαινε στην κολαση.
Αμα ειναι ενοχος να υποστει τις συνεπειες να ξοφλησει κιολα..... :D
Μιλαμε σε περιπτωση που δεν τον ξερουμε οτι ειναι ετσι, αμα το ξερουμε παμε σε αλλον ιερεα.
Την Θεια χαρη την εχει, αμα θελει ο Θεος τον ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ, δεν φταιει τπτ ο καθε ανηξερος ομως, για φαντασου π.χ. πεθαινει ενας που πριν εξομολογηθηκε σε εναν τετοιο, παει στο Κυριο και εκεινος του λεει ακυρη η εξομολογηση ο παπας ηταν τετοιος πηγαινε στην κολαση.
ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΙ. ΕΙΝΑΙ Κ ΑΥΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΜΕ ΕΜΑΣ. ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΙ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ Κ ΕΜΕΙΣ ΑΜΑΡΤΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ. ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.