Καθημερινός πόλεμος με το αντίθετο πνεύμα - εμπειρίες.

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

andreastsa
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Καθημερινός πόλεμος με το αντίθετο πνεύμα - εμπειρίες.

Δημοσίευση από andreastsa »

efthumhs έγραψε:
Μ.Δ.Κ. έγραψε:Γύρω στα δώδεκά μου χρόνια περίπου, οι Κυριακές άρχιζαν με εκκλησιασμό στη εκκλησία της Ενορίας μου τον άγιο Αρτέμιο στην Αθήνα.
Εκείνη την Κυριακή όπως κάθε φορά μπήκα στην εκκλησία και κατευθύνθηκα στη θέση που συνήθως στεκόμουν, πίσω από τις θέσεις των δεξιών ψαλτών, και δίπλα στην δεξιά πύλη του ιερού.
Δεν πέρασαν ένα δύο λεπτά, και ένιωσα ένα βλέμμα να με κοιτά – θα έχετε νιώσει και εσείς κάτι ανάλογο- γύρισα προς τα πίσω, και τι βλέπω σε απόσταση δέκα δεκαπέντε μέτρων;
Ένας πολύ ψηλός κύριος ανάμεσα στους εκκλησιαζόμενους, με κουστούμι, ακίνητος σαν άγαλμα, με τα χέρια μπροστά του δεμένα προς τα κάτω, φορώντας καπέλο μέσα στη εκκλησία, όταν κανείς άλλος δεν φορούσε καπέλο, να με αγριοκοιτάζει με μίσος. Τα μάτια του έλαμπαν από κακία.
Δεν φοβήθηκα καταρχάς, μάλλον πήγα να βάλω τα γέλια, αφού τον θεώρησα παράξενο – βλαμμένο, διότι είχε και κάτι αυτιά τόσο μεγάλα και μυτερά προς τα πάνω, σαν γαϊδουρινά, που εξείχαν πάνω από το καπέλο του, που μου φάνηκαν πολύ αστεία, και επιπλέον υπήρχε κόσμος δίπλα και γύρω μου, και που δεν θα τον άφηνε να μου κάνει κακό χωρίς λόγο.
Ύστερα από λίγο όμως σαν μια εσωτερική φωνή με πληροφόρησε ότι ήταν ο Σατανάς. Πάγωσα. ( Μην απορείτε, ένα παιδί δεν μπορεί ούτε να ξέρει ούτε να κατανοεί πολλά πολλά, για μένα ο Σατανάς ήταν κάτι το ακαθόριστα κακό, σαν ένα κακό όνομα)
Γύρισα σιγά σιγά το κεφάλι μου προς τα εκεί ύστερα από λίγη ώρα, δεν υπήρχε τίποτα και κανείς………..
:shock: :shock: :shock: Συγκλονιστικό!!!
¨Οντως συγκλονιστικό, αν δούμε τους βίους των Αγίων θα δείτε ότι ο ακατονόμαστος είναι τελείως αδύναμος με την βοήθεια του ΘΕΟΥ!
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Βρε συ, Σπαρτακε, μην αρπαζεσαι, ουτε να στεναχωριεσαι,
δεν στο ειπαμε για κακο, η Ελπιδα, και εγω, και οποιος αλλος. Καθε αλλο.

Καλοπροαιρετα, οπως ειμαστε μια παρεα εδω, σε πειραξαμε λιγο.
Αλλοιμονο. Ουτε ειναι κατι πρωτογνωρο αυτο. Ολοι ξερουμε πολλες τετοιες καταστασεις.

Οσοι ειμαστε στην Εκκλησια ξερουμε, με τι εχουμε να κανουμε, και απεναντι σε τι παλευουμε. Εχουμε γνωση.

Αμα ομως σε φεραμε σε δυσκολια, να μας συγχωρεις. Δεν το θελαμε.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

dionysisgr έγραψε:Τι να πουνε και οι Αγιορειτες και γενικα στα Μοναστηρια, που εκει, και εαν εχουν δει τα ματακια τους.. Χαμος!
Εχω ακούσει διά ζώσης πράγματα, που δεν τα λέω, για να μην υπάρξουν προβλήματα ύπνου στις γυναίκες (και όχι μόνο στις γυναίκες) του φόρουμ.. :8

Θα σας πω μόνο, πως έχω δει απομονωμένο κελλί στο Α.Ο., που και στις 4 εξωτερικές πλευρές των τειχίων του, είχε 4 πολύ μεγάλους χτισμένους σταυρούς πάνω του, για να μην το γκρεμίσει ο Διάβολος, ο οποίος επιτιθόταν συχνά στον εκεί μονάζοντα... :aiwebs_029 :aiwebs_023 :aiwebs_023 :aiwebs_029 :aiwebs_016
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Βαλτος εισαι ρε Παναγιωτη και εσυ τωρα; :shock:

Να μπω και εγω στον "πειρασμο", να γραψω καμμια ιστορια,
να κλεισουν ολοι τον υπολογιστη επι τοπου;

Αστο καλυτερα..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Διάβασα πρόσφατα ένα γεροντικό του Αγίου Όρους.
Οι μάχες που δίνονται με το σατανά είναι πράγματι πολύ μεγάλες.

Συζητώντας με ένα φίλο που όλα τα θέματα τα πιάνει ΄΄δυτικώς΄΄
επιστημονικά, με κούφανε που δέχθηκε ως αληθινές τις ΄΄μάχες΄΄.
Προσπάθησε να μου εξηγήσει κάτι για θετικές και αρνητικές ενέργειες
αλλά δεν τον άφησα να ολοκληρώσει................
Πάντως με κούφανε που παραδέχθηκε τις μάχες καλού κακού...

Πρόσφατα ένα παιδάκι φίλου μου (3 ετών) ενώ εκκλησιαζόταν με τους ευσεβείς γονείς του σε πανηγυρική
μάλιστα Θεία Λειτουργία παρουσία μητροπολίτη, άρχιζε να κλαίει, για την ακρίβεια
να σκούζει, χωρίς κανένας να μπορεί να το ηρεμήσει. Μετά από αρκετή ώρα
που συνήλθε το παιδάκι έλεγε πως είδε λίγο έξω από το ιερό μια πολύ γριά που τον φόβισε πολύ.
Ολοι είπαν πως ήταν η Παναγία.
Τους έδωσα τα ΄΄χαιρετίσματά΄΄ μου.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

δε θα ταν η Παναγια. Η Παναγια δε θα του δημιουργουσε τετοιο φοβο απεναντιας, δηλαδη ακομη κι αν δεν ηξερε οτι ηταν η Παναγια φοβο δε θα νιωθε τετοιο τρομαχτικο. Ασε που εμφανιζεται οπως τη λεμε, Δέσποινα, ψηλή μαυροφορούσα συνήθως, καπως αυστηρη αλλα συναμα γλυκιά, σα βασίλισσα.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Το θεωρώ δεδομένο αυτό ψυχούλα.
Γι αυτό μίλησα για ΄΄χαιρετίσματα΄΄.
Προσωπικά θεωρώ δεδομένο πως επρόκειτο για δαίμονα.
Όμως δεν το ανέλυσα πολύ γιατί είδα πως δεν θα ήταν ευχάριστο για τους γονείς.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Δεν ηθελα με τιποτα να παρεξηγηθω :oops: :oops: :oops: Κυριακο σου χω στειλει και πμ και σου λεω οτι εκανα πλακα δε πιστευω να με παρεξηγησες...

Γι αυτο αναρτηθηκε το ποστ απ το Διονυση για να καταθεσουν ολοι τις εμπειριες τους,τωρα μη βλεπεις που εγω ειμαι αλαφροισκιοτη... :P το χω απο γεννησιμιου μου :wink:
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

dionysisgr έγραψε:Βαλτος εισαι ρε Παναγιωτη και εσυ τωρα; :shock:

Να μπω και εγω στον "πειρασμο", να γραψω καμμια ιστορια,
να κλεισουν ολοι τον υπολογιστη επι τοπου;

Αστο καλυτερα..
Γιατι να το αφησεις Διονυση, λιγο πολυ ολοι μας ξερουμε τι γινεται καλο ειναι τετοια καταστασεις να λεγονται για να ταρακουνιουνται μερικοι και να μαθαινουν αυτη που κοιμουνται τον υπνο του δικαιου.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

Εμείς οι λαϊκοί, είχε πει κάποτε ένας Γέροντας, να μην ανησυχούμε από τέτοιες εμφανίσεις γιατί ο Θεός δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο.
Θα πρέπει να έχουμε φτάσει σε πολύ μεγάλα πνευματικά ύψη!!!!

Σίγουρα βέβαια οι Μοναχοί στο Άγιο Όρος "πληρούν" περισσότερες προϋποθέσεις από τους λαϊκούς,
γι'αυτό και ακούμε πολλές ιστορίες, με κατα μέτωπον επίθεση, από τον αντίθετο!

Στα παιδιά από την άλλη μεριά, λόγω της αγνότητας και της αθωωότητάς τους, ο Θεός επιτρέπει κάποιες φορές να "δουν" κάτι.
Νομίζω οι περισσότεροι έχουμε ακούσει ιστορίες παιδιών που βλέπουν πράγματα, που οι μεγάλοι δεν μπορούν!
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”