Οικουμενική Σύνοδος

Συντονιστής: Συντονιστές

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Κανείς δεν καταδικάζει κανέναν! Αλίμονο!
Μπορούμε να διαφωνούμε, ή έστω να συμβουλεύουμε (πάντα καλοπροαίρετα και ποτέ με τη νοοτροπία του δάσκαλου, αλλά του αδελφού), αλλά μέχρις εκεί!
Εξ άλλου ποιός από εμάς είναι αλάνθαστος;
Οι αλάνθαστοι βρίσκονται ...αλλού!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Τι να απαντησουμε fotios;

Οτι προσευχομαστε και εμεις να στειλει ο Θεος την οργη Του επανω στον αιρετικο Πατριαρχη μας;

Αυτο θα ικανοποιησει τα ζηλωτικα σας αισθηματα;

Eφοσον τον Διατηρει ο Θεος στην θεση του τοσα χρονια, τι μπορουμε να πουμε εμεις;

Ποιος ανθρωπος δεν κανει λαθη, και φυσικα ισως να ηταν λαθος η τοσο στενη προσεγγιση με τον "αλαθητο", αλλα δεν θα του παρουμε και το κεφαλι, μηδενα προ του τελους μακαριζε, ελεγαν και καποιοι σοφοι προγονοι μας.

Εχει ο καιρος, υπομονη να δουμε που θα βγαλει, μην βιαζεστε στα συμπερασματα σας, γιατι μπορει το μελλον να μας εκθεσει ολους.

Αλλωστε ειναι γνωστο οτι ζουμε στην χωρα της κωλοτουμπας...
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Αγαπητέ Διονύση,
Δεν μου αρέσει να έρχομαι αντιπαραθέσεις, αλλά συγνώμη, μήπως μιλάς με πολύ ένταση ότι "προσευχόμαστε να ρίξει ο Θεός την Οργή του στον Πατριάρχη", ότι έχουμε "ζηλωτικά αισθήματα"... Δεν νομίζω ότι κατάλαβες καλά, προσωπικά προσεύχομαι με αγάπη κάθε βράδυ για πολλούς Ιεράρχες, όπως και τον Πατριάρχη να τους δίνει φώτιση, μετάνοια και χάρες ώστε να οδηγούν το ποίμνιο στη Σωτηρία και να μην προκαλούνται σκάνδαλα, που οδηγούν στην απώλεια. Σύμφωνα με αυτά που έμαθα και μαθαίνω και βιώνω την Ορθοδοξία νομίζω πως αυτό είναι κάτι κατά Θεόν.
Αν όμως δε θες , να ακούγονται διαφορετικές απόψεις από τις δικιές σου, τότε να μας το πεις, να μη μιλάμε και πολύ...
Αν πάλι θες, να μιλάς με πιο πολύ σεβασμό σε αδερφούς.
Συγνώμη και πάλι, ευλογείτε!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

dionysisgr έγραψε:Eφοσον τον Διατηρει ο Θεος στην θεση του τοσα χρονια, τι μπορουμε να πουμε εμεις;

Ποιος ανθρωπος δεν κανει λαθη, και φυσικα ισως να ηταν λαθος η τοσο στενη προσεγγιση με τον "αλαθητο", αλλα δεν θα του παρουμε και το κεφαλι, μηδενα προ του τελους μακαριζε, ελεγαν και καποιοι σοφοι προγονοι μας.
Πολύ σωστά!
Όποιος θεωρεί τον εαυτό του άγιο και έχει πάρει σχετική εντολή από το Άγιο Πνεύμα, ας γίνει ο μπροστάρης στον αγώνα εναντίον του Πατριάρχη.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

fotios έγραψε:Αγαπητέ Διονύση,
Δεν μου αρέσει να έρχομαι αντιπαραθέσεις, αλλά συγνώμη, μήπως μιλάς με πολύ ένταση ότι "προσευχόμαστε να ρίξει ο Θεός την Οργή του στον Πατριάρχη", ότι έχουμε "ζηλωτικά αισθήματα"... Δεν νομίζω ότι κατάλαβες καλά, προσωπικά προσεύχομαι με αγάπη κάθε βράδυ για πολλούς Ιεράρχες, όπως και τον Πατριάρχη να τους δίνει φώτιση, μετάνοια και χάρες ώστε να οδηγούν το ποίμνιο στη Σωτηρία και να μην προκαλούνται σκάνδαλα, που οδηγούν στην απώλεια. Σύμφωνα με αυτά που έμαθα και μαθαίνω και βιώνω την Ορθοδοξία νομίζω πως αυτό είναι κάτι κατά Θεόν.
Αν όμως δε θες , να ακούγονται διαφορετικές απόψεις από τις δικιές σου, τότε να μας το πεις, να μη μιλάμε και πολύ...
Αν πάλι θες, να μιλάς με πιο πολύ σεβασμό σε αδερφούς.
Συγνώμη και πάλι, ευλογείτε!
Αδελφέ μου, το να κατακρίνεις άνθρωπο είναι αμαρτία. Το να κατακρίνεις εκπρόσωπο του Θεού είναι ακόμη μεγαλύτερη!
Κι εγώ δεν συμφωνώ με κάποιες ενέργειες του Πατριάρχη! Μέχρις εκεί όμως! Ποιός είμαι εγώ (ο αμαρτωλός, ανάξιος και αχάριστος Απόστολος) που θα κατηγορήσω κληρικό και μάλιστα τον Οικουμενικό Πατριάρχη; Ακόμη και ανήθικος να ήταν ο Παναγιότατος, είναι καλύτερος από εμένα!
Ας θυμηθούμε καλύτερα τι είπε ο Χριστός μας :
«Τι δε βλέπεις το κάρφος το εν τω οφθαλμώ του αδελφού σου, την δε εν τω σω οφθαλμώ δοκόν ου κατανοείς»; (Ματθ. 7,3)
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Να 'ναι ευλογημένο.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

Γιά το δια ταύτα τίποτε, απάντηση μηδέν. Οπότε τί να ξαναρχίσω τις ίδιες αντιπαραθέσεις με τα ίδια ξανά επίχειρήματα που έχω ξαναγράψει. Ε όχι αυτό δεν το κάνω ξανά, δεν υπάρχει πλέον λόγος.
Τα έχω γράψει και εγώ και άλλοι μετά από λίγο κάτι θα κάνει ο Πατριάρχης και θα δώσει νέα αφορμή, εγώ δεν προτίθεμαι να ξανασχοληθώ με την Αγιότητά του, εχώ καταλάβει τί γίνεται όπως και πολλοί ακόμη. Από εκεί και μετά όσοι επιθυμούν να τον υπερασπίζονται σε ότι κάνει μόνο και μόνο γιατί είναι στην πόλη και φέρει τον τίτλο του Οικουμενικού, τί να πω, δικαιωμά τους, εγώ το δηλώνω δεν ξανασχολούμαι. Ας κάνει ότι θέλει, ας πάει όπου θέλει, αυτός φέρει την ευθύνη των πράξεών του και των όποιων ψυχών κουβαλάει μαζί του, και όσοι βέβαια συμφωνούν μαζί του. Εγώ πάλι έχω να νοιάζομαι μόνο γιά την ψυχή μου, και να προσεύχομαι γιά τους οικείους μου και την πατρίδα μου. Αυτά καθαρά και τίμια. Ευχαριστώ.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Thomas15n έγραψε:Γιά το δια ταύτα τίποτε, απάντηση μηδέν. Οπότε τί να ξαναρχίσω τις ίδιες αντιπαραθέσεις με τα ίδια ξανά επίχειρήματα που έχω ξαναγράψει. Ε όχι αυτό δεν το κάνω ξανά, δεν υπάρχει πλέον λόγος.
Τα έχω γράψει και εγώ και άλλοι μετά από λίγο κάτι θα κάνει ο Πατριάρχης και θα δώσει νέα αφορμή, εγώ δεν προτίθεμαι να ξανασχοληθώ με την Αγιότητά του, εχώ καταλάβει τί γίνεται όπως και πολλοί ακόμη. Από εκεί και μετά όσοι επιθυμούν να τον υπερασπίζονται σε ότι κάνει μόνο και μόνο γιατί είναι στην πόλη και φέρει τον τίτλο του Οικουμενικού, τί να πω, δικαιωμά τους, εγώ το δηλώνω δεν ξανασχολούμαι. Ας κάνει ότι θέλει, ας πάει όπου θέλει, αυτός φέρει την ευθύνη των πράξεών του και των όποιων ψυχών κουβαλάει μαζί του, και όσοι βέβαια συμφωνούν μαζί του. Εγώ πάλι έχω να νοιάζομαι μόνο γιά την ψυχή μου, και να προσεύχομαι γιά τους οικείους μου και την πατρίδα μου. Αυτά καθαρά και τίμια. Ευχαριστώ.
Αδελφέ μου, δεν σε καταλαβαίνω! Αν θεωρείς ότι ο Πατριάρχης είναι αιρετικός και όποιος τον ακολουθεί επίσης, πες μου ποιός τον έκρινε;
Κάποιος λαϊκός;
Σου είπα ότι και σε μένα δεν αρέσουν ορισμένες πράξεις του, αλλά ποιός είμαι εγώ που θα τον κρίνω;
Αρμόδιοι, θεωρώ, είναι μόνο οι άλλοι ομοιόβαθμοι κληρικοί. Αλλά και ό Ίδιος ο Θεός, τον οποίο εκπροσωπεί ο Πατριάρχης, αν τον βρίσκει αιρετικό και επιζήμιο για το ποίμνιό του, θα μας δώσει το μήνυμα μέσω κάποιου αγιασμένου πλάσματός Του!
Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος ανησυχίας! Ανησυχία ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει επειδή δεν τηρούμε τις εντολές του Κυρίου μας και του πνευματικού μας.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Ταπεινα προς Thomas15n, fotios, εγω δεν υπερασπιζομαι τον Οικ. Πατριαρχη, αλλα εσας απο το να πεσετε στο βαρυτατο αμαρτημα κατακρισεως Αρχιερεως, που τυγχανει να ειναι και η οικουμενικη κεφαλη της Αγιωτατης μας Εκκλησιας.

Σας ειπα και παλι, δεν συμφωνουμε με πολλα απο τα οποια κανει και λεει, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα τον βγαλουμε και οτι ειναι το βδελυγμα της ερημωσεως!

Εγω σεβομαι τους αδελφους μου και δεν σας προσεβαλα, ο ζηλωτισμος δεν ειναι παντοτε κακο πραγμα, επισης δεν ειπα οτι προσευχεστε εναντιον του Οικ. Πατριαρχη, εκανα ενα λογοπαιγνιο για να καταδειξω την ισως υπερβολικη σας εναντια σταση απεναντι του.

Να ζητησω και εγω με την σειρα μου ταπεινα και ειλικρινα συγνωμη εαν παρεξηγηθηκα, αλλα θα παρακαλουσα στο εξης, οι ειρωνιες του τυπου "ευλογειτε" να λειπουν καθοτι δεν ενδυθηκα ακομη το μοναχικο σχημα, (οντας αναξιος) και διοτι αυτου του ειδους η ειρωνια αποβαινει ατυχως προς το πρωτοτυπο.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

dionysisgr έγραψε:Ταπεινα προς Thomas15n, fotios, εγω δεν υπερασπιζομαι τον Οικ. Πατριαρχη, αλλα εσας απο το να πεσετε στο βαρυτατο αμαρτημα κατακρισεως Αρχιερεως, που τυγχανει να ειναι και η οικουμενικη κεφαλη της Αγιωτατης μας Εκκλησιας.

Σας ειπα και παλι, δεν συμφωνουμε με πολλα απο τα οποια κανει και λεει, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα τον βγαλουμε και οτι ειναι το βδελυγμα της ερημωσεως!
Λοιπόν επειδή έγραψα κάτι αλλά φαίνεται ότι ή γράφω ή δεν γράφω το ίδιο και το αυτό είναι. Το ξαναγράφω γιά πολλοστή φορά, άλλο η κατάκριση ιερέως γιά προσωπικό θέμα και άλλο ο "έλεγχος" σε ζητήματα πίστεως, αυτό θέλετε να το καταλάβετε ή όχι δικό σας θέμα, δεν μπορώ να ξαναλέω τα ίδια βαρέθηκα. Λοιπόν μένω στο ότι αποφάσισα τουλάχιστον σ'αυτό το φόρουμ να μην ξανασχοληθώ με την Santita του, όπως τον προσφώνησε ο Δρ Αθανάσιος Παπάς Μητροπολίτης, Γέρων Χαλκηδόνος (Ηλιουπόλεως καί Θείρων). Εγώ απλά του εύχομαι AD MULTOS ANNOS, SANTITA όπως τον πολυχρόνισε ο ανωτέρω Μητροπολίτης, ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ, ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΟΧΙ ΕΓΩ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”