Η Δόξα της Παναγίας μας
Συντονιστής: Συντονιστές
Αγαπητέ Χάρρυ
Μην επαναλβάνεις συνεχώς το "μετά Θεόν Θεός" γιατί ακούγεται λίγο προκλητικό.... Δεν έχουμε πολλούς θεούς στην Ορθοδοξία... Η φράση αυτή λέγεται με άλλη έννοια. Λέγεται μετην έννοια "της θέωσης κατά χάριν", κάτι που μπορεί να γίνει και σε κάθε Πιστό. Παράθεσα απόσπασμα, λίγο πιό πάνω, του κατ' εξοχήν υμνητή της Παναγίας, του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού ό οποίος λέει: Θεού μητέρα την Παρθένον ταύτην γινώσκοντες, ου θεάν ταύτην φημίζομεν, άπαγε· της ελληνικής τερθρείας τα τοιαύτα μυθεύματα· επεί και θάνατον αυτής καταγγέλομεν , ΟΧΙ ΘΕΑ!!!!!! αυτά είναι ειδωλολατρικά μυθεύματα. Πρέπει κάποτε να μάθουμε να βλέπουμε τα της Πίστεως Πατερικά και Ορθόδοξα....
Μην επαναλβάνεις συνεχώς το "μετά Θεόν Θεός" γιατί ακούγεται λίγο προκλητικό.... Δεν έχουμε πολλούς θεούς στην Ορθοδοξία... Η φράση αυτή λέγεται με άλλη έννοια. Λέγεται μετην έννοια "της θέωσης κατά χάριν", κάτι που μπορεί να γίνει και σε κάθε Πιστό. Παράθεσα απόσπασμα, λίγο πιό πάνω, του κατ' εξοχήν υμνητή της Παναγίας, του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού ό οποίος λέει: Θεού μητέρα την Παρθένον ταύτην γινώσκοντες, ου θεάν ταύτην φημίζομεν, άπαγε· της ελληνικής τερθρείας τα τοιαύτα μυθεύματα· επεί και θάνατον αυτής καταγγέλομεν , ΟΧΙ ΘΕΑ!!!!!! αυτά είναι ειδωλολατρικά μυθεύματα. Πρέπει κάποτε να μάθουμε να βλέπουμε τα της Πίστεως Πατερικά και Ορθόδοξα....
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ
Φίλε Γιαννη στην παράκληση της Παναγίας, τι λέμε; Μετά Θεό σε σε καταφεύγομε ώς άρρικτο τοίχος και προστασία. και μόνος σου έδωσες μια απάντηση που βγένει πάλι από την Παράκληση.. Υπεργία Θεοτόκε σώσον ειμάς. Το λέμε αυτό σε άλον εκτός Τριαδικού Θεού; Θα ήθελα να μου -πεις μερικά γύρω απο αυτά που λέει η Παρ΄κληση που είναι εδώ μπροστά μας κάθε βδομάδα γιατί αν πάμε ποιο μέσα θα βρούμε πολλά πιστεύω.
-
Ierodiakonos
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ
Δεν γνωρίζω αδελφέ για πιο πράγμα ομιλείς καθώς εγώ εδώ ήρθα προ δυο εβδομάδων πρώτη φορά και μπορείς να ρωτήσεις και τον διαχειριστή για τούτο! Εάν σε ενοχλεί η απλότητά στο λόγο μου και όχι οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις συγχώρησον! Ορθόδοξος Χριστιανός είμαι και ανήκω στην Εκκλησία της Ελλάδος ούτε του Παλαιού είμαι ούτε κάποιας ομάδας που αφήνεις σαν υπονοούμενο (δια την ομάδα εννοώ)! Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που έναν υποψήφιο κληρικό που σε έναν μήνα χειροτονείται Διάκονος να του ομιλείς έτσι! Σου μίλησα με αγάπη και πολύ σεβασμό χωρίς να σε θίξω και εσύ από χθές αφήνεις υπονοούμενα στο πρόσωπό μου χωρίς να με γνωρίζεις. να είσαι προσεκτικότερος σε παρακαλώ αδελφέ! Εάν θέλεις να φανείς κάποιος να είσαι ταπεινός και όχι να μέμφεσαι τους άλλους που διαφωνούν με μία θέση σου αλλά δεν σε προσβάλλουν! Ο Ενανθρωπήσας Λόγος να είναι Πηγή αγαθών δωρεών και Υγείας και να σε φωτίζει! Συγχώρησον αδελφε έαν μίλησα απότομα!Harrys1934 έγραψε:Και πάλι φίλε μου, έχεις αποκομίσει κάτι από αυτά που διαβάζεις; ¨Αν ναι άφησε το φωτο κόπυ την εύκολη δουλεια και εξίγησε μας κάτι Θα κάνω και μία ερώτηση συνάμα ¨Εχεις κάπου αλού με διαφορετικό όνομα σε κάποιο άλο φορουμ; . ¨Αν ναι θα μιλήσης αληθεια γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για αλήθεια και την ίδια ώρα να λέμε ψέματα. Κάνω την ερώτηδση γιατί μου θυμίζεις κάποιον που έχει το ίδιο το γούστο το δικό σου, αλλά με άλο όνομα. Μίπως ορθόδοξος αλλά σε κάποια άλη τάξη;
Αν μπορείς και έχεις κάποιον λόγο τι είναι εκείνο που σε πίραξε. Και όχι φωτο-κοπυ.Αυτήν την θεολογία την ξέρει και η γιαγιά μου.
Αναμένομεν
Ας παραμερίσουμε τα πυροτεχνήματα, περί χιλιαστών και υπερασπιστών και ...μελετητών! Δεν έχουν ουσία! Ούτε σου τα επιστρέφουμε! Θα ήταν χυδαίο!Harrys1934 έγραψε:
Γιατί σας πείραξε τόσο πολύ; μόνο κάτι ιαχωβάδες δεν θέλουν να ακούσουν για την Παναγία λέξη και τους αγίους μας. Μίπως είσαστε προς εκείνη την μεριά και κριβόσαστε; .... Βρείτε μου κάτι εσείς υπερασπιστές της πίστεως μας εκτός την γέννιση πως μπορεί να πήρε αυτήν την δόξα και έγινε μετά Θεό, Θεός.
Πράγματι, η χαριτωμένη Κόρη, η οποία τώρα καλείται Θεοτόκος, μένει στο διηνεκές να έχει ιδαίτερη θέση έναντι στο Θεό και σε μας! Μέσω της δικής της μεσολάβησης Ο Υιός του Θεού απέκτησε την ανθρώπινη φύση και έγινε Θεάνθρωπος! Έτσι και Αυτός με τη σειρά Του της μετέδωσε τη θέωση, ό σ ο μ π ο ρ ε ί ν α χ ω ρ έ σ ε ι η ανθρώπινη φύση! Διότι να την μεταβάλει σε κατα φύση Θεό ήταν αδύνατο! Όπως όμως σου ειπώθηκε, κατά Χάρη την εθέωσε! Υπάρχουν εκατοντάδες λόγοι για να τιμήσεις και να αποδώσεις σεβασμό στη Παναγία! Τιμή και σεβασμός λοιπόν! Και μένουμε εκεί! Αν κάνεις βήμα παραπάνω, πρόσεχε τη χαράδρα και την άβυσσο! Για λατρείες και δόξες και τα τέτοια, πήγαινε στους δυτικούς! Είναι έτοιμοι να σε ακούσουν και να συμφωνήσουν!
Αυτά τα λίγα! Ευλογημένα Χριστούγεννα!
Χαίρε εν Κυρίω
Harrys1934 έγραψε:Η-ΔΟΞΑ-ΤΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΑΣ-ΜΑΣ
Διάβασε το αργά χωρίς κουβέντα γύρω σου για να καταλάβεις το βάθος του Μυστηρίου.
...............................................................................................
Τελευταία όμως άφησα την εορτή των Χριστουγέννων για να φανεί η Δόξα της στο πρόσωπο της, στην γέννηση του Χριστού.
........................................................................................................
Μέσα από αυτόν τον κόσμο ξεχώρισε ένας άνθρωπος να γίνει μετά Θεό-Θεός. Η Παναγία μας. Προσπαθώ να το χωρέσω στο μυαλό μου και με πιάνει ζάλη.
..........................................................................................................Έτσι και η Παναγία μας μπορεί να άκουγε τις προφητείες ‘η και να έλεγε προφητείες και η ίδια μιλώντας το Άγιο Πνεύμα διά μέσου Αυτής,
.........................................................................................................
Τα Χριστούγεννα είναι η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας, έγινε μητέρα του Θεού. Δηλαδή (μετά Θεό Θεός). Και όταν κοινωνούμε τα άχραντα Μυστήρια σύμφωνα με τους σοφούς της Εκκλησίας μας, κοινωνούμε και την Παναγία μας γιατί είναι πνευματικώς ενωμένη πάντοτε με τον Υιό της τον ίδιο τον Θεό.
......................................................................................................
Harrys-Greenacre-Sydney
Αδελφε μου,οπως σωστα γραφεις,οταν διαλογιζομαστε πανω στο Μυστηριο της Ενανθρωπησεως του Κυριου,μας πιανει ζαλη.Το ιδιο και με το Μυστηριο της Θειας Ευχαριστιας και σε λιγωτερο βαθμο με την κατα χαριν θεωση . Αυτην με το μικρο θητα,οχι με θητα κεφαλαιο.
Γι αυτο οταν θελομε να υμνησωμε την Θεομητορα,καλον ειναι να ανατρεχομε στις προσευχες και υμνολογια της Εκκλησιας μας. Προσφεροντας τιμη στο προσωπο της, και λατρεια μονον στον Τριαδικο Θεο.
Μπλεκοντας διαλογισμους και συναισθηματα με δογματα και Μυστηρια ,κινδυνευουμε εστω και αθελα μας, να πεσουμε σε πλανη.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ
Ας παραμερίσουμε τα πυροτεχνήματα, περί χιλιαστών και υπερασπιστών και ...μελετητών! Δεν έχουν ουσία! Ούτε σου τα επιστρέφουμε! Θα ήταν χυδαίο!
Για λατρείες και δόξες και τα τέτοια, πήγαινε στους δυτικούς! Είναι έτοιμοι να σε ακούσουν και να συμφωνήσουν!
Χαίρε εν Κυρίω
Πάλι θάλασσα τα έκανες φίλε.Ενώ αρχινάς ότι δεν δεν σου τα επιστρέφω γιατί θα είναι χυδαίο, όμως δεν κρατίθηκες μέχρι τέλος και μου τα επέστρεψες. Δηλαδή έβρισες τον εαυτόν σου μόνος σου Αυτό θα πει Βεργνές ¨Ομως αν πάω προς τα εκεί που με στέλνεις, θα πάρω παρέα και τον άγιο που έγραψε τον Παρακλητικό κανώνα (ξέρεις ποιος τον έγραψε;) Και μόνο;
Και είπε ο Κύριος γιατί σκανδαλιρτίκατε γιατί είπα Υιός Θεου δεν λέει στην Γραφή όλο είστε θεοί; Ά-Πέτρου α-16-και από κει σε στέλνει στην Έξοδο -ΚΒ=28-για να σου δείξει αυτό ακριβός που σου λέει η Γραφή.
΄Για εσένα όμως είσαι τυχερός. Γιατί δεν θα χριαστεί να τααξιδέψεις για να πας εκεί που είπαμε. Σε κάθε γωνιά έχουν γραφείο.
Θα σε δω στο πλοίο
Για λατρείες και δόξες και τα τέτοια, πήγαινε στους δυτικούς! Είναι έτοιμοι να σε ακούσουν και να συμφωνήσουν!
Χαίρε εν Κυρίω
Πάλι θάλασσα τα έκανες φίλε.Ενώ αρχινάς ότι δεν δεν σου τα επιστρέφω γιατί θα είναι χυδαίο, όμως δεν κρατίθηκες μέχρι τέλος και μου τα επέστρεψες. Δηλαδή έβρισες τον εαυτόν σου μόνος σου Αυτό θα πει Βεργνές ¨Ομως αν πάω προς τα εκεί που με στέλνεις, θα πάρω παρέα και τον άγιο που έγραψε τον Παρακλητικό κανώνα (ξέρεις ποιος τον έγραψε;) Και μόνο;
Και είπε ο Κύριος γιατί σκανδαλιρτίκατε γιατί είπα Υιός Θεου δεν λέει στην Γραφή όλο είστε θεοί; Ά-Πέτρου α-16-και από κει σε στέλνει στην Έξοδο -ΚΒ=28-για να σου δείξει αυτό ακριβός που σου λέει η Γραφή.
΄Για εσένα όμως είσαι τυχερός. Γιατί δεν θα χριαστεί να τααξιδέψεις για να πας εκεί που είπαμε. Σε κάθε γωνιά έχουν γραφείο.
Θα σε δω στο πλοίο
Φίλε χαρρυ πρέπει να καταλάβεις πως δεν είναι σωστό να έρχεται κάποιος χριστουγεννιάτικα και να αμφισβητεί π.χ. την προσκύνηση των Μάγων , ή να προσπαθεί να οδηγήσει την συζήτηση σε συγκεκριμένα συμπεράσματα , (χωρίς όμως να κατέχει την γνώση να το κάνει αυτό, όπως το αναλύσαμε και στα π.μ.) , μόνο και μόνο για να μας πει το δικό του ,και να εκβιάσει συμπεράσματα .
Δεν είναι δυνατόν να επιθυμείς από εμάς να δεχτούμε ότι με βάση τον τάδε Παρακλητικό κανόνα πως η Παναγία είναι Θεός ,ή ότι αυτό πρεσβεύει η Ορθόδοξη Εκκλησία, με σκοπό να σου πει κάποιος ότι είναι , και μετά εσύ να αρχίσεις να λες ότι οι Ορθόδοξοι είναι αιρετικοί και προσεύχονται στην Παναγία ως Σωτήρα, ενώ Σωτήρας είναι μόνο ο Χριστός . . . . ,κτλ
Στο έχω ρωτήσει και σε προσωπική μας συζήτηση . πράγμα που απέφευγες να απαντήσεις ,
(Υ.Γ.
Κάτι άσχετο θέλω να σε ρωτήσω , Εγώ είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος , και η ορθόδοξη Εκκλησία που Ακολουθώ έχει ως προκαθήμενο της στον Οικουμενικό θρόνο τον Π. κ.κ Βαρθολομαίο ( όταν λέω ακολουθώ εννοώ την εκκλησία, τον Πατριαρχη τον ανέφερα ως σημείο Ορισμού ), εσύ ανήκεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία υπό την έννοια αυτή ?
Χαιρετισμούς )
Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το αν είσαι αιρετικός , αλλά δεν νομίζω και εσύ να ντρέπεσαι να μας πεις μέσο ποιας ομολογίας μας μιλάς για τον Χριστό. Κατά τα άλλα ,το δικό σου γραφείο σε ποια γωνιά το έχεις ?
Δεν είναι δυνατόν να επιθυμείς από εμάς να δεχτούμε ότι με βάση τον τάδε Παρακλητικό κανόνα πως η Παναγία είναι Θεός ,ή ότι αυτό πρεσβεύει η Ορθόδοξη Εκκλησία, με σκοπό να σου πει κάποιος ότι είναι , και μετά εσύ να αρχίσεις να λες ότι οι Ορθόδοξοι είναι αιρετικοί και προσεύχονται στην Παναγία ως Σωτήρα, ενώ Σωτήρας είναι μόνο ο Χριστός . . . . ,κτλ
Στο έχω ρωτήσει και σε προσωπική μας συζήτηση . πράγμα που απέφευγες να απαντήσεις ,
(Υ.Γ.
Κάτι άσχετο θέλω να σε ρωτήσω , Εγώ είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος , και η ορθόδοξη Εκκλησία που Ακολουθώ έχει ως προκαθήμενο της στον Οικουμενικό θρόνο τον Π. κ.κ Βαρθολομαίο ( όταν λέω ακολουθώ εννοώ την εκκλησία, τον Πατριαρχη τον ανέφερα ως σημείο Ορισμού ), εσύ ανήκεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία υπό την έννοια αυτή ?
Χαιρετισμούς )
Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το αν είσαι αιρετικός , αλλά δεν νομίζω και εσύ να ντρέπεσαι να μας πεις μέσο ποιας ομολογίας μας μιλάς για τον Χριστό. Κατά τα άλλα ,το δικό σου γραφείο σε ποια γωνιά το έχεις ?
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ
Δέχτηκα που έκανα το λάθος που άλαξε όλη την ενοια του θέματος. Από άγνια της στιγμής έπρεπε να βάλω την λέξη (και) μπροστά από την Δόξα της Παναγίας μας Δεν σας εικανοποιεί αυτός και μέχρι εδώ μην ζητάταε τίποτα παραπάνω γιατί δεν είναι υποχρεωμένοι όλος αυτός ο κόσμος να βλέπει να μαλόνουμε Εκτός αυτού του λάθους δεν υπάρχει τίποτα άλο που να αφερεί την Σωτηρία του ανθρώπου από τον Χριστό.΄¨Οτι και μαρτύρους να φέρω και αποδείξεις εκτός του λάθους μου αυτού έχετε κολίσει για καλά σε ένα λάθος και αφού αναγνωρίστηκε επιμένετε
Μα είναι δυνατόν να διαφωνείτε για την Θεοτόκο μέρες που είναι?
Τι πρόβλημα υπάρχει να εκθειάζεται?
Είναι ΠΑΝΑΓΙΑ. Η ποιο Αγία των Αγίων.
Ακόμα και οι Άγιοι την προσκυνούν και την δοξάζουν.
Η Πλατυτέρα των Ουρανών
Η μόνη που ο μονάκριβος Υιός δεν της χαλάει χατήρι.
Και η ίδια προσεύχεται και δοξολογεί τον Κύριο που έδειξε το φώς, ως εμείς δοξολογούμε Αυτήν που γέννησε τω Δείξαντι το ΦΩΣ, τον ομοούσιον τω Πατρι Κύριο και Θεό μας.
Είναι η Βασίλισσα των Ουρανών και στέκεται δίπλα στον Υιό.
Εν τούτοις ο Τριαδικός Θεός είναι εν και είναι εν ο Θεός και δεν υπάρχει δεύτερος.
Δίπλα στον Εν και Ων στέκεται η Πλατυτέρα και Βασίλισσα των Ουρανών και είναι ευλογία να δοξάζεται ως δοξάζεται και ο Κύριος και Θεός μας διότι η Θεοτόκος μας εγέννησε τον ΩΝ. Δοξάζοντας την μητέρα Αυτού είναι το ίδιο σαν να δοξάζουμε Αυτόν.
Τι πρόβλημα υπάρχει να εκθειάζεται?
Είναι ΠΑΝΑΓΙΑ. Η ποιο Αγία των Αγίων.
Ακόμα και οι Άγιοι την προσκυνούν και την δοξάζουν.
Η Πλατυτέρα των Ουρανών
Η μόνη που ο μονάκριβος Υιός δεν της χαλάει χατήρι.
Και η ίδια προσεύχεται και δοξολογεί τον Κύριο που έδειξε το φώς, ως εμείς δοξολογούμε Αυτήν που γέννησε τω Δείξαντι το ΦΩΣ, τον ομοούσιον τω Πατρι Κύριο και Θεό μας.
Είναι η Βασίλισσα των Ουρανών και στέκεται δίπλα στον Υιό.
Εν τούτοις ο Τριαδικός Θεός είναι εν και είναι εν ο Θεός και δεν υπάρχει δεύτερος.
Δίπλα στον Εν και Ων στέκεται η Πλατυτέρα και Βασίλισσα των Ουρανών και είναι ευλογία να δοξάζεται ως δοξάζεται και ο Κύριος και Θεός μας διότι η Θεοτόκος μας εγέννησε τον ΩΝ. Δοξάζοντας την μητέρα Αυτού είναι το ίδιο σαν να δοξάζουμε Αυτόν.
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν