Μην τα εγγίζετε τα παιδιά...

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Απάντηση
yianvla
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από yianvla »

Πιστεύετε οτι ο μέσος εκπαιδευτικός μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικα στην 'αγωγή' των παιδιών, στη σημερινή εποχή; Και με ποιό τρόπο; Ή είναι περισσότερο ουτοπικό;
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Σε μια κοινωνία που διαφθείρεται ολοένα και περισσότερο, ως αποτέλεσμα της σταθερής απομάκρυνσής της από τον Θεό, δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτε από τον μέσο εκπαιδευτικό. Μεμονωμένες περιπτώσεις καλών εκπαιδευτικών υπάρχουν, αλλά ως μεμονωμένες χάνονται στον περίφημο μέσο όρο!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

yianvla έγραψε:Πιστεύετε οτι ο μέσος εκπαιδευτικός μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικα στην 'αγωγή' των παιδιών, στη σημερινή εποχή; Και με ποιό τρόπο; Ή είναι περισσότερο ουτοπικό;
Ο Χριστιανος εκπαιδευτικος καλειται να κανει τον αγωνα του.Οι αντιξοες συνθηκες δεν θα πρεπει να τον πτοουν. Κανεις δεν μπορει να προβλεψει τι απηχηση μπορει να εχει η σταση του στην ψυχη και ενος εστω παιδιου, η εφηβου.
Η οικογενεια ομως πιστευω εχει την μεγαλυτερη επιρροη και την μεγαλυτερη ευθυνη.Και μεσα στην οικογενεια ,ακομα και αν δεν βοηθα ο πατερας, η οι συνθηκες, καλειται η μητερα να δωσει τη μαχη της .Με τον εαυτο της,με τυχον επιλογες της,με το περιβαλλον της.
Καλειται να σηκωσει σταυρο, γιατι οι ψυχες που της εμπιστευθηκε ο Κυριος ειναι πολυτιμες.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

yianvla έγραψε:Πιστεύετε οτι ο μέσος εκπαιδευτικός μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικα στην 'αγωγή' των παιδιών, στη σημερινή εποχή; Και με ποιό τρόπο; Ή είναι περισσότερο ουτοπικό;
Με τις γνωσεις του .Με την διδασκαλια του.Με την συμπεριφορα του.Με την αγαπη του προς το παιδι και την σωστη εκφραση της.Με το να γινει προτυπο προς μιμηση.
Πλησιαζοντας το καθε παιδι,γνωριζοντας το,γνωριζοντας το περιβαλλον του,και επιδρωντας σε αυτο. Αναλογα τις περιστασεις και τις καθημερινες καταστασεις μεσα στις οποιες ζει το παιδι.Ακομα ,μεσω του παιδιου,πλησιαζοντας τους γονεις.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

NIKOSZ έγραψε:-

- Τα παιδιά από την κούνια ακόμη αντιγράφουν τους γονείς. Ξεσηκώνουν ό,τι βλέπουν να κάνουν οι μεγάλοι και τα γράφουν όλα στην άδεια κασέτα τους. Για αυτό οι γονείς πρέπει να αγωνισθούν να κόψουν τα πάθη τους. Άσχετα αν μερικά τα κληρονόμησαν από τους δικούς τους γονείς, θα δώσουν λόγο στον Θεό, όχι μόνο γιατί δεν αγωνίσθηκαν να τα κόψουν, αλλά και γιατί έχουν ευθύνη που τα μεταδίδουν στα παιδιά τους.

.........................................................................................................

- Συχνά το παιδί δέχεται και πολλές επιδράσεις από το εξωτερικό περιβάλλον. Αλλά, όταν μεγαλώση , αν έχη καλή διάθεση, ο Θεός θα του δώση περισσότερη φώτιση, για να καταλάβη τις αρνητικές επιδράσεις που έχει δεχθή και να αγωνισθή να τις αποβάλη.

Από το βιβλίο «Οικογενειακή ζωή»
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
ΛΟΓΟΙ Δʼ

Πολυ σωστα και τα δυο !
Γι αυτο η μαχη πρεπει να δοθει και στα δυο μετωπα .Και στον προσωπικο τομεα και στο περιβαλλον μας. Για να μπορεσουμε πιο αποτελεσματικοι να επιρεασουμε το περιβαλλον μας,πρεπει οι να συνδεθουμε και να οργανωθουμε. Βασικα οι γονεις ,αλλα και οποιοσδηποτε αλλος μπορει να εχει θετικη επιδραση στα παιδια.
Νονοι,παππουδες, δασκαλοι και Χριστιανοι παιδαγωγοι,,ιερεις ,κατηχητες.
"Εν τη ενωσει η ισχυς".
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Και οποιος ενδιαφερεται να δημιουργησει ομαδα γονεων στην Ενορια του και χρειαζεται βοηθεια ,να μου το πει οταν ελθω Ελλαδα ,( ερχομαι συχνα )να δουλεψουμε μαζι.
yianvla
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από yianvla »

Θα συμφωνήσω και με τους δυό σας (Melpomeni και aposal). Εγώ βέβαια είμαι γυμναστής και ίσως τα πράγματα να διαφέρουν λίγο (μας αγαπάνε ίσως πιο πολύ τα παιδιά, αλλά από την άλλη μας βλέπουν λιγότερο), αλλά τα πράγματα είναι μάλλον δύσκολα...όπως και τα παιδιά πλέον, ήδη από το δημοτικό (δεν φταίνε βέβαια σε τίποτα αυτά...όπως μου είχε πει ένας πολύ καλός θεολόγος που είχα γνωρίσει σε ένα ΤΕΕ που δούλευα παλιότερα "έχουν κοπρίσει πάνω τους!!!!!"). Ας μην απογοητευόμαστε βέβαια και ας κάνουμε την προσπάθεια μας... :)
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

yianvla έγραψε:Θα συμφωνήσω και με τους δυό σας (Melpomeni και aposal). Εγώ βέβαια είμαι γυμναστής και ίσως τα πράγματα να διαφέρουν λίγο (μας αγαπάνε ίσως πιο πολύ τα παιδιά, αλλά από την άλλη μας βλέπουν λιγότερο), αλλά τα πράγματα είναι μάλλον δύσκολα...όπως και τα παιδιά πλέον, ήδη από το δημοτικό (δεν φταίνε βέβαια σε τίποτα αυτά...όπως μου είχε πει ένας πολύ καλός θεολόγος που είχα γνωρίσει σε ένα ΤΕΕ που δούλευα παλιότερα "έχουν κοπρίσει πάνω τους!!!!!"). Ας μην απογοητευόμαστε βέβαια και ας κάνουμε την προσπάθεια μας... :)
Και γυμναστης ,ναι ! εστω και σε λιγο χρονο μπορεις να καλλιεργεις αρετες ! την ευγενη αμιλλα ,την ταπεινοφροσυνη,την αυτοσυγκρατηση,
την αλληλεγγυη,κλπ.Ολες οι αρετες προερχονται απο το Θεο,και μεσω αυτων μπορεις να φερεις τα παιδια κοντα Του.Και με μια απλη κινηση μπορεις ,οπως πχ, να κανεις το σταυρο σου πριν απο εναν αγωνα.
Ειδικα οταν,οπως λες τα παιδια σας αγαπανε πιο πολυ. Ακομα μπορεις να εισαι ενα προτυπο για τα παιδια.Υπαρχει τοσο μεγαλη ελλειψη προτυπων σημερα.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

sakis έγραψε:Πως πρέπει λοιπόν να πλησιάσει κανείς τη δύστροπη νεότητα για να την τιθασεύσει και να την εξημερώσει;

;
Kαι να την κάνει ένα με το σύστημα ?
ΑΥΤΗ Η ΝΕΟΛΑΙΑ που τα κάνει εκεί έξω γυαλιά καρφιά
Αυτή η νεολαία που αντιδρά και βγαίνει στους δρόμους και φωνάζει
Αυτή η νεολαία που κατεβάζει κάμερες που μας παρακολουθούν είναι η Νεολαία που είναι αφυπνισμένη και ξύπνια
Να μην τιθασεύσει ΚΑΝΕΙΣ την ΕΛΕΥΘΕΡΗ Νεολαία μας
Αν είναι δυνατόν
Από τη μια σας "ενοχλεί" το σύστημα του μεγάλου αδελφού και του παγκόσμιου δικτατορισμού , και από την άλλη θέλετε να τιθασεύσει κάποιος και να εξημερώσει τη νεολαία ?
Την "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" του Αύριο ?

Αυτό όδο αφορά τους ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ που κάνουν τον αγώνα τους ( όχι φυσικά με καταστροφές ) αλλά με πορείες διαμαρτυρίας ειρηνικές
Τώρα αν μιλάμε μόνο για το αν σηκώνει φωνή το παιδί στο γονιό επειδή προσπαθεί ο γονιός να το συμμαζέψει σπίτι όχι τις 5 το πρωί άλλο αυτό

Αν υπάρχει ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΧΕΣΗ που έχει καλιεργηθεί από νωρίς ανάμεσα στο γονιό και στο παιδί δεν έχει να φοβάται τίποτα κανείς
Ο γονιός πρέπει να είναι Φίλος με το παιδί του αλλά και να δείχνει σεβασμό στην προσωπική του εξέλιξη
Οπως έλεγε ο Χαλίλ Γκιμπράν (Ποιητής)
Τα παιδιά μας είναι τα βέλη και οι γονείς οι τοξοβόλοι
Καλή Σαρακοστή
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Οι νέοι, που βρίσκονται στο απώγειο της ορμής και της ενέργειας, είναι φυσικό να εκφράζονται ...εκλύοντας πολλή ενέργεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και σωστά αυτά που διεκδικούν.
Έχω την εντύπωση ότι σ' αυτή την κόλαση, όπως έχει διαμορφωθεί η ζωή μας (για την οποία δεν φταίνει αυτοί) είναι αναμενόμενο οι νέοι μας να μην βρίσκουν ζεστασιά, ανακούφιση, αγάπη και γι' αυτό αντιδρούν βίαια. Αυτήν την έλλειψη αγάπης και την νοοτροπία "φάτους πριν σε φάνε αυτοί" έχουν συσσωρεύσει μέσα τους και αυτά πρέπει να αποβληθούν, για να μπορέσουν να ζήσουν πιο ανθρώπινα! Αυτό νομίζω ότι εννοούσε ο αδελφός μας Sakis, όταν μιλούσε για τιθάσσευση και εξημέρωση και όχι βεβαίως την διάθεσή τους να αγωνιστούν!
Και αυτά θα τα βρουν μόνο μέσα στην Εκκλησία! Το δύσκολο όμως είναι να την πλησιάσουν, γιατί φοβάμαι ότι, από την νηπιακή τους ηλικία, κανένας γονέας δεν τους προετοίμασε γι αυτό!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”