"Δε χρειαζόμασταν τους ιερείς..."

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
ANTREAS
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: "Δε χρειαζόμασταν τους ιερείς..."

Δημοσίευση από ANTREAS »

Μπραβο μπραβο μπραβο..δεν εχω λογια για τον σεβασμιοτατο ιερεμια..

http://www.youtube.com/watch?v=8K5m9n26 ... re=recentu
Άβαταρ μέλους
paulina
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paulina »

Άλλο να το ακούς κι άλλο να το βλέπεις!
«Πάροικος εγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ. Μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς Σου»
Άβαταρ μέλους
ANTREAS
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ANTREAS »

polina έγραψε:Άλλο να το ακούς κι άλλο να το βλέπεις!

και εγω πωλινα μολις το ειδα εμεινα με το στομα ανοιχτο..τους εβαλε για τα καλα στην θεση τους..
agiooros
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από agiooros »

ANTREAS έγραψε:Μπραβο μπραβο μπραβο..δεν εχω λογια για τον σεβασμιοτατο ιερεμια..

http://www.youtube.com/watch?v=8K5m9n26 ... re=recentu
ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ.
ΑΞΙΟΣ
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Ενταξει τωρα, δειξτε λιγη κατανοηση, αδερφοι μου,
καθως ειναι κατι το φοβερο, ανειπωτο και ανηλεο,
το να σε καιει στα σπλαγχνα σου, και σε ολο σου το σωμα,
το Ονομα του Χριστου, καν να μην μπορεις να σταθεις ουτε λεπτο.

Οι ανθρωποι περνουν ενα δραμα, μια φρικτη κατασταση, απολυτου κενου,
η ψυχη τους, περιδιαβαινει ενα απεραντο παγωμενο και ερημο, ανυδρο τοπο,
μια στεππα, χωρις ιχνος παρακλησης και παραμυθιας, μια συνεχη ψυχοπνευματικη φθορα,
διχως αναψυξη και παρηγορια, διχως κατι να προσμενουν και να αγωνιζονται γιαυτο,
διχως ελπιδα και πιστη, τελικα μιλαμε δηλαδη για την απολυτη οντολογικη φυλακη και νεκρωση.

Κατα συνεπεια, οταν βλεπουν Ρασο, οταν ακουν για Χριστο, οταν ακουνε καμπανα, οταν μυρισουν θυμιαμα,
οταν δουν ανθρωπους να κοινωνουν την Χαρα και την Αληθεια, μεσα απο το Εκκλησιαστικο γεγονος,
πολυ απλα δεν το αντεχουν, δεν το σηκωνουν, βασανιζονται.

Με καθε ευκαιρια λοιπον, βγαζουν λιγο απο αυτο που τους καιει και τους καταπνιγει,
ως πυρ ασβεστον και καταναλισκον,
με επιθετικοτητα, με κατηγοριες και διαμαρτυριες,
και ετσι βρισκουν λιγη εσωτερικη "ανακουφιση",
απο τον συνεχη και αμειλικτο ελεγχο της συνειδησεως τους, και της ψυχης τους, που ζητα το Απειρο,
κατα το "Αβυσσος Αβυσσον επικαλειται".

Οπως με την παραβολη που, ο πλουσιος στην κολαση, ζητουσε απο τον φτωχο και μακαριο πλεον Λαζαρο,
να του αναψυξει λιγο την γλωσσα, που λιγο εξειχε απο το πυρ,
της μοναξιας και της αυτοκαταδικης, αλλα δεν υπηρχε πλεον, καμμια μεριμνα γιαυτον.

Ετσι και αυτοι, εχουν επιλεξει συνειδητα εναν δρομο, αποξενωσεως, απο τον Θεον,
οποτε νομοτελειακα, και απο τον ανθρωπο,
γιατι εαν δεν αγαπας τον Θεον, δεν μπορεις να αγαπησεις και τον ανθρωπο,
και το αντιστροφο φυσικα,
κατα τον λογο του θειου και Αγιου Ευαγγελιστη και ηγαπημενου μαθητη του Κυριου, Αποστολου Ιωαννη.

Λοιπον, ειναι ο πονος μεγαλος και δεν αντεχεται.

Νομιζω οτι δικαια, περιμενουν την κατανοηση μας, την συμπονοια μας,
τον οικτο μας, και την πνευματικη μας, ελεημοσυνη,
μηπως και θυμηθουν οτι ειναι κεκελευσμενοι θεοι, κατα χαριν,
και οχι ενας σωρος απο κρεας και κοκκαλα, που ειναι απλα θεμα χρονου,
να διαλυθει στα εξ'ων συνετεθη, και να τελειωσει
μαζι με την μιζερη ζωη τους, και η ανοητη περα για περα,
και ολοτελα ατοπη, πλην παρανοϊκη αθεϊα και θεομαχια τους.

Οπως ο μεγας Παυλος, ισως εχουν δικαιωμα και αυτοι στην προσωπικη Δαμασκο τους, Κυριος Οιδε ποτε, και εαν,
μηπως και απο διωκτες Του, γινουν (μακαρι), καποτε θερμοι ζηλωτες του Λογου Του. Αμην.

Ας προσευχομαστε και λιγο γιαυτους, και ας αναβουμε κανενα κερι,
και ισως γινει το Ελεος Του δρομος και εξοδος για την ψυχη τους,
απο την δουλεια του νοητου Φαραω, προς την γη των επαγγελιων του Ευαγγελιου της Αναστασεως.

Ας ευχομαστε.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
nikoletap
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από nikoletap »

Μόλις είδα το βίντεο και συγκινήθηκα πάρα πολύ! Βέβαια αυτό το "άντε να χαθείτε" που είπε ο Μητροπολίτης με στενοχώρησε λίγο, αλλά δικαιολογείται από την ένταση που είχε! Ευτυχώς που υπάρχουν και ιεράρχες που μιλούν και δεν αφήνουν να περάσουν έτσι κάποια πράγματα! Μπράβο του και πάλι!
Τί ανταποδώσω τω Κυρίω περί πάντων, ών ανταπέδωκέ μοι;
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

εγώ μόλις το είδα στις ειδήσεις. αλλά με παρεξένεψε ολίγον τι που όσο ο Ιεράρχης του απαντούσε οι υπόλοιποι κάτω ηταν αλαλοι! και τους τα "έψαλε" και ο ίδιος και παρά μόνο όταν ειπώθηκε απο τον Σεβασμιότατο το ...πάμε όλοι οι κληρικοί αποχωρούμε... τότες μόνο ξεσηκώθηκαν. επίσης αν δείτε καλά κάποιοι απο την πρώτη γραμμή των θέσεων έκαναν και νόημα με τα χέρια να σωπάσει μάλλον τον τόνο του ο Μητροπολήτης. δεν ξέρω τι είναι πιο τραγικό. αυτό που είπε ο αιρετός που έχει το κάθε συνταγματικό δικαίωμα να πει και να πράξει ή το ότι μένουμε άλαλοι όταν γίνεται κάτι και δεν μας αφορά "άμεσα"? και είμαι σίγουρη ότι αν δεν ξεσηκώνοτανε ο Αγιος Γορτυνίας ελάχιστότατοι θα το πέρναν χαμπάρι και ακόμα πιο λίγοι θα το φανάζαν.
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

σε εφημερίδα διάβασα το εξής (θα έβαζα το όνομα και το λικν αλλά επειδή έιναι εφημερίδα δεν γνωρίζω αν είναι επιτρεπτό απο τους διαχειριστές):

Τον θρησκευτικό όρκο επέλεξαν ο πρώην δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης και οι σύμβουλοι της παράταξής του, καθώς και ο Νίκος Μιχαλολιάκος της «Ελληνικής Αυγής». Στην τελετή χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

εγώ εδώ μέσα αλλά και στον κόσμο του Θεου είμαι το τελευτάιο μέρος του μόριου από τον κόκκο της σκόνης που είναι κολλημένη στον τελευταίο τροχό της τελευταίας άμαξας (σχωράτεμε για την παραλλαγή) σιώπησε ή μου φαίνεται? Χρόνια να του δίνει ο Θεός και φώτιση, και σχωράτεμε, είδα και σε ένα άλλο Θέμα περί Δογμάτων και ειλικρινά ντρέπομαι που θα το πω αλλά δεν γνωρίζω απο αυτά και θα προσπαθήσω να μάθω, και πιστεψτε με είναι πολλά που δεν γνωρίζω, αλλά διακρίνω όχι μια Ευρώπη δυο ταχυτητων που λένε το ρητό αλλά και μια Εκκλησία δυο ταχυτήτων. θα με "φάτε" αλλά καλύτερα να χωρισουν ότι είναι να χωρίσουν για να μην διχάζεται ο λαός και να μην δημιουργούνται φανατισμοί και λογισμοί.

και ειλικρινά σχωράτεμε, ο Χριστός είπε ...μακάριοι οι φτωχοί τω πνευματι.... δεν θα το πιστεψετε αλλά όλη μου την ζωή παρακάλαγα να ανήκω σε αυτόν τον Μακαρισμό. Το ευχομαι!

Ας φωτίσει ο Παντοδύναμος τους πάντες. το χουμε αναγκη.
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Είναι λάθος να γιουχάρουμε και να οργιζόμαστε εναντίον αυτών που δεν ορκίζονται θρησκευτικά. Ο Θεός μας έχει δώσει το αυτεξούσιο και πρώτοι απ' όλους εμείς οι Χριστιανοί πρέπει να το σεβόμαστε. Εάν θέλουμε να τους βοηθήσουμε, ας προσευχηθούμε στο Θεό να τους φωτίσει. Ξέρει Αυτός τι πρέπει να κάνει και μάλιστα απείρως καλύτερα από εμάς. Αυτό που περιμένει όμως είναι η δική μας προσευχή.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

aposal έγραψε:Είναι λάθος να γιουχάρουμε και να οργιζόμαστε εναντίον αυτών που δεν ορκίζονται θρησκευτικά. Ο Θεός μας έχει δώσει το αυτεξούσιο και πρώτοι απ' όλους εμείς οι Χριστιανοί πρέπει να το σεβόμαστε. Εάν θέλουμε να τους βοηθήσουμε, ας προσευχηθούμε στο Θεό να τους φωτίσει. Ξέρει Αυτός τι πρέπει να κάνει και μάλιστα απείρως καλύτερα από εμάς. Αυτό που περιμένει όμως είναι η δική μας προσευχή.
ω συμφωνώ και επαυξάνω Απόστολε προσευχή πολύ προσευχή, αλλά ίσως για να φανεί η "ενόχληση" μου ως Εκκλησία κάπως να "κινητοποιηθώ" να εκδηλώσω κάπως την ενόχληση μου. Ας πήγαινε αμεσος κατώτερος ιεραρχικά. Αν και που πήγε ο ίδιος ο Σεβασμιότατος (δεν ξέρω αν πρέπει να προσφωνώ διαφορετικά και σχωράτεμε αλλά θα το κοιτάξω πως προσωνούμε τους Ιεράρχες) έδειξε την ανωτερότητα του και την ταπεινωτητά του. Σε τετοιες περιπτώσεις μπερδέυομαι συνέπεια μάλλον της "φτώχιας μου". τα λέω "έτσι" και ίσως να είναι "αλλιώς", τα λέω "αλλιώς" και ίσως είναι "έτσι". Τι να πω? αυτοί ξέρουν καλύτερα και τους Φωτίζει ο Θεός.

Πάντα όμως πίστευα ότι όταν ορκίζεσαι με Θρησκευτικό Όρκο μα σε πολιτική θέση μα σε όποια άλλη θέση κατέχεις ή εκλέγεσαι ή διορίζεσαι, κάπου πίσω στο μυαλό σου έχεις και και αυτό που λέμε "φόβο Θεού" για τις πράξεις σου, για τις αδικιες σου, για τα σφάλματα σου που κόστιζουν στους άλλους πάρα πολύ ακριβά, ότι πολιτικά μπορεί να μην λογοδοτήσεις γιατι θα ξεφύγεις μα απο συγκαληψη μα απο πολιτικά, νομικά, συνταγματικά παραθυράκια αλλά τον λόγο που θα δώσεις στο Θεό δεν μπορείς να ξεφύγεις, πιθανόν να μην ισχυει αυτό και να ΄μαι λάθος παιδιά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”