Xριστιανός και πόλεμος
Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

βρε παιδιά καλά όλα αυτά που λέτε.Εγώ είμαι ένας άσχετος αλλά έχω και εγώ μια απορία.Ο Χριστός μας δεν μας είπε ότι οι πιο συμαντικές εντολές είναι ότι πρέπει να λατρεύουμε Αυτόν ως Κύριο και Θεό μας και ότι πρέπει να αγαπάμε αλλήλους όσο αγαπάμε τον εαυτό μας?Όταν όμως δίνεις την ζωή σου προσπαθώντας να υπερασπιστείς όχι τον εαυτό σου αλλά την ζωή και το δίκαιο των συνανθρώπων σου από κάποιους οι οποίοι θέλουν να φέρουν τον όλεθρο στους αδικημένους συνανθρώπους σου ,δεν ξέρω αν ο Κύριος (και μόνον εκείνος αποφασίζει και κανένας άλλος δεν γνωρίζει την κρίση του) τους έχει ως άγιους αλλά σίγουρα πιστεύω θα κερδίσουν τον Παράδεισο.Γιατί πιστεύω ότι δεν είναι εύκολο και απλό να δώσεις την ζωή σου για να σωθεί ένας άλλος άνθρωπος που ούτε καν τον ξέρεις και ούτε καν θα το ξέρει και αυτός ότι το έκανες γιαυτόν.
Γιατί έχω ακούσει ότι είναι μεγάλη αμαρτία όταν αδικείται ένας συνάνθρωπός σου και εσύ δεν τον υπερασπίζεσαι ακόμα και με την ζωή σου.Γιατί όταν βλέπεις έναν συνάνθρωπο σου να αδικείται πρέπει να βλέπεις τον Χριστό ότι αδικείται γιατί θα κριθείς για αυτό.
Και πως μπορείς να γνωρίζεις αν αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να είναι μάρτυρες του έθνους δηλαδή μάρτυρες για άλλους ανθρώπους για να μπορέσουν να γραφτούν στο βιβλίο της ζωής και ότι αλλιώς θα χανόντουσαν στον αιώνιο θάνατο?Γιατί το ζήτημα είναι να γραφτείς στο βιβλίο ,τώρα για να γίνεις και άγιος είναι άλλο πράγμα.Ο καθένας με τις δυνατότητες του.
Και κάτι άλλο η γνώμη μου είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατο να πολεμάς το άδικο στον πόλεμο με όλο σου το είναι και να μην σκοτωθείς.
Οπότε μην βιαζόμαστε να κρίνουμε κάτι που μόνο στις ταινίες το βλέπουμε.
Συγνώμη αν σας κούρασα.
Γιατί έχω ακούσει ότι είναι μεγάλη αμαρτία όταν αδικείται ένας συνάνθρωπός σου και εσύ δεν τον υπερασπίζεσαι ακόμα και με την ζωή σου.Γιατί όταν βλέπεις έναν συνάνθρωπο σου να αδικείται πρέπει να βλέπεις τον Χριστό ότι αδικείται γιατί θα κριθείς για αυτό.
Και πως μπορείς να γνωρίζεις αν αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να είναι μάρτυρες του έθνους δηλαδή μάρτυρες για άλλους ανθρώπους για να μπορέσουν να γραφτούν στο βιβλίο της ζωής και ότι αλλιώς θα χανόντουσαν στον αιώνιο θάνατο?Γιατί το ζήτημα είναι να γραφτείς στο βιβλίο ,τώρα για να γίνεις και άγιος είναι άλλο πράγμα.Ο καθένας με τις δυνατότητες του.
Και κάτι άλλο η γνώμη μου είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατο να πολεμάς το άδικο στον πόλεμο με όλο σου το είναι και να μην σκοτωθείς.
Οπότε μην βιαζόμαστε να κρίνουμε κάτι που μόνο στις ταινίες το βλέπουμε.
Συγνώμη αν σας κούρασα.
Το είπαμε πολύ δυνατά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ. Συζητάμε όταν βρεθούμε σε αυτή την καταναγκαστική κατάσταση, να μας έχει επιβληθεί ο πόλεμος. Τότε τι κάνουμε; ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΩ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ ΝΑ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΟΠΛΟ ?vasilis_m21 έγραψε:Κάποια πολεμοχαρή κείμενα εδώ είναι σοκαριστικά. Χριστός και Απόστολος...Γκλέτσος! 8O Χριστός και Κατερίνα Στανίση!
Τι λέει η συνήδηση σας ? Αυτή ρωτήστε γιατι αυτή εβαλε ο Θεος μεσα σας !
Και αν λεει οτι αρετη ειναι τοτε καντε το .....
Μα η δική μου λέει πολεμω . -
Εγω απαντησα . Σειρα σας !!
Να το ερώτημα
ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΩ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ ΝΑ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΟΠΛΟ ?
Τι θα κανες σε περιπτωση πολεμου ?
-
Misha
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
γιατι θελεις απαντηση σε ερωτημα που εχει ηδη απαντηθει?sotirio έγραψε:
ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΩ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ ΝΑ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΟΠΛΟ ?
Τι θα κανες σε περιπτωση πολεμου ?
θα σκοτωσω και θα σφαξω και θα δαγκωσω στο λαρυγγι οποιον επιβουλευθει αγαπημενα μου προσωπα.
αυτο θα με εξομοιωσει με τα θηρια,που ετσι προασπιζονται τα μικρα τους και με ολους τους απιστους,αθρησκους,ειδωλολατρες,πανθειστες ,μουσουλμανους και λοιπους γιατι θα δρασω υπο το κρατος του ενστικτου αυτοσυντηρησεως και οχι με το νομο του Χριστου.
αν γλυτωσω και δε σκοτωθω θα παω σε μια γωνια να κλαψω την ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ αφου εξομολογηθω και εισπραξω το αναλογο επιτιμιο...
και θα προσευχομαι μεχρι να πεθανω για κεινα τα 20 χρονο παλληκαρια που τους στερησα τη ζωη(ο μη γενοιτο Κυριε),τα νιατα,την οικογενεια,τις αγαπημενες τους,τα ονειρα τους...
γιατι ξερω πως μοιραζομαστε την ιδια ανθρωπινη φυση,πως δε ζητησε να παει στο πολεμο αλλα τον διεταξαν οι πολιτικοι του κι ουτε ζητησε να γεννηθει αλλοφυλος η αλλοπιστος μα ο θεός τον εφτιαξε ετσι....
αν ημουν "αλλιως" θα εκανα οτι εκανε ο π.Παισιος (σφαιρες στο γαμο του Καραγκιοζη) και θα φτιαχνα τα πραγματα με την προσευχη...
-
Misha
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Δηλαδή αδελφέ Σωτήριε αγαπάς την πατρίδα όπως τον Χριστό. Άρα η πατρίδα για σένα είναι θεότητα;sotirio έγραψε:Το είπαμε πολύ δυνατά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ. Συζητάμε όταν βρεθούμε σε αυτή την καταναγκαστική κατάσταση, να μας έχει επιβληθεί ο πόλεμος. Τότε τι κάνουμε; ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΩ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ ΝΑ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΟΠΛΟ ?
:Θα εξομολογιομουν :parikos_ έγραψε: Αλήθεια Σωτήριε! Αν σκότωνες σε πολεμο θα το εξομολογιοόσουν; Γιατί αποφεύγεις να απαντήσεις;
ΟΧΙ γιά τον εναν , ' το δικό μου '. Οι σφαιρες στην παράδοση μου εχουν γραμμενο το Κύριε Ελεησον και ειναι αμαρτία αν αστοχήσουν Πρέπει χωρις πάθος , χωρίς μίσος να πάνε στο δόξα πατρι ! Αμαρτία να πάνε χαμένες .... η να τυρανίσουν τον αντίπαλο ....
Κίνητρο μου δεν θα ειναι το μίσος, εναντίον των εισβολεων , αλλά η αγάπη για τον Χριστό και τους ανθρώπους.
Υπηρετησα την πατριδα μου σαν να υπηρετουσα τον Ιησου .Γιατί θεωρησα σωστο αφου κατα νομο είμαι υποχρεος Θητείας (τα του καισαρος τω καίσαρα ... ) ωφείλω ετσι και εγώ σαν στρατιωτης να υπηρετίσω την πατρίδα σαν να υπηρετώ τον Ιησου οπως συνιστα στο Χριστιανος δούλο ο Αποστολος να υπηρετει τον αφεντη του .
Μακαρι να εχουμε ειρηνη .... μα αν δεν εχουμε :
Ο Χριστος ειπε στον Νεανία :
Με τον τυπο αυτού του Σταυρού που σου έδειξα θα νικήσεις αυτους που σε πολεμάνε . Ας ειναι η ειρήνη μου και η αγάπη μου μαζί σου
Προμαχος αυτου του σταυρου δεν ειναι αμαρτια μα ΤΙΜΗ να σταθω .....
Ναι για όλους τους νεκρούς του πολέμου .Αν η χώρα μου είναι σε πόλεμο ( και τώρα ΕΙΝΑΙ στατος στο Αφγανισταν κτλ ) ειναι σαφές οτι για τις αμαρτίες μας ( και τις δικές μου ) ειναι .Και οι αδικιες που κάνουν αυτοι οι αντρες ειναι στην πλατη μας ...
Φιλοι μου
Δεν θα κρίνει ο οικουμενισμός τους Αγιους μας αλλά οι Αγιοι τους οικουμενιστες !
Και μάθε οτι ο πνευματικός νόμος ορίζει οτι οποιος έδωσε για τον Χριστό
την ψυχή του είναι του Χριστού ! Μη κολαζεστε με τους εθνοματυρες ....
Αν κατάλαβα καλα επίσης από τα γαπτά σου έτσι κ σκότωνες όχι μόνο το θεωρείς αμαρτία, αλλά πιστεύεις (όπως οι μουσουλμάνοι όταν κηρύσσουν Ιερό Πόλεμο) ότι θα αγιάσεις κιόλας. Αν παρεξήγησα τις θέσεις σου σε παρακαλώ δώσε μια διευκρίνιση :D
Misha έγραψε:γιατί θέλεις απάντηση σε ερώτημα που έχει ήδη απαντηθεί?sotirio έγραψε: ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΩ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ ΝΑ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΟΠΛΟ ?
Τι θα κάνες σε περίπτωση πολέμου ?
θα σκοτώσω και θα σφάξω και θα δαγκώσω στο λαρύγγι όποιον επιβουλευτεί αγαπημένα μου πρόσωπα.
Αν αυτό είναι η φωνή της συνειδήσεως σας μήπως θα έπρεπε να μην την παίρνεται αψήφιστα ?cloaca έγραψε:Και εγώ πιστεύω ότι θα πολεμούσα αλλά βέβαια αν δεν έρθει εκείνη η στιγμή πιστεύω κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά για κάτι που δεν του έχει ξανατύχει.
Δεν είναι η συνείδηση η εντός μας φωνή του Θεού ?
Oxi και στα 2 ( Πρωτη εντολή )parikos_ έγραψε:Δηλαδή αδελφέ Σωτήριε αγαπάς την πατρίδα όπως τον Χριστό. Άρα η πατρίδα για σένα είναι θεότητα;
Οχι . Οι μουσουλμάνοι μη σεβομενοι την ελευθερία της συνηδησεως επιβαλουν με πολεμο το Ισλαμ .parikos_ έγραψε:Αν κατάλαβα καλα επίσης από τα γαπτά σου έτσι κ σκότωνες όχι μόνο το θεωρείς αμαρτία, αλλά πιστεύεις (όπως οι μουσουλμάνοι όταν κηρύσσουν Ιερό Πόλεμο) ότι θα αγιάσεις κιόλας. Αν παρεξήγησα τις θέσεις σου σε παρακαλώ δώσε μια διευκρίνιση :D
Θεωρώ σωστο την προασπιση την ελευθεριας ( ζωης ,τιμής , δικαιοσυνης κτλ ) οχι μονο την δική μου αλλα και των συνανθρωπων μου .
Υποχρεωση εχω απεναντι στον νομο να υπηρετησω στρατιωτης ....
Ρωμαίους 13
1. Πάσα ψυχή ας υποτάσσηται εις τας ανωτέρας εξουσίας. Διότι δεν υπάρχει εξουσία ειμή από Θεού, αι δε ούσαι εξουσίαι υπό του Θεού είναι τεταγμέναι.2. Ώστε ο εναντιούμενος εις την εξουσίαν εναντιούται εις την διαταγήν του Θεού .....
Φίλε μου τα του Καισαρος στον Καισαρα και τα του Θεου στον Θεο ....
Εγραψα : ....να υπηρετίσω την πατρίδα σαν να υπηρετώ τον Ιησου οπως συνιστα στο Χριστιανος δούλο ο Αποστολος να υπηρετει τον αφεντη του .
διευκρινιζω :
Εφεσίους 6:5. Οι δούλοι, υπακούετε εις τους κατά σάρκα κυρίους σας μετά φόβου και τρόμου εν απλότητι της καρδίας σας ως εις τον Χριστόν,
6. μη κατ' οφθαλμοδουλείαν ως ανθρωπάρεσκοι, αλλ' ως δούλοι του Χριστού, εκπληρούντες το θέλημα του Θεού εκ ψυχής,
7. μετ' ευνοίας δουλεύοντες εις τον Κύριον και ουχί εις ανθρώπους,
(Γαλ. 1, 10). «ανθρώπους πείθω η Θεόν; η ζητώ ανθρώποις αρέσκειν; ει ανθρώποις ήρεσκον, Θεού δούλος ουκ αν ήμην»
(Ρωμ. 6, 16);«Ουκ οίδατε ότι ώ παριστάνετε εαυτούς δούλους εις υπακοήν - στον Θεό, η σε ανθρώπους με φρόνημα σαρκικό - δούλοι είσθε εκείνου στον όποιο υπακούετε, η δηλαδή στην αμαρτία και στο σαρκικό φρόνημα «εις θάνατον», η στην αλήθεια τού Θεού προς σωτηρίαν»
Ας μην επιμεινουμε ομως σε αυτο γιατι μαλλον θα βρεθουμε εκτος Θέματος ...
Απο την απαντηση του ενος ερωτηματος (ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΩ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ ΝΑ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΟΠΛΟ ?) τιθεται αυτοδικαια το επομενο ερώτημα
Αν αυτό είναι η φωνή της συνειδήσεως σας μήπως θα έπρεπε να μην την παίρνεται αψήφιστα ? Δεν είναι η συνείδηση η εντός μας φωνή του Θεού ?
Και ενα δευτερο το να κρινει τις ως αμαρτια τον Νομο που ο Θεος εδωσε στον Μωισή , δεν κρινει τον Μωιση , η τον νόμο αλλα τον ιδιο τον Νομοθετη και τον Ιησου που ρητα δηλωσε οτι δεν ηλθε να αλάξη τον νόμο .Ο νομος έχει μια εσωτεική συνοχή και δεν αντιφάσκει !
Οποιος αγαπά πολεμα για την αγάπη εναντια στους φορεις του μίσους ...
και ο Θεος και οι Αγιοι μας εδωσαν το παραδειγμα ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sotirio την Παρ Οκτ 20, 2006 8:55 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.