Πύρινος Αναστάσιμος Λόγος στην Πάτρα!
Συντονιστής: Συντονιστές
Φίλε anastas σ' ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου!
Έτσι, τα άρθρα στα οποία αναφερόμουν ήταν αυτά από τον Τύπο της Κυριακής. Εκεί διάβασα λοιπόν κάποια άρθρα του (θυμάμαι ιδαίτερα ένα για τη θεογνωσία) και μου κίνησε το ενδιαφέρον, γιατί τα βρήκα πολύ καλά! Σ' ευχαριστώ λοιπόν για τα λίνκ και αν έχεις κάτι άλλο και είναι εύκολο στείλε μου το. Να σαι καλά!
Έτσι, τα άρθρα στα οποία αναφερόμουν ήταν αυτά από τον Τύπο της Κυριακής. Εκεί διάβασα λοιπόν κάποια άρθρα του (θυμάμαι ιδαίτερα ένα για τη θεογνωσία) και μου κίνησε το ενδιαφέρον, γιατί τα βρήκα πολύ καλά! Σ' ευχαριστώ λοιπόν για τα λίνκ και αν έχεις κάτι άλλο και είναι εύκολο στείλε μου το. Να σαι καλά!
Μη αποστρέψης το πρόσωπόν σου απ\' εμού και ομοιωθήσομαι τοις καταβαίνουσιν εις λάκκον.
-
RebelAssault
- Νέο Μέλος

- Επικοινωνία:
Δεν ειναι τυχαιο που για τους Πατερες η μεγαλυτερη αρετη ειναι η διακριση.
Θαυμαζω το σθενος και τη λεβεντια του συγκεκριμενου ιερεα, αλλα νομιζω οτι αν καποιος απο τους συγχρονους αγιους γεροντες (π. Σωφρονιος, Σιμων, Πορφυριος κτλ) ηταν στη θέση του, μαλλον δεν θα ειχε πει αυτα που ειπωθηκαν την ημερα της Αναστασεως.
Θαυμαζω το σθενος και τη λεβεντια του συγκεκριμενου ιερεα, αλλα νομιζω οτι αν καποιος απο τους συγχρονους αγιους γεροντες (π. Σωφρονιος, Σιμων, Πορφυριος κτλ) ηταν στη θέση του, μαλλον δεν θα ειχε πει αυτα που ειπωθηκαν την ημερα της Αναστασεως.
vasilis_m21 έγραψε:Το μοναστήρι αυτό έχει πανήγηρη συντομα σχετικά: 10 Μαΐου, ανάμνηση της μετακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νικολάου & στις 17 Μαΐου, μνήμη του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως του θαυματουργού.
Τι λέτε, έρχεστε μια βόλτα? Εγώ θα είμαι Πάτρα έτσι κι αλλιώς τότε, και θα θελα να ανέβω μια βόλτα στο Παλαιομονάστηρο (έτσι λέγεται γιατι είναι απτα πιο ιστορικά στην περιοχή).
http://www.e-patra.gr/1/iframe.scr?category_id=4463
http://www.i-m-patron.gr/mones/ag_nikol ... olaou.html
Αγαπητοί μου όταν οι Πατέρες μιλούσαν για διάκριση,δεν εννοούσαν τον όρο της ευγένειας με την εκκοσμικευμένη έννοια της αποσόβισης λαθών με τη επιλογή του χρόνου παρέμβασης σε κακώς κείμενα.Διάκριση στην Φιλοκαλία νοείται το να μπορεί στον πνευματικό του βίο να ξεχωρίζει(διακρίνει)τον Χριστό από τον Βελίαρ.Να μπορεί να ξεχωρίσει το όραμα που του προσφέρει ο πειρασμός όσο αυθεντικό κι αν φαινεται,από εκείνο που είναι εξ ουρανού.Ο πατήρ Κύριλλος είπε τα πράγματα με το όνομά τους,εφαρμόζοντας τους κανόνες,που απαγορεύουν αλλόδοξους αιρετικούς,αλλά ακόμη και κατηχουμένους να βρίσκονται στην Θ.Λειτουργία μετά το...(τας θύρας τας θύρας εν σοφία πρόσχωμεν).Μακάρι το παράδειγμά του να ακολουθούσαν και άλλοι δίνοντας λόγο Ορθής Μαρτυρίας,μη φοβούμενοι το κόστος.
Ελπίζω ότι ο καθηγητής Κώστας Μπέης να μην εξακολουθεί να έχει τις ίδιες αντιλήψεις και τώρα που έχει χειροτονηθεί ιερέας (στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως).anastas έγραψε:ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ .....
Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστας Μπέης αποκαλύπτει την τέλεση Οικουμενικής θείας Λειτουργίας στη Σύρο, που κοινώνησαν όλοι, Λατίνοι, Ορθόδοξοι, Προτεστάντες.
Τώρα, ως προς τη Μητρόπολη Σύρου, τί να πώ; Εδώ φτάσαμε ο νυν Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄να λειτουργεί ως ο επίσημος εκπρόσωπος (διάβαζε: Πέμπτη Φάλαγγα) του Βατικανού εντός της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το ήθος του κ. Δωρόθεου, πέρα από τον άκρατο δημοσιοσχεσιτισμό που τον διακρίνει (εποχή Χριστόδουλου γαρ...), είναι ουνίτικο πέρα για πέρα. Μέχρι και κοινό με τους Λατίνους πρωτοχρονιάτικο μήνυμα να διαβάζεται στις εκκλησίες είδαμε. Ο άνθρωπος αυτός, που είναι δυστυχώς επίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δεν έχει καμία μα καμία αίσθηση ή διαίσθηση έστω της διαφοράς που μας χωρίζει από τους Λατίνους. Γι' αυτόν είναι διαφορά δύο τυπικών ή δύο (ανθρώπινων) παραδόσεων, τίποτα παραπάνω.
Επειδή κατάγομαι από δύο νησιά της Ι. Μητροπόλεως Σύρου, ειλικρινά ντρέπομαι και θλίβομαι για τον ποιμενάρχη που, κρίμασι οις οίδε Κύριος, έχει η ιστορική αυτή Μητρόπολη![/b]
[quote="parmenas"]Δεν ειναι τυχαιο που για τους Πατερες η μεγαλυτερη αρετη ειναι η διακριση.
Θα ήθελα να πω κι εγώ κάτι σχετικό : έχω πάει στο Άγιο Όρος είκοσι φορές, από το 1980 μέχρι σήμερα, παντού.
Και γνωρίζω πως , και ο Γερο - Παϊσιος , και ο Γέροντας Ευφραίμ ο Κατουνακιώτης, φημισμένοι και διακριτικοί Γέροντες και οι δύο, αγαπούσαν και εκτιμούσαν βαθιά τον π. Κύριλλο Κωστόπουλο, ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα δεν άλλαξε : παραμένει ο ίδιος που ήταν, αληθινός, και σταθερός, ακολουθώντας τη συμφωνία των Πατέρων.
Γνωρίζω επίσης, πως και οι δυο αυτοί άγιοι Γέροντες, ήταν ξεκάθαροι στο θέμα της αίρεσης του Παπισμού.
Και γνωρίζω πως , και ο Γερο - Παϊσιος , και ο Γέροντας Ευφραίμ ο Κατουνακιώτης, φημισμένοι και διακριτικοί Γέροντες και οι δύο, αγαπούσαν και εκτιμούσαν βαθιά τον π. Κύριλλο Κωστόπουλο, ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα δεν άλλαξε : παραμένει ο ίδιος που ήταν, αληθινός, και σταθερός, ακολουθώντας τη συμφωνία των Πατέρων.
Γνωρίζω επίσης, πως και οι δυο αυτοί άγιοι Γέροντες, ήταν ξεκάθαροι στο θέμα της αίρεσης του Παπισμού.
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τι, αλήθεια? Άρεσε στον π. Παϊσιο ο π.Κύριλλος? Απορρίπτεται τότε!Και γνωρίζω πως , και ο Γερο - Παϊσιος , και ο Γέροντας Ευφραίμ ο Κατουνακιώτης, φημισμένοι και διακριτικοί Γέροντες και οι δύο, αγαπούσαν και εκτιμούσαν βαθιά τον π. Κύριλλο Κωστόπουλο, ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα δεν άλλαξε : παραμένει ο ίδιος που ήταν, αληθινός, και σταθερός, ακολουθώντας τη συμφωνία των Πατέρων.
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας