Καθημερινός πόλεμος με το αντίθετο πνεύμα - εμπειρίες.

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

panagiotis2008 έγραψε:Ναι αλλά του Πονηρού η δύναμη δεν μπορεί σε καμμιά περίπτωση να αντισταθμίσει την ακαταμάχητη δύναμη του Θεού,ειδ'άλλως δεν θα υπήρχαν Άγιοι.
Με λογισμούς μπορεί,αλλά οι λογισμοί φεύγουν με την Προσευχή.
Ούτως η άλλως τον λογισμό που σου έρθει μπορείς να τον διώξεις από το μυαλό σου,αν σου έρθει 50 φορές τον διώχνεις 50 φορές,μετά δεν μπορεί να σου κάνει κάτι άλλο.
Δεν διαφωνούμε!
Απλά, ενώ στην αρχή μάχεσαι με έναν δάιμονα, μετά από λίγο μπορεί να μάχεσαι με δέκα, αργότερα με πενήντα και πιο μετά με ένα τάγμα, όπως έλεγε ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος!
Όλους αυτούς τους νικάει η Χάρη του Θεού. Η οποία μας έρχεται μόνον εφ' όσον υπάρχει αγώνας και κυρίως ταπείνωση. Άν κάποια στιγμή μας φύγει η ταπείνωση, φεύγει και η Χάρη!
Και ταπείνωση σημαίνει διαρκής υπακοή στον πνευματικό! Συνεχής αίσθηση της ασημαντότητάς μας! Συνειδητοποίηση ότι είμαστε πολύ χειρότεροι από όλους τους άλλους!
Παναγιώτη αν μπορείς να τα πετύχεις αυτά, σε θαυμάζω! Εγώ απέχω πολύ!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Κι εγώ απέχω όσο απέχει ο Πλούτωνας απο την γη.
Όχι δεν έχω πολεμήσει με ένα τάγμα δαιμόνων.
Γιατί θα με θαυμάζεις?Εγώ ένα αμαρτωλό σκουλήκι είμαι,μην θαυμάζεις ανάξιους ανθρώπους.
Να θαυμάζεις τον Θεό που με σπλαχνίστηκε,μου έδειξε τον δρόμο της Μετάνοιας για να πάω κοντά του και με αναγέννησε απο τις στάχτες Μου!
Γιατί σε Αυτόν ανήκει η δύναμη,η Βασιλεία και η Δόξα στους αιώνες των αιώνων.Αμήν.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
ktistos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από ktistos »

"Γιατί θα με θαυμάζεις?Εγώ ένα αμαρτωλό σκουλήκι είμαι

Μπράβο ρε Παναγιώτη! Τώρα μιλάς ορθόδοξα και αγιοπατερικά!
Πάμε μια κόντρα ποιός είναι μεγαλύτερο σκουλήκι;
Cordelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Cordelia »

ktistos έγραψε: Πάμε μια κόντρα ποιός είναι μεγαλύτερο σκουλήκι;
Μην το ψάχνετε.... Βγαίνω πρώτη με διαφορά :lol: =))
ktistos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από ktistos »

http://www.maroungas-ltd.gr/grProd7.htm

Ποιό από όλα είσαι;

Μήπως το κορδέλλα; :D
Cordelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Cordelia »

ktistos έγραψε: Ποιό από όλα είσαι;

Μήπως το κορδέλλα; :D
Απίστευτο !!!

Όντως μοιάζουμε :lol:

Εγώ,όμως, έχω πιο ροζ χρώμα όπως φαίνεται και από το avatar :lol:
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Θα γράψω κάτι..ελαφρύ να το πώ έτσι, που συμβαίνει στους περισσότερους ίσως.
Κάθε φορά που προετοιμάζομαι για να μεταλάβω, αρχίζει πόλεμος.
Τα προηγούμενα χρόνια ήταν πιό ήπιος.
Τώρα έχει αρχίσει και αγριεύει το πράγμα.
Το έχω συζητήσει με τον πνευματικό μου και έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα, πως πρόκειται για δαιμονικό πείραγμα.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Γεια σας,
σημερα συγκεκρημενα απο το πρωι προσπαθω να λεω την ευχη και οσο παραξενο και να ακουγετε καθε φορα δεν μπορουσα να την πω πανω απο 2 φορες.Μετα απο ωρα ελεγα τωρα θα την ξαναπω και δεν ξερω πως αλλα και παλι δεν μπορουσα πανω απο 2 φορες να την πω.Το παραλογο ειναι οτι μετα για ποσην ωρα την ξεχνουσα εντελως ωσπου τα παρατησα.Τι να πω ,δεν ξερω.Παντως ειναι πολυ παραξενο να θελεις να προσευχηθεις απο ολην σου την καρδια και να ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.Αυτα ολα δεν ειναι του :twisted: :
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
PerlMaster
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από PerlMaster »

Ειναι γνωστο σε ολους αλλωστε ποσες φορες την ημερα τα ταγκαλάκια πηδανε επανω μας και μας παρασυρουν σε πραξεις που εκ των υστερων τις μετανιωνουμε.
Σιγά μη πηδάνε απάνω τα ταγκαλάκια, μάλλον γελάνε με τα χάλια μας , και πολλές φορές μας παρατηρούνε για να μάθουνε καινούρια κόλπα .
Εδώ υπάρχει εγωισμός, πέρα δηλαδή το ότι δε γίνεται πνευματική προσπάθεια , μετά αρχίζει και το κόλπο ότι υπάρχει και πνευματικός πόλεμος δηλαδή ( δικαιολογία για τα μαύρα μας τα χάλια ) λες και είμαστε καθηγητές της ερήμου .
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

οταν λες οτι δεν γινετε πνευματικη προσπαθεια ,τι εννοεις:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”