Έχεις δει ποτέ αδελφέ μου εσύ να υπερβαίνει το κράτος έστω και τον πιο μικρό νόμο για το όφελος των ανθρώπων ή ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων αυτής εδω της κακόμοιρης χώρας;;;lovethink έγραψε:Oχι Οχι δεν θα ήθελα ούτε εγώ να πάει αλλού η συζήτηση ! και μάλιστα μπήκα γιατί σκεφτόμουν μήπως είναι καλύτερα τελικά να το διέγραφα αυτό το μήνυμαstathis73 έγραψε:lovethink έγραψε:Από την άλλη όμως εδώ που τα λέμε η Εκκλησία από τους πιστούς συχνά εισπράτει "έκτακτες εισφορές" για γάμους βαφτίσια κτλπ
Τώρα που καλείται να στηρίξει το κράτος σε μια τόσο δύσκολη για όλους περίοδο ;
Τώρα αδελφέ "Μανο" πηγαίνεις αλλού την συζήτηση, εδω είπαμε να σχολιάσουμε εάν πρέπει ή οχι (βάση των νόμων και του συντάγματος) να
πληρώνει ή όχι η εκκλησία.
Το θέμα δεν είναι μόνο βάση νόμων και συντάγματος όμως ,νομίζω ότι οι νόμοι μπορούν να υπερβαίνονται αν είναι για το καλό του συνόλου
Δεν θεωρώ ότι είναι offtopic το σχόλιο ,είναι μια πραγματικότητα
Θα μου άρεσε σαν πιστός να άκουγα ότι η Εκκλησία πχ προσφέρει ένα χρηματικό ποσό στο κράτος για να βοηθηθεί με αντάλλαγμα πχ να μειωθεί το ποσοστό στις έκτακτες εισφορές των πολύτεκνων .Ενα παράδειγμα έφερα δε ξέρω
Και ότι λέω προς Θεού να μη φανεί σαν "επίθεση" στην Εκκλησία
Η Εκκλησία είναι η κιβωτός των ψυχών μας ,είναι ο χώρος όπου ο Χριστός σταυρώνεται και ανασταίνεται κάθε Κυριακή
Οι μόνες υπερβάσεις γίνονται και μάλιστα σκανδαλωδώς υπέρ πχ: ΕΞΠΡΕΣ ΣΕΡΒΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 70 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ- ΑΕΚ 169 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΈΓΟΝΤΑΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ εαν εγώ χρωστάω στο ΙΚΑ ή στην ΔΕΗ 100-200 ευρώ ή δεν μου δίνουν φορολογική ενημερότητα ή μου κόβουν το ρεύμα.
Σε αυτό το κράτος ΔΙΚΑΙΟΥ ΖΕΙΣ και ολα τα άλλα ειναι να χαμε να λέγαμε.