H έξαρση του σαρκικού φρονήματος στην εποχή μας
Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές
Μπορει ο ανθρωπος να αγανακτησε απο κατι που ειδε και να τα εγραψε αυτα, ενταξει σωστα ειναι αυτα που λεει, ειναι τα Ουαι του Κυριου σε εκδοση 2008 :D τα οποια φυσικα ειναι ανδιαμβφισβητητο οτι μονο ενας εχει δικαιωμα να τα πει, ολοι ομως καποια στιγμη εχουμε στηλιτευσει τις αρρωστες συμπεριφορες της σημερινης κοινωνιας μας, φυσικα δεν καταδικαζουμε τα ατομα αλλα την πραξη, δεν νομιζω να νιωθει κριτης των ανθρωπων ο φιλος, ουτε και υπερανω πασης αμαρτιας.
Ισως, ξαναλεω, αγανακτησε με κατι.
Γυμνασμενοι γνωστοι, στο γυμναστηριο ηταν αυτοι που κοροιδευα, δεν πηγαινα στο δρομο να κοροιδευω αγνωστους αλοιμονο. Δεν ειμαι παντρεμενος.
Οσο για την προσευχη δεν ξερω αλλα δεν εχω ορεξη, εχει υποβαθμιστει η εννοια προσευχη στα ματια μου, ξερω οτι ο Θεος ειναι ο πατερας μας, και εχει παντα δικιο, αλλα εγω σαν νηπιο δεν καταλαβαινω γιατι δεν μας παιρνει το παιχνιδι, ετσι του κλαιω, του φωναζω, και του τσατιζομε.
Παμε Τζαμπ.. εεεε θαυμα εννοουσα:D :D :D :D
Ισως, ξαναλεω, αγανακτησε με κατι.
Γυμνασμενοι γνωστοι, στο γυμναστηριο ηταν αυτοι που κοροιδευα, δεν πηγαινα στο δρομο να κοροιδευω αγνωστους αλοιμονο. Δεν ειμαι παντρεμενος.
Οσο για την προσευχη δεν ξερω αλλα δεν εχω ορεξη, εχει υποβαθμιστει η εννοια προσευχη στα ματια μου, ξερω οτι ο Θεος ειναι ο πατερας μας, και εχει παντα δικιο, αλλα εγω σαν νηπιο δεν καταλαβαινω γιατι δεν μας παιρνει το παιχνιδι, ετσι του κλαιω, του φωναζω, και του τσατιζομε.
Παμε Τζαμπ.. εεεε θαυμα εννοουσα:D :D :D :D
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Λοιπόν κατ'αρχάς ως αμαρτωλός δεν κρίνω τον οποιονδήποτε εκτός από τον εαυτό μου.
Δεν ήθελα να κατακρίνω κάποιους άλλωστε δεν αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά Διονύση στην Πνευματική κατάσταση που είμαι ο Κύριος μου 'χει μαλακώσει την καρδιά και νιώθω αγάπη για όλους τους ανθρώπους,όλους τους αγαπώ ,ακόμα και τους πιο αμαρτωλούς γιατί είναι αδελφοί μου όλοι οι άνθρωποι ,και τους πονώ συνάμα.
Προσπαθώ να φέρομαι πάντα με αγάπη και στοργή και συμπόνια,να τους βοηθάω σε ότι θέλουν,γιατί από την στιγμή που θα τους αναπαύει αυτό εγώ θα αισθάνομαι ευχαριστημένος.
Δεν κρίνω κανέναν,μην απομονώνετε φράσεις μου,εξέφρασα έναν προβληματισμό που μου ήρθε μια μέρα ξαφνικά στο μυαλό.
Δεν έχω φτάσει στην απάθεια προς Θεού!
Ίσως χρειαστούν δεκαετίες να φτάσω,ίσως να μην φτάσω ποτέ.
Δεν ήθελα να κατακρίνω κάποιους άλλωστε δεν αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά Διονύση στην Πνευματική κατάσταση που είμαι ο Κύριος μου 'χει μαλακώσει την καρδιά και νιώθω αγάπη για όλους τους ανθρώπους,όλους τους αγαπώ ,ακόμα και τους πιο αμαρτωλούς γιατί είναι αδελφοί μου όλοι οι άνθρωποι ,και τους πονώ συνάμα.
Προσπαθώ να φέρομαι πάντα με αγάπη και στοργή και συμπόνια,να τους βοηθάω σε ότι θέλουν,γιατί από την στιγμή που θα τους αναπαύει αυτό εγώ θα αισθάνομαι ευχαριστημένος.
Δεν κρίνω κανέναν,μην απομονώνετε φράσεις μου,εξέφρασα έναν προβληματισμό που μου ήρθε μια μέρα ξαφνικά στο μυαλό.
Δεν έχω φτάσει στην απάθεια προς Θεού!
Ίσως χρειαστούν δεκαετίες να φτάσω,ίσως να μην φτάσω ποτέ.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Παναγιώτη δυστυχώς μόνο στα λόγια λες ότι είσαι αμαρτωλός, δεν το πιστεύεις μέσα σου κι αυτό σε κάνει υπερβολικό και αδιάκριτο στις αμαρτίες των άλλων. Ο αληθινός Χριστιανός αισθάνεται ότι όλα τα μέλη της Εκκλησίας αποτελούν μέλη του ιδίου σώματος με κεφαλή το Χριστό. Δεν είναι δυνατόν να πονά ένα μέλος και τ' άλλα να αδιαφορούν. Ο άνθρωπος που έχει νοιώσει την κατά Χριστόν αγάπη πονά για τις αμαρτίες των άλλων και δεν κρίνει αλλά σκέπάζει και νουθετεί με διάκριση και αγάπη. Οι Άγιοι δεν αντέχουν στη σκέψη ότι έστω και ένα πλάσμα του Θεού θα καταδικαστεί στην αιώνια Κόλαση, έστω κι αν αυτός είναι ο ίδιος ο διάβολος.
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Filotas δεν με γνωρίζεις και δεν γνωρίζεις τι έχω μέσα στην καρδιά μου.
Νιώθω βαθιά αμαρτωλός και από την στιγμή που άρχισα την μετάνοια σχεδόν ποτέ δεν κρίνω τους άλλους,πως θα μπορούσα να τους κρίνω με τόσες αμαρτίες που έχω κάνει?
Εσύ κρίνεις κατ'όψιν ,εγώ πονάω για όσους αμαρτάνουν και δεν μπορούν να ξεφύγουν από την αμαρτία.
Κρίνεις κατ'όψιν και αυτό σε κάνει να βγάζεις λάθος συμπεράσματα."Μη κρίνετε κατ' οψιν, αλλά την δικαια κρίσιν κρίνατε" (Ιωαν 7:24)
Αυτά που λες είναι εκτός πραγματικότητος.
Εμένα η καρδιά μου φλέγεται από αγάπη για τον Χριστό,και έχω μόνο αγάπη για όλους τους άλλους ανθρώπους και τίποτε εκτός από αγάπη και προσπαθώ να τους δίνω αγάπη,κι αυτό κάνω,αυτήν την αγάπη μου την έδωσε ο Χριστός με την αγαθοποιό του δύναμή.
Κι αυτούς που είναι σε πλάνη τους βοηθώ με τον τρόπο μου.
Νιώθω βαθιά αμαρτωλός και από την στιγμή που άρχισα την μετάνοια σχεδόν ποτέ δεν κρίνω τους άλλους,πως θα μπορούσα να τους κρίνω με τόσες αμαρτίες που έχω κάνει?
Εσύ κρίνεις κατ'όψιν ,εγώ πονάω για όσους αμαρτάνουν και δεν μπορούν να ξεφύγουν από την αμαρτία.
Κρίνεις κατ'όψιν και αυτό σε κάνει να βγάζεις λάθος συμπεράσματα."Μη κρίνετε κατ' οψιν, αλλά την δικαια κρίσιν κρίνατε" (Ιωαν 7:24)
Αυτά που λες είναι εκτός πραγματικότητος.
Εμένα η καρδιά μου φλέγεται από αγάπη για τον Χριστό,και έχω μόνο αγάπη για όλους τους άλλους ανθρώπους και τίποτε εκτός από αγάπη και προσπαθώ να τους δίνω αγάπη,κι αυτό κάνω,αυτήν την αγάπη μου την έδωσε ο Χριστός με την αγαθοποιό του δύναμή.
Κι αυτούς που είναι σε πλάνη τους βοηθώ με τον τρόπο μου.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
panagiotis2008 κατσε λιγο...
Η ταπεινωση δεν εβλαψε ποτε κανενα.
Προτεινω λιγο προσοχη μην πλανηθουμε και νομισουμε οτι γιναμε Αγιοι κιολας καμια ωρα...
Αλλα και εμεις αμεσως σου καναμε την παρατηρηση.
Κριναμε τον κρινοντα στο λεπτο.
Προτεινω να πουμε οτι ειναι ισοπαλια(3.50) :D και να την αφησουμε την συζητηση αυτη, δεν θα οδηγησει πουθενα.
Πριν λιγο τους ελεγες Ουαί ή μηπως αγαπας του καλους μονο?Εμένα η καρδιά μου φλέγεται από αγάπη για τον Χριστό,και έχω μόνο αγάπη για όλους τους άλλους ανθρώπους και τίποτε εκτός από αγάπη και προσπαθώ να τους δίνω αγάπη,
Προσπαθώ να φέρομαι πάντα με αγάπη και στοργή και συμπόνια,να τους βοηθάω σε ότι θέλουν
Η ταπεινωση δεν εβλαψε ποτε κανενα.
Προτεινω λιγο προσοχη μην πλανηθουμε και νομισουμε οτι γιναμε Αγιοι κιολας καμια ωρα...
Αλλα και εμεις αμεσως σου καναμε την παρατηρηση.
Κριναμε τον κρινοντα στο λεπτο.
Προτεινω να πουμε οτι ειναι ισοπαλια(3.50) :D και να την αφησουμε την συζητηση αυτη, δεν θα οδηγησει πουθενα.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Αδελφοί χριστιανοί συνέλθετε!!!!!!!!!!!!
Γνωρίζω ότι κάνετε χιούμορ αλλά όταν θα πάμε "εκεί" δεν θα έχουμε όχι το χιούμορ αλλά ούτε το πρόσωπο του άλλου δεν θα βλέπουμε όπως καλά γνωρίζετε.
Προσωπικά δεν μπορώ ούτε καν να αναφέρω αυτή τη λέξη!!!! ούτε καν σαν αστείο....Με φοβίζει πολύ!!!!
Ναι είμαι γεμάτη πάθη έχω κάνει άπειρες αμαρτίες πέφτω στα γόνατα και ίσα που μπορώ να σηκωθώ και ξαναπέφτω αλλά ποτέ δεν θα πιστέψω ότι τελικά θα βρεθώ σ' αυτόν τον τόπο. "Έχω το μυαλό μου στον άδη και δεν απελπίζομαι" όπως αναφέρει ο Άγιος Σιλουανός.
Ακούω πολύ συχνά ανθρώπους που από ταπεινοφροσύνη εκφράζονται έτσι αλλά δεν μπορώ να το παραδεχτώ. Ελπίζω ότι ο Κύριος θα μας βρει και θα μας πάρει σε καλή στιγμή. Άλλωστε η ευχή όλων μας είναι "Καλό Παράδεισο" έτσι δεν είναι;;;;
Γνωρίζω ότι κάνετε χιούμορ αλλά όταν θα πάμε "εκεί" δεν θα έχουμε όχι το χιούμορ αλλά ούτε το πρόσωπο του άλλου δεν θα βλέπουμε όπως καλά γνωρίζετε.
Προσωπικά δεν μπορώ ούτε καν να αναφέρω αυτή τη λέξη!!!! ούτε καν σαν αστείο....Με φοβίζει πολύ!!!!
Ναι είμαι γεμάτη πάθη έχω κάνει άπειρες αμαρτίες πέφτω στα γόνατα και ίσα που μπορώ να σηκωθώ και ξαναπέφτω αλλά ποτέ δεν θα πιστέψω ότι τελικά θα βρεθώ σ' αυτόν τον τόπο. "Έχω το μυαλό μου στον άδη και δεν απελπίζομαι" όπως αναφέρει ο Άγιος Σιλουανός.
Ακούω πολύ συχνά ανθρώπους που από ταπεινοφροσύνη εκφράζονται έτσι αλλά δεν μπορώ να το παραδεχτώ. Ελπίζω ότι ο Κύριος θα μας βρει και θα μας πάρει σε καλή στιγμή. Άλλωστε η ευχή όλων μας είναι "Καλό Παράδεισο" έτσι δεν είναι;;;;
Πιο σίγουρο είναι να εμπιστεύεται κανείς τον άνεμο, που κινείται ακατάπαυστα, πιο σίγουρο είναι να εμπιστεύεται όσα χαράζουν τα παιδιά πάνω στην άμμο, όταν παίζουν, παρά την ανθρώπινη ευτυχία.
Αγιος Γρηγοριος Θεολογος
Αγιος Γρηγοριος Θεολογος