Μην τα εγγίζετε τα παιδιά...

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

lovethink έγραψε: ;
Kαι να την κάνει ένα με το σύστημα ?
ΑΥΤΗ Η ΝΕΟΛΑΙΑ που τα κάνει εκεί έξω γυαλιά καρφιά
Αυτή η νεολαία που αντιδρά και βγαίνει στους δρόμους και φωνάζει
Αυτή η νεολαία που κατεβάζει κάμερες που μας παρακολουθούν είναι η Νεολαία που είναι αφυπνισμένη και ξύπνια
Να μην τιθασεύσει ΚΑΝΕΙΣ την ΕΛΕΥΘΕΡΗ Νεολαία μας
Αν είναι δυνατόν
Από τη μια σας "ενοχλεί" το σύστημα του μεγάλου αδελφού και του παγκόσμιου δικτατορισμού , και από την άλλη θέλετε να τιθασεύσει κάποιος και να εξημερώσει τη νεολαία ?
Την "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" του Αύριο ?

Αυτό όδο αφορά τους ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ που κάνουν τον αγώνα τους ( όχι φυσικά με καταστροφές ) αλλά με πορείες διαμαρτυρίας ειρηνικές
Τώρα αν μιλάμε μόνο για το αν σηκώνει φωνή το παιδί στο γονιό επειδή προσπαθεί ο γονιός να το συμμαζέψει σπίτι όχι τις 5 το πρωί άλλο αυτό

Αν υπάρχει ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΧΕΣΗ που έχει καλιεργηθεί από νωρίς ανάμεσα στο γονιό και στο παιδί δεν έχει να φοβάται τίποτα κανείς
Ο γονιός πρέπει να είναι Φίλος με το παιδί του αλλά και να δείχνει σεβασμό στην προσωπική του εξέλιξη
Οπως έλεγε ο Χαλίλ Γκιμπράν (Ποιητής)
Τα παιδιά μας είναι τα βέλη και οι γονείς οι τοξοβόλοι[/quote]

Μανο προσγειωσου !
Τα παιδια αν δεν μεγαλωνουν εν παιδεια και νουθεσια Κυριου διατρεχουν μεγαλο ,συναισθηματικο,ψυχολογικο,συχνα σωματικο ,οπωσδηποτε πνευματικο κινδυνο.
Οι γονεις πρεπει να ειναι φιλικοι με τα παιδια τους,αλλα να ειναι πατερας και μητερα στα παιδια τους, οχι φιλαρακια.Η οικογενεια ειναι η εν οικω Εκκλησια,δεν ειναι δημοκρατια ουτε,πολυ λιγωτερο οχλοκρατια και ασυδοσια.
Ο γονεας πρεπει να σεβεται και το παιδι του ,και τον ρολο του σαν γονεας,και τον Κυριο που του το εμπιστευτηκε.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Kαι να την κάνει ένα με το σύστημα ?
ΑΥΤΗ Η ΝΕΟΛΑΙΑ που τα κάνει εκεί έξω γυαλιά καρφιά
Αυτή η νεολαία που αντιδρά και βγαίνει στους δρόμους και φωνάζει
Αυτή η νεολαία που κατεβάζει κάμερες που μας παρακολουθούν είναι η Νεολαία που είναι αφυπνισμένη και ξύπνια
Να μην τιθασεύσει ΚΑΝΕΙΣ την ΕΛΕΥΘΕΡΗ Νεολαία μας
Αν είναι δυνατόν
Από τη μια σας "ενοχλεί" το σύστημα του μεγάλου αδελφού και του παγκόσμιου δικτατορισμού , και από την άλλη θέλετε να τιθασεύσει κάποιος και να εξημερώσει τη νεολαία ?
Την "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" του Αύριο ?

Αυτό όδο αφορά τους ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ που κάνουν τον αγώνα τους ( όχι φυσικά με καταστροφές ) αλλά με πορείες διαμαρτυρίας ειρηνικές
Τώρα αν μιλάμε μόνο για το αν σηκώνει φωνή το παιδί στο γονιό επειδή προσπαθεί ο γονιός να το συμμαζέψει σπίτι όχι τις 5 το πρωί άλλο αυτό

Μπράβο lovethink συμφωνώ. Και θα προσέθετα: Η νεολαία που πρωτοστάτησε στο Μάη του 68.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Melpomeni έγραψε:

Μανο προσγειωσου !
.
Να προσγειωθώ ? που ?
Να πω στο παιδί μου "αγάπη μου μη κάνεις απεργία , μην κατέβεις στο δρόμο με σημαίες , μην φωνάξεις έξω στο δρόμο για το μισθό της πείνας που σου δίνουν , αγάπη μου μην απαιτείς τίποτα από τους κυβερνώντες ,και μην σε νοιάζει που γεμίσανε κάμερες τους δρόμους"

Αυτό είναι προσγείωση ?
καλύτερα απογειωμένος
Καλή Σαρακοστή
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Δηλαδή, αν το πτωχό μου μυαλό καταλαβαίνει καλά, δεν μας ενδιαφέρει το περιεχόμενο των διεκδικήσεων, αλλά η προέλευσή τους (νέοι);
Εφ' όσον οι νέοι διεκδικούν : αμβλώσεις, προγαμιαίες και ελευθερες σχέσεις, γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων κλπ τα δεχόμαστε λόγω ...νεότητας;
Τι ρατσισμός είναι αυτός;
Εγώ δηλαδή, που βαδίζω προς τα 46, να πέσω από τον τέταρτο όροφο;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

lovethink έγραψε:Αυτό είναι προσγείωση ?
καλύτερα απογειωμένος
http://www.youtube.com/watch?v=5BactfyNS9I
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

lovethink έγραψε:
Melpomeni έγραψε:

Μανο προσγειωσου !
.
Να προσγειωθώ ? που ?
Να πω στο παιδί μου "αγάπη μου μη κάνεις απεργία , μην κατέβεις στο δρόμο με σημαίες , μην φωνάξεις έξω στο δρόμο για το μισθό της πείνας που σου δίνουν , αγάπη μου μην απαιτείς τίποτα από τους κυβερνώντες ,και μην σε νοιάζει που γεμίσανε κάμερες τους δρόμους"

Αυτό είναι προσγείωση ?
καλύτερα απογειωμένος

Ολα αυτα τα εφαρμοζεις εσυ Μανο; Αγωνιζεσαι στους δρομους με σημαιες για καμερες,κυβερνωντες και μισθους πεινας;
Γι αυτο λεω προσγειωσου. Που ; μα στην κατα Χριστον ζωη φυσικα.
Εχει και η διαμαρτυρια τον τροπο της και τη θεση της .Εγω προτιμω το παιδι μου να ειναι στρατιωτης του Χριστου.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Melpomeni έγραψε:Γι αυτο λεω προσγειωσου. Που ; μα στην κατα Χριστον ζωη φυσικα.
.
Αν και εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά μέσα από ένα φόρουμ κρίνεις τη ζωές των άλλων και βγάζεις συμπεράσματα για το αν ζουν ή όχι "Κατά Χριστόν ζωή" ?
Αχχχχχχχχχ και μετά με ρωτάει ο Κλεάνθης "που χάθηκες"
Καλή Σαρακοστή
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

lovethink έγραψε:
Melpomeni έγραψε:Γι αυτο λεω προσγειωσου. Που ; μα στην κατα Χριστον ζωη φυσικα.
.
Αν και εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά μέσα από ένα φόρουμ κρίνεις τη ζωές των άλλων και βγάζεις συμπεράσματα για το αν ζουν ή όχι "Κατά Χριστόν ζωή" ?
Αχχχχχχχχχ και μετά με ρωτάει ο Κλεάνθης "που χάθηκες"

Μανο, εννοω που να προσγειωσεις την σκεψη και την προσοχη σου σχετικα με την ανατροφη των παιδιων και που να ζητας σωστες λυσεις.
Να μην ξεφευγουμε απο το θεμα.
sakis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από sakis »

lovethink έγραψε: Ο γονιός πρέπει να είναι Φίλος με το παιδί του αλλά και να δείχνει σεβασμό στην προσωπική του εξέλιξη
Τα παιδιά μας είναι τα βέλη και οι γονείς οι τοξοβόλοι
Δεν ξέρω τι έλεγε ο Χαλίλ Γκιμπράν πάντως στην Αγία Γραφή άλλα βρήκα:

Συ μεν πατάξεις αυτώ ράβδω, την δε ψυχή αυτού εκ θανάτου ρύσει (Παρομ. 23,13)

Ο αγαπών τον υιόν αυτού, ενδελεχήσει μάστιγας αυτώ, ίνα ευρανθεί επ εσχάτω αυτού (Σ.Σειράχ 30,1)

Ον αγαπά Κύριος παιδεύει, μαστιγεί δε πάντα υιόν ον παραδέχεται (Παροιμ. 3,12)

Είναι τόσο επιτακτικό το καθήκον της τιμωρίας κατά την Παλαιά Διαθήκη ώστε να τιμωρείται ο ιερεύς Ηλει διότι ακριβώς δεν τιμωρούσε τα άτακτα και ασεβή παιδιά του.
Η χρησιμότητα των ποινών συναντάται και στην Καινή Διαθήκη
πάσα παιδεία προς μεν το παρόν ου δοκείν χαράς είναι, αλλά λύπης, ύστερον δε καρπόν ειρηνικόν τοις δι αυτής γεγυμνασμένοις αποδίδωσι δικαιοσύνης (Εβρ. 12,11)

εγώ όσους εάν φιλώ ελέγχω και παιδεύω(Αποκάλυψη 3,19)
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

sakis έγραψε:
lovethink έγραψε: Ο γονιός πρέπει να είναι Φίλος με το παιδί του αλλά και να δείχνει σεβασμό στην προσωπική του εξέλιξη
Τα παιδιά μας είναι τα βέλη και οι γονείς οι τοξοβόλοι
Δεν ξέρω τι έλεγε ο Χαλίλ Γκιμπράν πάντως στην Αγία Γραφή άλλα βρήκα:

Συ μεν πατάξεις αυτώ ράβδω, την δε ψυχή αυτού εκ θανάτου ρύσει (Παρομ. 23,13)

Ο αγαπών τον υιόν αυτού, ενδελεχήσει μάστιγας αυτώ, ίνα ευρανθεί επ εσχάτω αυτού (Σ.Σειράχ 30,1)

Ον αγαπά Κύριος παιδεύει, μαστιγεί δε πάντα υιόν ον παραδέχεται (Παροιμ. 3,12)

Είναι τόσο επιτακτικό το καθήκον της τιμωρίας κατά την Παλαιά Διαθήκη ώστε να τιμωρείται ο ιερεύς Ηλει διότι ακριβώς δεν τιμωρούσε τα άτακτα και ασεβή παιδιά του.
Η χρησιμότητα των ποινών συναντάται και στην Καινή Διαθήκη
πάσα παιδεία προς μεν το παρόν ου δοκείν χαράς είναι, αλλά λύπης, ύστερον δε καρπόν ειρηνικόν τοις δι αυτής γεγυμνασμένοις αποδίδωσι δικαιοσύνης (Εβρ. 12,11)

εγώ όσους εάν φιλώ ελέγχω και παιδεύω(Αποκάλυψη 3,19)
Η τιμωρια πρεπει να γινεται προς διορθωση οπως τα επιτιμια μετα την εξομολογηση και οπως το καταλληλο φαρμακο για την καθε αρρωστεια. Στην καταλληλη δοση και την καταλληλη ωρα.
Προσωπικα δεν χρησιμοποιησα ποτε σωματικη τιμωρια.Δεν μου χρειαστηκε.Οταν μερικες φορες τα παιδια με εφεραν σε δυσκολη θεση και ενοιωσα το θυμο να με πνιγει ,βγηκα εξω,εκανα μια βολτα γυρω απο το σπιτι,σκεφτηκα και μετα ξαναγυρισα μεσα.
Δεν ειναι αποτελεσματικη η τιμωρια οταν το παιδι απλα αντιγραφει πραξεις των γονεων,η ειναι κουρασμενο,η πειναει,η ειναι αδιαθετο.Η η τιμωρια επισης πρεπει να γινεται οσο το δυνατον οχι μπροστα σε αλλους.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”