"Θα λειτουργεί και πάλι ο πρώην Αττικής"
Συντονιστής: Συντονιστές
-
filtor
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ὁ Τρίκκης καί Σταγῶν Ἀλέξιος.
Ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος (κατά κόσμο Θεόδωρος Μιχαλόπουλος), γεννήθηκε το 1932 στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. Χειροτονήθηκε το 1954 Διάκονος και το 1961 Πρεσβύτερος. Διετέλεσε καθηγητής στην Εκκλ. Σχολή Ξάνθης και παράλληλα Ιεροκήρυκας στην Ι. Μ. Ξάνθης. Εξελέγη το 1976 Τιτουλάριος Επίσκοπος Διαυλείας. Το 1981 εξελέγη Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών.
Ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος (κατά κόσμο Θεόδωρος Μιχαλόπουλος), γεννήθηκε το 1932 στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. Χειροτονήθηκε το 1954 Διάκονος και το 1961 Πρεσβύτερος. Διετέλεσε καθηγητής στην Εκκλ. Σχολή Ξάνθης και παράλληλα Ιεροκήρυκας στην Ι. Μ. Ξάνθης. Εξελέγη το 1976 Τιτουλάριος Επίσκοπος Διαυλείας. Το 1981 εξελέγη Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών.
τελικα εδω σε σχεση με οσα ελεγα σε αλλο θεμα πρεπει να εφαρμοστει στο ακεραιο ο κανονας
εγω ειπα ειμαι τον π. Νικολαο
αλλωτε που να τολμουσε καποιος επισκοπος να περασει απο τα ορια τις επαρχιας οχι απλως να λιετουργησει και να μην ενημερωσει τον επιχωριο επισκοπο
o tempora o mores !!!!!!
εγω ειπα ειμαι τον π. Νικολαο
αλλωτε που να τολμουσε καποιος επισκοπος να περασει απο τα ορια τις επαρχιας οχι απλως να λιετουργησει και να μην ενημερωσει τον επιχωριο επισκοπο
o tempora o mores !!!!!!
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
αυτο εν πασει περιπτωσει ας το κρινει αρμοδιως και καθηκοντως η Αγια και Ιερα Συνοδος της Εκκλησιας της Ελλαδος και αν το κρινει οτι ετσι πρεπει ας προβει στην επιβολη του καταλληλου επιτιμιου η ακομη κ αυτης της καθαιρεσεως!δεν το εχει κανει μεχρι στιγμης ομως!ο εν λογω ειναι ΚΛΗΡΙΚΟΣ κανονικοτατος της Εκκλησιας μας.και μαλιστα ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ,το πληρωμα της ιερωσυνης δηλαδη!εφ 'οσον ειναι κληρικος της Εκκλησιας εχει κ χρεος και καθηκον να τελει τη θεια λειτουργια τακτικως.και μαλιστα στο ιδιωτικο παρεκκλησιο στην οικια της αδελφης του,οπου ουδενα σκανδαλιζει...δηλαδη ολοι οι υπολοιποι κληρικοι ειναι αναμαρτητοι εν πασει περιπτωσει...?μην εχουμε και περιδεα συνειδηση,ουτε κ πεπορωμενη βεβαιως...
-
strumfi
- Κορυφαίος Αποστολέας

Συμφωνώ κι επαυξάνω και να προσθέσω και άλλα δύο στοιχεία.giannisxr έγραψε:για να μιλησε ο πατηρ Νικολαος ετσι κατι θα ξερει....
του εχω απολυτη εμπιστοσυνη....
Το ένα είναι πως όποιος άκουσε τον πρώην Αττικής στις κασέτες με τον πιτσιρικά (φανταστείτε ότι χειρότερο βάζει ο νους σας) δεν θα διενοείτο να παραμερίσει τις κασέτες, με το επιχείρημα ότι πολλοί ιερείς έχουν ενοχοποιηθεί κατά καιρούς με αυτόν τον τρόπο. Και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που εμπιστεύομαι και εδώ απόλυτα τον π. Νικόλαο.
Το άλλο είναι πως κάποιες πληροφορίες θέλουν τον πρώην Αττικής σοβαρά ασθενή. Μήπως ν' αφήσουμε την ιεραρχία να κάνει τη δουλειά της και να σταματήσουμε (πρώτη εγώ) την περαιτέρω διαπόμπευση του Παντελεήμονα;
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Συμφωνώ πως ό,τι και να έχει κάνει (ή δεν έχει κάνει) ο προσωρινά καθεραιθείς Ιεράρχης, εμείς τουλάχιαστον δεν πρέπει να τον κατακρίνουμε!
Αλλά....
Αλλά ακόμη και να είναι άρρωστος, ο κόσμος περιμένει να ακούσει, απ' αυτόν μια πνευματική κουβέντα! Να βγει και να πει πως έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του (όποια και να είναι αυτά) και ότι ζητάει από ολους να τον συγχωρέσουν!
Δεν μπορεί στις παρατηρήσεις του Μητροπολίτου Νικολάου να απαντάει "Δεν είμαι υφιστάμενός σας", ή ότι η απόφαση προσωρινής παύσης του ήταν άδικη!
Φαίνεται ότι ο άνθρωπος αυτός να έχει μετανοήσει;
Κρίμα!
Γιατί θα μείνει στη ιστορία σαν ο άνθρωπος του 1,8 δις! Ο φιλοχρήματος δηλαδή που ζούσε για το χρήμα, που είχε για Θεό του το χρήμα!
Μακάρι να έχει μετανιώσει! Να βγει όμως δημόσια και να το δηλώσει με όλη την ταπεινοφροσύνη που αρμόζει σε έναν άνθρωπο του Θεού! Τότε πραγματικά, θα προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στην Εκκλησία!
Αλλά....
Αλλά ακόμη και να είναι άρρωστος, ο κόσμος περιμένει να ακούσει, απ' αυτόν μια πνευματική κουβέντα! Να βγει και να πει πως έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του (όποια και να είναι αυτά) και ότι ζητάει από ολους να τον συγχωρέσουν!
Δεν μπορεί στις παρατηρήσεις του Μητροπολίτου Νικολάου να απαντάει "Δεν είμαι υφιστάμενός σας", ή ότι η απόφαση προσωρινής παύσης του ήταν άδικη!
Φαίνεται ότι ο άνθρωπος αυτός να έχει μετανοήσει;
Κρίμα!
Γιατί θα μείνει στη ιστορία σαν ο άνθρωπος του 1,8 δις! Ο φιλοχρήματος δηλαδή που ζούσε για το χρήμα, που είχε για Θεό του το χρήμα!
Μακάρι να έχει μετανιώσει! Να βγει όμως δημόσια και να το δηλώσει με όλη την ταπεινοφροσύνη που αρμόζει σε έναν άνθρωπο του Θεού! Τότε πραγματικά, θα προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στην Εκκλησία!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
PerlMaster
- Έμπειρος Αποστολέας

strumfi
strumfi , παρακάλεσε το διαχειριστή να διαγράψει αυτό το post σου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα .Συμφωνώ κι επαυξάνω και να προσθέσω και άλλα δύο στοιχεία.
Το ένα είναι πως όποιος άκουσε τον πρώην Αττικής στις κασέτες με τον πιτσιρικά (φανταστείτε ότι χειρότερο βάζει ο νους σας) δεν θα διενοείτο να παραμερίσει τις κασέτες, με το επιχείρημα ότι πολλοί ιερείς έχουν ενοχοποιηθεί κατά καιρούς με αυτόν τον τρόπο. Και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που εμπιστεύομαι και εδώ απόλυτα τον π. Νικόλαο.
Το άλλο είναι πως κάποιες πληροφορίες θέλουν τον πρώην Αττικής σοβαρά ασθενή. Μήπως ν' αφήσουμε την ιεραρχία να κάνει τη δουλειά της και να σταματήσουμε (πρώτη εγώ) την περαιτέρω διαπόμπευση του Παντελεήμονα;
-
PerlMaster
- Έμπειρος Αποστολέας