Προστάτης Αγιος του Ιντερνετ

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

Από ιούς
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

Δημοσίευση από Harrys1934 »

eortologio_gr έγραψε:Καλημέρα όλη μέρα ...

Οπως θα είδατε, το μηνυμα μπήκε στην ενότητα "ερωτήματα προς τον π.Αντωνιο" ζητώντας την δικιά του γνώμη για το εγχείρημα.

Οσο για τα σχόλια του paratiritis88, απαντώ οτι εγώ έφτιαξα το site που προανέφερα με σχεδόν μηδενικό χρηματικό κόστος και ουδείς άλλος δεν κρύβεται απο πίσω. Κάποιοι όμως κάθε τι το νεωτεριστικό το βλέπουν με "μισό μάτι" χωρίς να εξετάσουν αυτό που πραγματικά λέει.

Στο άλλο site που ξεκίνησε την ψηφοφορία το 2003 μαζεύτηκαν 5000 υπογραφές και το θέμα τέθηκε στον Πάπα. Δεν ξέρω τι αποφασίστηκε.

Εφ'όσον έχουμε "στόρυ" πίσω απο την επιλογή του Αγίου Νικολάου βασιζόμενοι σε "εθιμικό δίκαιο" και μέσα απο την επιλογή αυτή θυμίζουμε την ύπαρξη του στους νέους χρήστες, δίνουμε μια δυνατότητα σε ένα νεο κανάλι φωτισμού του βίου του Αγίου που ίσως να εμπνεύσει κάποιους που θα τον διαβάσουν.

Ξαναρωτώ λοιπόν κατα πόσο είναι Χριστιανικό να έχουμε θέσει τον Αγιο Νικόλαο σαν προστάτη των Ναυτικών και με ποιά διαδικασία ξεκίνησε και θεσπίστηκε κάτι τέτοιο στην συνείδηση του κόσμου.

Ο g_aggelos στο σιτε του

Κώδικας: Επιλογή όλων

www.synaxaristis.googlepages.com/αγιοιπροστατες
αναφέρει όλους τους Προστάτες Αγίους ανα κατηγορία.

Το internet είναι εδώ και θα μείνει για πάντα είτε το θέλουμε είτε οχι. Εκτός και αν έρθει ο Παγκόσμιος Πόλεμος ή άλλα τινά και καταστραφούν οι υποδομές. Αλλά και πάλι λόγω δορυφόρων το σύστημα θα συνεχίσει. Ολες οι εταιρείες που σέβονται τον εαυτό τους έχουν παρουσία στο internet και το χρησιμοποιούν σε ζωτικά σημεία των λειτουργιών τους.

Θυμίζω οτι ο Αγιος Βαλεντίνος ήταν ο κανένας στα παιδικά μου χρόνια και σήμερα έχει γίνει η Παγκόσμια ημέρα των ερωτευμένων. Και εμείς οι Ορθόδοξοι τρέχουμε να αναδείξουμε των δικό μας Αγιο των ερωτευμένων "κατόπιν εορτής".

Ολοι αυτοί που γιορτάζουν στις 14 Φεβρουαρίου, κάπου κάποτε ανατρέχουν στον βίο του Βαλεντίνου και μέσω του βίου του "βλέπουν" τα Χριστιανικά του χαρακτηριστικά ερχόμενοι ακόμα ποιό κοντά στον Καθολικισμό.

Αυτό που πρότεινα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά. Βαρέθηκα να είμαστε ουραγοί και να συρικνωνόμαστε.

Δεν επιθυμω αύριο να έρθουν τα παιδιά μου και να μου πούνε "μπαμπά ωραίο το καινούργιο site σου. Κάνε και μια προσευχή στο Αγιο Ισίδωρο να σε προστατεύει". Ποιόν Αγιο Ισίδωρο ? Αυτόν που η Καθολική εκκλησία πάει να θεσπίσει σαν Προστάτη Αγιο του Ιντερνετ.

Οι απαντήσεις που δημοσιεύτηκαν μέχρι την στιγμή αυτή έχουν άρνηση, κακώς νοούμενη Ορθόδοξη πρακτική, είναι εσωστρεφείς και δείχνουν, όπως εκτιμώ εγω, μια κοντόφθαλμη προσέγγιση στο θέμα.

Είναι μακράν των λόγων των πατέρων όπως τουλάχιστον έχω συνειθίσει να διαβάζω, διαπνέονται απο προσωπική κρίση και Εγώ, και δεν πείθουν παρά δείχνουν οτι ο καθένας ερμηνεύει την Ορθοδοξία όπως του καπνίσει.

Δείχνουν το κενό που υπάρχει στην Κατήχηση όλων μας και εν πολλοίς την ανεπάρκεια των Ορθόδοξων Χριστιανών να αρθρώσουν σύγχρονο λόγο ώστε η Ορθοδοξία να επεκταθεί δυνατά, σίγουρα και με προοπτική.

Αυτό που προσωπικά επιθυμώ είναι μια τεκμηριωμένη απάντηση κατά της θέσπισης Προστάτη Αγίου των χρηστών του Ιντερνετ.

Οσο κάτι τέτοιο δεν γίνεται, τόσο περισσότερο θα πιστεύω οτι το εγχείρημα πρέπει να προχωρήσει.

Και ας είναι συμπαραστάτης στα βήματά μου ο Αγιος Νικόλαος.

Χρ.
Ξαναρωτώ λοιπόν κατα πόσο είναι Χριστιανικό να έχουμε θέσει τον Αγιο Νικόλαο σαν προστάτη των Ναυτικών και με ποιά διαδικασία ξεκίνησε και θεσπίστηκε κάτι τέτοιο στην συνείδηση του κόσμου.

Δεν θέλω να επεκταθώ σε διαλόγους και έχω εξιγήσει τους λόγους γιατί. Σε κάποιο άλλο φορουμ έχω βάλει το ιστορικό του Αγίου. Διάβασε το όπου βρείς και τότε θα πιστείς για το ερώτημα σου, ότι όντος έτσι είναι. Τα του Θεού δεν λίνονται με την λογική του ανθρώπου που τις περισσότερες φορές αυτό κάνουμε

Δ
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Συμφωνώ απόλυτα με την ιδέα να υπάρχει Άγιος προστάτης του διαδικτύου. Όπως υπάρχει Άγιος και για πολλά επαγγέλματα, ή ακόμη και για τους κλάδους του στρατού μας. Δεν βρίσκω τίποτε το μεμπτό.
Εξ άλλου η Εκκλησία μας θα τον θεσπίσει, οπότε δεν κατανοώ γιατί υπάρχει τόση αντίδραση.
Μήπως και οι Πατέρες δεν μας έλεγαν, πριν από κάθε σας δραστηριότητα να κάνετε τον σταυρό σας και να επικαλείστε τον Κύριο;
Αυτό ακριβώς δεν θα κάνουμε κι εμείς μέσω του Αγίου μας;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Θέλουμε ΑΓΙΟ προστάτη του διαδικτύου ?
ΕΜΠΡΟΣ
Ας ξεχυθούμε όλοι στον πνευματικό στίβο ποιός θα περάσει τον άλλον σε αγιότητα
Ας ξεχυθούμε όλοι στη πνευματική ζωή και θα γίνουμε Αγιοι προστάτες του ίντερνετ ;) εφόσον είμαστε η σημερινή γενιά που χρησιμοποιεί τόσο το ίντερνετ
Καλή Σαρακοστή
raxil
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από raxil »

lovethink έγραψε:Θέλουμε ΑΓΙΟ προστάτη του διαδικτύου ?
ΕΜΠΡΟΣ
Ας ξεχυθούμε όλοι στη πνευματική ζωή και θα γίνουμε Αγιοι προστάτες του ίντερνετ ;) εφόσον είμαστε η σημερινή γενιά που χρησιμοποιεί τόσο το ίντερνετ
Καταπληκτική προτροπή Μάνο .Ακριβώς έτσι .
Οσον αφορά την άλλη πρόταση, επειδή ο Αγιος Νικόλαος ειναι προστάτης των ναυτικών και διαφεντεύει τα πελάγη , δεν φοβόμαστε μην τυχόν
σηκωθεί κανένα παλλιροιακό κύμα και μας καταπιεί ?
Ακούς εκεί Αγιος του ιντερνετ ο Αγιος .
Κύριε Ελέησον
ΡΑΧΗΛ
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Καταρχάς σε ότι αφορά εμένα οφείλω να ζητήσω μια συγνώμη από τον eortologio γιατί νόμιζα ότι μας δουλεύει. Χρήστο συγνώμη δεν είχα καταλάβει ότι σοβαρολογούσες. Και φυσικά δεν είχα πρόθεση να σε στεναχωρήσω. Έτυχε κιόλας να μην προσέξω ότι είμαστε στην ενότητα του π. Αντωνίου....

Τώρα που μας εξήγησες τα πράγματα καλύτερα (ε, δεν μας τα είπες και εσύ έτσι από την αρχή) οφείλω να κάνω μερικές διορθώσεις από την πλευρά μου.

Προσωπικά δεν έχω αντίρρηση να υπάρχει άγιος προστάτης του Internet, ("όπου άγιος εκεί ο Θεός" λέει μια παροιμία...) σε αυτό που διαφωνώ είναι ότι πρέπει να γίνει παρέα με τους Καθολικούς. Ή θα το κάνουμε μόνοι μας, ή καθόλου. Γιατί αν το κάνουμε μόνοι μας και δεν πετύχει, τουλάχιστον θα έχουμε τον δικό μας προσωπικό άγιο. Ενώ αν το κάνουμε με αυτούς είναι σαν να τους αποδεχόμαστε. Καταλαβαίνω τι εννοείς με το "κατόπιν εορτής" αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα φτάσουμε και στο άλλο άκρο....

Τώρα σε ότι αφορά ειδικά τον Άγιο Νικόλαο για να είμαι ειλικρινής διαφωνώ. Ναι, οκ είναι ο προστάτης των θαλασσών αλλά με το θα γιορτάζουμε μαζί την γιορτή του το μοναδικό πράγμα που θα πετύχουμε είναι να γνωρίζουν ένα δικό τους άγιο χωρίς να πάνε παραπέρα. Τι θα τους ωθήσει να να διαβάσουν τον ορθόδοξο άγιο αφού θα έχουν τον καθολικό; Το καλύτερο είναι να μπει κάποιος ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ώστε να μάθουν και τίποτα καινούργιο.

Αυτά σε ότι αφορά εμένα. Ας περιμένουμε τον π. Αντώνιο να μας πει και την δική του γνώμη...
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

lovethink έγραψε:Θέλουμε ΑΓΙΟ προστάτη του διαδικτύου ?
ΕΜΠΡΟΣ

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
relis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από relis »

Συμφωνώ με την αδελφή ntinoula.
Θα έπρεπε τότε να έχουμε :
Προστάτη Αγιο των forum.
Προστάτη Αγιο της κινητής τηλεφωνίας.
Προστάτη Αγιο των P.C.
Προστάτη Αγιο της αμφίδρομης (διαδραστικής) Τ.V.
Μη χειρότερα,
αναγκαίο κακό είναι το Ιντερνετ,
θα του δώσουμε και Αγιο ;
Αλλη όρεξη δεν είχε ο Αγιος.

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ !!!
alexios71
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από alexios71 »

Οι άγιοι προστάτες βγαίνουν μεσα απο θαύματα που έχουν κάνει κατά καιρούς(πχ ο άγιος Νικόλαος για την νηνεμία μιας τρικυμιας).Τώρα για το ιντερνετ πιστεύω οτι είναι άκαιρο να προσπαθούμε να βγαλουμε έμεις άγιο γιατι απλα δεν έχει καμία σχέση με την θρησκεία(και ειδικά με την ορθοδοξία) χώρια που μπορεί να εξοργίσουμε και τον άγιο.
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από anny »

Είναι ΤΩΡΑ μια ευκαιρία να ξεκινήσουμε την διαδικασία για έναν Αγιο που γιορτάζεται κοινά. Και οι Καθολικοί γιορτάζουν τον Αγιο Νικόλαο σήμερα 6 Δεκ

Η παραπάνω φράση, είναι ένα σημείο της πρότασης συνεορτασμού με τους Παπικούς Δυτικούς κοινού "αγίου", προστάτη του internent του φίλου eortologio.
Η όλη φιλοσοφία της πρότασης-εγχειρήματος είναι διττή.
Αφ' ενός πορεύεται με το σύγχρονο ευδαιμονικό πνεύμα της παγοσμιοποίησης που αφορά παγκόσμιους συνεορτασμούς στο κανάλι της "αγαπητικής" σύγκλισης, όπως ημέρα του καπνίσματος, άγίου Βαλεντίνου,AIDS,μητέρας, ζωοφιλίας κλπ,και κατά δεύτερο λόγο αφορά την ύπαρξη καλής θέλησης ορθοδόξων χριστιανών,τείνοντας χέρι και γέφυρα φιλίας μεταξύ Ανατολικής Ορθόδοξης και Καθολικής (αιρετικής) εκκλησίας.
Η όποια κίνηση απλών λαϊκών Ορθοδόξων στα πλαίσια του ενθουσιώδους εγχειρήματος, για κοινό "Αγιο" των ιντερνετικών φίλων "χριστιανών", έρχεται με τις όποιες υπογραφές να τονίσει την θετική πλευρά των συμπροσευχών των ανωτάτων κληρικών, και τον πόθο των ορθοδόξων για ένωση με τους Δυτικούς αδελφούς.
Γράφεις αγαπητέ Χρήστο, οτι η 6 Δεκεμβρίου και στις δύο εκκλησίες συμπίπτει με την γιορτή του Αγίου Νικολάου του εν Μύροις.
Μα όλες οι γιορτές αγαπητέ μου Δεσποτικές και Θεομητορικές συμπίπτουν....πλήν του Πάσχα.
Σε καλώ με αγάπη να ανακαλέσεις την πρότασή σου για ψηφοφορία,γιατί εσύ πάντα βλέπεις τα πράγματα στρογγυλεμένα, ουμανιστικά,και παρορμητικά.
Δεν παραβλέπω το γεγονός της αγαθής σου προαίρεσης.
Αθελά σου όμως παρερμηνεύεις δραματικά την ουσία και τον Θείο προορισμό της Ορθοδοξίας, ανάγοντάς την σε Οργανισμό κοινής ωφελείας, ανταγωνιστικού χαρακτήρα.
Ονειρεύεσαι ίσως μια Ορθοδοξία πρωταγωνιστή των πραγμάτων παγκοσμίως, είτε σε θρησκευτικό, είτε σε ανθρωπιστικό επίπεδο.
Κάπως έτσι έβλεπε και ο Ιούδας τον Κύριο.
Τον Μεσσία των επίγειων ανθρώπων και παγκόσμιο επί γής βασιλέα.
Αυτο είναι και το Χιλιαστικό όνειρο όλων των σημερινών αιρέσεων.
Η Ορθοδοξία μας στέλνει στην στενή και τεθλιμμένη οδό....την απάγουσα της κοσμικότητας, και ο προσανατολισμός της είναι Ουράνιος.
Ο Αγιος Νικόλαος,είχε χριστομίμητη ζωή.Ονομάστηκε Κανών Πίστεως, και είχε προσωπική εμπειρία του Αγίου Φωτός.
Στην Α Οικουμενική Σύνοδο καταντρόπιασε τον αιρεσιάρχη Αρειο και μάλιστα τον χαστουκισε για την βλασφημία του στην Αγία Τριάδα....ποιός;
Αυτός που ήταν εικόνα πραότητος.
Αυτός που ήταν απαθής, και εγκρατής σε όλα, στις τροφές, στα λόγια, στο γέλιο....αυτός που ήταν πύλη φιλανθρωπίας.
Τώρα...εσύ έρχεσαι και επικαλείσαι αυτόν τον Αγιο, που πάταξε τις αιρέσεις, και μας προτείνεις να τον συνεορτάζουμε με τους αιρετικούς του filioque, σαν σύγχρονο "είδωλο" προστάτη των απανταχού διαδικτυακών φίλων.
Είναι αισχύνη ακόμη και σαν σκέψη αγαπητέ μου.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”