Αρμοδιότητες της γυναίκας

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

gkou
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Αρμοδιότητες της γυναίκας

Δημοσίευση από gkou »

aposal έγραψε:Κι εγώ πιστεύω ότι ο ρόλος του άντρα είναι να πηγαίνει το πρωί στη δουλειά και να εξασφαλίζει το μεροκάματο και της γυναίκας να προσέχει το σπίτι και την οικογένεια.
Αυτό συνεπάγεται και μια υγιή σχέση στην οικογένεια και τη σωστή ανατροφή των παιδιών. Αυτό ακριβώς προσπάθησαν να ανατρέψουν (πολλές δεκατείες τώρα) αυτοί που αποφασίζουν τις τύχες του πλανήτη και γι' αυτό ανάγκασαν και τη γυναίκα να εργάζεται. Έτσι τα παιδιά μεγαλώνουν μακριά απο τη μάνα και οι συνέπειες είναι τις περισσότερες φορές ολέθριες. Η κοοινωνία φθίνει ολοένα και περισσότερο και για το πω πιο σωστά, απομακρύνεται από τον Θεό ολοένα και περισσότερο.
Το ξύλο Μάνο δεν έχει να κάνει με την παλιά εποχή, αλά με τον χαρακτήρα του ανθρώπου. Και τώρα υπάρχουν βιαιοπραγίες και κάποιες φορές προέρχονται και από το ασθενές φύλο.
Τέλος το να μένει η γυναίκα στο σπίτι και να μην εργάζεται ουδόλως την απαξιεί, γιατί ο Θεός της χάρισε το σημαντικότερο πράγμα σε τούτη τη ζωή: Την ανατροφή των παιδιών.
Με κάλυψες απόλυτα! Άλλωστε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος είναι διαχρονικότατος, όπως και όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας :wink:
Άβαταρ μέλους
paulina
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paulina »

aposal έγραψε:Κι εγώ πιστεύω ότι ο ρόλος του άντρα είναι να πηγαίνει το πρωί στη δουλειά και να εξασφαλίζει το μεροκάματο και της γυναίκας να προσέχει το σπίτι και την οικογένεια.
Αυτό συνεπάγεται και μια υγιή σχέση στην οικογένεια και τη σωστή ανατροφή των παιδιών. Αυτό ακριβώς προσπάθησαν να ανατρέψουν (πολλές δεκατείες τώρα) αυτοί που αποφασίζουν τις τύχες του πλανήτη και γι' αυτό ανάγκασαν και τη γυναίκα να εργάζεται. Έτσι τα παιδιά μεγαλώνουν μακριά απο τη μάνα και οι συνέπειες είναι τις περισσότερες φορές ολέθριες. Η κοοινωνία φθίνει ολοένα και περισσότερο και για το πω πιο σωστά, απομακρύνεται από τον Θεό ολοένα και περισσότερο.
Το ξύλο Μάνο δεν έχει να κάνει με την παλιά εποχή, αλά με τον χαρακτήρα του ανθρώπου. Και τώρα υπάρχουν βιαιοπραγίες και κάποιες φορές προέρχονται και από το ασθενές φύλο.
Τέλος το να μένει η γυναίκα στο σπίτι και να μην εργάζεται ουδόλως την απαξιεί, γιατί ο Θεός της χάρισε το σημαντικότερο πράγμα σε τούτη τη ζωή: Την ανατροφή των παιδιών.
Συμφωνώ. Βλέπουμε που καταλήγουν οι περισσότεροι γάμοι σήμερα κι αυτό γιατί ο θεσμός της οικογένειας αποδυναμώνεται ολοένα και περισσότερο.
«Πάροικος εγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ. Μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς Σου»
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Κι εγώ πιστεύω ότι ο ρόλος του άντρα είναι να πηγαίνει το πρωί στη δουλειά και να εξασφαλίζει το μεροκάματο και της γυναίκας να προσέχει το σπίτι και την οικογένεια.
1) Το θλιβερό είναι ότι πλέον σε πολλές οικογένειες λόγω ανεργίας είναι και οι δύο σπίτι
2) Ποιά οικογένεια μπορεί να τα βγάλει πέρα αν δουλεύει μόνο ο ένας σήμερα ;
3) Είναι προσόν για μια γυναίκα να είναι αμόρφωτη ; και να μην σπουδάζει να μην μαθαίνει γράμματα επειδή η θέση της είναι στην κουζίνα ; Kι αν πεθάνει ο άντρας της τι θα κάνει αυτή η γυναίκα ;
4) Η σωστή ανατροφή των παιδιών είναι προνόμιο ΜΟΝΟ των γυναικών ; δεν μπορεί ένας πατέρας να συμβάλει σημαντικά ίσως και ολοκληρωτικά (σε περίπτωση χηρείας) στην σωστή ανατροφή των παιδιών του ;
5)To ξύλο ναι μεν δεν έχει να κάνει μόνο με την παλιά εποχή ,με την διαφορά όμως ότι την παλιά εποχή η γυναίκα αυτόματα χαρακτηριζόταν .....(να μην πω την λέξη) στην περίπτωση που έφευγε για να γλυτώσει ,και ήταν στιγματισμένη μια ζωή έτσι και χώριζε .Αν δεν την κλείδωναν σε κάνα δωμάτιο .Ενώ τουλάχιστον σήμερα υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες στήριξης και ακόμα και η Εκκλησία της Ελλάδας έχει ΞΕΝΩΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:ΜΑΠΑ , ΣΚΟΥΠΑ , ΣΙΔΕΡΩΜΑ ,ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ, ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΠΑΙΔΙΩΝ...

ΚΑΛΕ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΗ ΒΑΡΑΤΕ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Διαβασμα -ανατροφη παιδιων ακυρο Στεφανε θα τα κανουν σαν τα μουτρα τους :mrgreen:

Πρεπει να κανουν Υπακοη-Υπακοη-Υπακοη-Υπακοη-Υπομονη-Υπομονη- Υπακοη και να μην ξεχασω την Υπομονη :mrgreen:
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

polina έγραψε:
Συμφωνώ. Βλέπουμε που καταλήγουν οι περισσότεροι γάμοι σήμερα κι αυτό γιατί ο θεσμός της οικογένειας αποδυναμώνεται ολοένα και περισσότερο.
Αφού συμφωνείς Πωλίνα μου με την θέση της γυναίκας ότι πρέπει να μην δουλεύει να μην λαμβάνει μέρος στα κοινά να μην ψηφίζει να μην έχει άλλη θέση στην κοινωνία πέρα απ'την κουζίνα της τότε ,συγνώμμη δηλαδή αλλά δεν πρέπει να γράφεις στο φόρουμ :wink: :roll: :mrgreen: :105
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

lovethink έγραψε:
polina έγραψε:
Αφού συμφωνείς Πωλίνα μου με την θέση της γυναίκας ότι πρέπει να μην δουλεύει να μην λαμβάνει μέρος στα κοινά να μην ψηφίζει να μην έχει άλλη θέση στην κοινωνία πέρα απ'την κουζίνα της τότε ,συγνώμμη δηλαδή αλλά δεν πρέπει να γράφεις στο φόρουμ :wink: :roll: :mrgreen: :105
Kαι ποιος σου ειπε Μανο το να καθετε μια γυναικα σπιτι της και να μην εργαζετε δεν συμετεχει στα κοινα;

Μονο οποιος εργαζεται εχει συμετοχη στα κοινα;

Και επειδη συμφωνη σε μια ορθη τοποθετηση του Αποστολου εσυ τι λες οτι δεν πρεπει να γραφει;

Μηπως ερχεσε σε αντιδιαστολη ολων οσων μας ελεγες τοσο καιρο;

Μαλλον κατι αλλο θα ηθελες να πεις
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
paulina
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paulina »

lovethink έγραψε:
polina έγραψε:
Μάλιστα...
Μάθε να διαχωρίζεις τα πράγματα και τις απόψεις. Δεν είπα ούτε να μην παίρνει μέρος στα κοινά, ούτε να μην ψηφίζει, ούτε να μην έχει καμία άλλη θέση στην κοινωνία, πέρα από την κουζίνα. Γυναίκα είμαι και ξέρω τι κάνει καλό και τι όχι. Η γυναίκα είναι το στήριγμα του σπιτιού και καλό θα ήταν να έμενε σπίτι να φροντίζει την οικογένειά της. Τώρα αν αυτή η άποψή μου δεν σου αρέσει και δεν θέλεις να γράφω στο φόρουμ, τι να πω... Πίστευα ότι υπήρχε δημοκρατία. Μάλλον έκανα λάθος. Συγγνώμη.
«Πάροικος εγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ. Μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς Σου»
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

stathisgrh έγραψε:
lovethink έγραψε:
polina έγραψε:
Kαι ποιος σου ειπε Μανο το να καθετε μια γυναικα σπιτι της και να μην εργαζετε δεν συμετεχει στα κοινα;

Μονο οποιος εργαζεται εχει συμετοχη στα κοινα;

Και επειδη συμφωνη σε μια ορθη τοποθετηση του Αποστολου εσυ τι λες οτι δεν πρεπει να γραφει;

Μηπως ερχεσε σε αντιδιαστολη ολων οσων μας ελεγες τοσο καιρο;

Μαλλον κατι αλλο θα ηθελες να πεις
Δεν ήθελα να πω κάτι άλλο ,εσύ δεν κατάλαβες ότι αυτό που είπα ήταν "αστείο" αλλά βασισμένο σε κάποια στερεότυπα που ίσχυαν στις παλιές κοινωνίες
Διότι τίποτα δεν μπορεί να συμβαίνει δυστυχώς ξέχωρα από τα υπόλοιπα
Και εγώ συμφωνώ ότι η γυναίκα είναι ωραίο να μεγαλώνει τα παιδιά και να φροντίζει το σπίτι ,πολύ όμορφο και παραπέμπει σε ζεστές οικογενειακές στιγμές
Αλλά όταν συνέβαινε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟ συνέβαιναν κι άλλα πράγματα ,ήταν γενικότερα η θέση της γυναίκας στην κοινωνία περιορισμένη σχεδόν απόλυτα
Δεν ψήφιζαν ,περνούσαν από την κηδεμονία του πατέρα στον αδερφό κι από τον αδερφό στον σύζυγο ,λες και επρόκειτο για κάποιο πλάσμα ανίκανο να στηριχθεί στα πόδια του
Τώρα αν μιλάμε για την ιδανική οικογένεια μιας διαφήμισης που η μάνα είναι πανέμορφη κούκλα τρισευτυχισμένη που της πέτυχε το κοτόπουλο στο φούρνο και έρχεται ο μπαμπάς με ένα τεράστιο χαμόγελο πετυχημένος bussinesman και χαμογελάνε όλοι σε μια ευτυχία ανείπωτη ,αυτό είναι κάτι που το χρησιμοποιούν οι διαφημιστικές εταιρίες κατ'εξοχήν και όχι η ζωή
Στην ζωή πάντα όλα δοκιμάζονται ,είτε σε μια οικογένεια που είχε το μοντέλο του χθες ,είτε του σήμερα ,είτε του αύριο
Καλή Σαρακοστή
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

polina έγραψε:[Μάλιστα...
Μάθε να διαχωρίζεις τα πράγματα και τις απόψεις. Δεν είπα ούτε να μην παίρνει μέρος στα κοινά, ούτε να μην ψηφίζει, ούτε να μην έχει καμία άλλη θέση στην κοινωνία, πέρα από την κουζίνα. Γυναίκα είμαι και ξέρω τι κάνει καλό και τι όχι. Η γυναίκα είναι το στήριγμα του σπιτιού και καλό θα ήταν να έμενε σπίτι να φροντίζει την οικογένειά της. Τώρα αν αυτή η άποψή μου δεν σου αρέσει και δεν θέλεις να γράφω στο φόρουμ, τι να πω... Πίστευα ότι υπήρχε δημοκρατία. Μάλλον έκανα λάθος. Συγγνώμη.
1) Να διαχωρίζω τα πράγματα ; εγώ να τα διαχωρίσω ,αλλά αν είσαι υπέρμαχος της κοινωνίας που η γυναίκα δεν έπρεπε να δουλεύει αλλά να είναι σπίτι μόνιμα τότε θα πρέπει να γνωρίζεις και τα υπόλοιπα που ίσχυαν σε μια τέτοια κοινωνία
2) Στην ουσία υπερασπίζομαι τις γυναίκες αλλά βρήκα και το μπελά μου οπότε η αλήθεια είναι ότι καλύτερα θα ήταν να μην δουλεύατε γιατί στο χώρο εργασίας το χειρότερο είναι να δουλεύεις με γυναίκα (αυτό το λένε οι ίδιες οι γυναίκες)
3)Κι εγώ συμφωνώ ότι είναι ότι πιο όμορφο ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ μια γυναίκα να μείνει σπίτι και να φροντίζει τα παιδιά της
4) Το να λες ότι δεν θέλω να γράφεις στο φόρουμ σημαίνει ότι δεν κατάλαβες καθόλου τι ήθελα να πω
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

το θεμα ειναι οτι τωρα εχουν γινει ετσι τα πραγματα που κατ ουσιαν δεν εχεις ΕΠΙΛΟΓΗ (τουλαχιστον μεγαλο ποσοστο γυναικων). Εργαζεσαι είτε το θες είτε δε το θες για να εξασφαλισεις ισα ισα τα βασικα και ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ να αφηνεις τα παιδια σου σε γιαγιαδες ή ακόμη χειροτερα σε παιδ σταθμους κτλ.

το θεμα ειναι να υπαρχει ΕΠΙΛΟΓΗ κι οποια θελει να μπορει να μεινει στο σπιτι να ασχοληθει με τα παιδια της.

δηλαδη δε λεμε να γυρισουμε σε παλιες εποχες οπου ηθελες δεν ηθελες θα καθοσουν σπιτι, αλλα τωρα εχουμε φτασει στο αλλο ακρο και να θες δε σε αφηνουν!!!
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”