Μαρίνα αυτή η σειρά βιβλίων του γέροντος Παϊσίου είναι πολύ ωραία. Τα λέει απλά και κατανοητά. Ο γέροντας είχε το χάρισμα να να γίνεται κατανοητός από τους απλούς ανθρώπους και να βάζει κάτω όλους τους επιστήμονες μαζί. Στα προτείνω ανεπιφύλακτα.
Όσον αφορά την κατάκριση είναι πολύ μεγάλο αγκάθι. Είναι κάτι που με τρώει μέσα μου, το σκέφτομαι συνέχεια ότι δεν πρέπει, μην το κάνεις, εσύ χάνεις... προσπαθώ...αλλά ο κακός λογισμός μου έρχεται πάντα πρώτος. Έχω πολύ εγωισμό μέσα μου...
Η κατάκριση είναι γεμάτη από αδικία
Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές
Re: Η κατάκριση είναι γεμάτη από αδικία
«Πάροικος εγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ. Μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς Σου»
- christmas08
- Έμπειρος Αποστολέας

θεοδώρα σε ευχαριστώ. Θα δω τι μπορώ να παραγγείλω από ιντερνετ και θα αρχίσω με το Α. Βλέπω ότι είσαι απο Θεσ. να μην ρωτήσω αν έχεις πάει ποτέ σου να προσκηνήσεις στον τάφο του Γεροντα. Θέλω πάρα πολύ να έρθω κάποια στιγμή. 3 φορές το προγραμμάτισαμε με κάτι φίλους που θέλαν να έρθουν Θεσ και θα περνούσαμε απο εκεί και τις τρεις φορές κα΄τι συνέβει πιθανον εβαλε το χεράκι του ο
και δεν μπορούσαμε. Που θα πάει????
σε ευχαριστώ πάντως για την απάντηση. Νομίζω ότι είναι καλό για αρχή να διαβάσω αυτά και βλέπουμε πρώτα ο Θεός για άλλα.[/quote]
Μαρινα μου μην ανησυχεις οταν θα ειναι ευλογημενο τοτε θα πατε. Η αληθεια ειναι οτι αξιωθηκα να παω μερικες φορες φορες στη Σουρωτη και να προσκυνησω τον ταφο του γεροντα. Ας μην ξεχναμε ομως οτι εκει βρισκονται και λειψανα του Αγιου Αρσενιου του Καππαδοκη που ηταν αυτος που βαφτισε τον γεροντα Παισιο!
Στο παρακατω λινκ θα βρεις το θεμα για τον Αγιο Αρσενιο αν θελεις διαβασε το λεει πολλα ομορφα πραγματα:
viewtopic.php?f=48&t=11245
Μαρινα μου μην ανησυχεις οταν θα ειναι ευλογημενο τοτε θα πατε. Η αληθεια ειναι οτι αξιωθηκα να παω μερικες φορες φορες στη Σουρωτη και να προσκυνησω τον ταφο του γεροντα. Ας μην ξεχναμε ομως οτι εκει βρισκονται και λειψανα του Αγιου Αρσενιου του Καππαδοκη που ηταν αυτος που βαφτισε τον γεροντα Παισιο!
Στο παρακατω λινκ θα βρεις το θεμα για τον Αγιο Αρσενιο αν θελεις διαβασε το λεει πολλα ομορφα πραγματα:
viewtopic.php?f=48&t=11245
ΣΑΛΩ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΠΙΠΤΟΝΤΕΣ ΦΑΥΛΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΥ ΖΟΦΕΡΕΣ ΤΡΙΚΥΜΙΕΣ, ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΣΕΠΤΟΝ ΕΚΤΥΠΟΝ ΣΟΥ ΜΗΤΕΡ ΚΑΙ ΘΕΡΜΩΣ ΚΡΑΖΟΜΕΝ.
ΓΕΝΟΥ ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΕ ΗΜΙΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΣ ΤΟΙΣ ΑΕΙ ΦΩΝΟΥΣΙΝ.
ΓΕΝΟΥ ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΕ ΗΜΙΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΣ ΤΟΙΣ ΑΕΙ ΦΩΝΟΥΣΙΝ.
- marinam
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πολινα και Θεοδώρα σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, έκανα παραγγελεία για το πρώτο τόμο ΛΟΓΟΙ Α΄. μες στη βδομάδα θα το χω πρώτα ο Θεός. Και έπετε η συνέχεια. Σε ότι αφορά τον εγωισμό Πολινα μου, μόνο και μόνο η παραδοχή του απο τον εαυτό σου είναι κάτι πολύ καλό, ρίχνεις την υπερηφάνεια με αυτή την παραδοχή σου. Και μένα ο λογισμός ο κακός και οι πειρασμοί είναι πάντα πρώτοι. δεν μπορώ να καταλάβω πως θα τους κατευνάσω και δεν ξέρω αν μπορέσω να τα καταφέρω. και είναι ένα ζήτημα που με απασχολεί.
Θεοδώρα δεν γνωρίζω τίποτα γαι τον Αγιο Αρσένιο. Ευκαιρία όμως με το λινκ σου να μάθω. Σας ευχαριστώ

Θεοδώρα δεν γνωρίζω τίποτα γαι τον Αγιο Αρσένιο. Ευκαιρία όμως με το λινκ σου να μάθω. Σας ευχαριστώ
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
-
efthumhs
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ναι τη βάζω κάθε μέρα,όποια εποχή του χρόνου κι αν είναι. Βλέπεις, πάει με όλους τους συνδυσμούς!!!!marinam έγραψε:Ευθύμη μαζί με τα ρούχα και η κατάκριση???!!!?
- marinam
- Κορυφαίος Αποστολέας

efthumhs έγραψε:Ναι τη βάζω κάθε μέρα,όποια εποχή του χρόνου κι αν είναι. Βλέπεις, πάει με όλους τους συνδυσμούς!!!!marinam έγραψε:Ευθύμη μαζί με τα ρούχα και η κατάκριση???!!!?![]()
![]()
Παντώς τύπου και καιρού να προσθέσω Ευθύμη. Που θα πάει???
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
πολυ καυτο ζητημα αυτο...δυστηχως το εχω και εγω αυτο το κακο μαζι με τοσα αλλα πολλα....πολυ ωραιο το κειμενο απο τον γεροντα και παντα σοφα τα λογια του...πολλες φορες ομως κατακρινουμε γιατι μας προκαλουνε και ανθρωποι στην καθημερινοτητα μας λεγοντας διαφορα για εμας και ετσι εμεις πεφτουμε στην ιδια παγιδα με αυτους και ανταποδιδουμε..εκει θελει να πνιξουμε την κατακριση μεσα μας..δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο..ειναι η ζωη γενικοτερα πολυ δυσκολη..
- marinam
- Κορυφαίος Αποστολέας

"Δεν μπορούν να μας συμφιλιώσουν με τον Θεό τόσο οι σωματικοί αγώνες και οι κόποι,
όσο η συμπάθεια της ψυχής και η φιλανθρωπία και η προς τον πλησίον αγάπη"
(Γέρων Παϊσιος).
Γιατί τα απλά και τα όμορφα "πράγματα" είναι τόσο δύσκολα να τα καταφέρεις στην κατάκριση?
όσο η συμπάθεια της ψυχής και η φιλανθρωπία και η προς τον πλησίον αγάπη"
(Γέρων Παϊσιος).
Γιατί τα απλά και τα όμορφα "πράγματα" είναι τόσο δύσκολα να τα καταφέρεις στην κατάκριση?