theodosis79 έγραψε:
Υ.γ Διονύση του ψάλτες τι είδους δαιμόνια τους πολεμάνε?
Παλιότερα με μπλοκάκι. Εδώ και αρκετό καιρό συμβασιούχοι αορίστου χρόνου με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου.
Τι να κάνουν και αυτοί? Τους είχαν πει ότι θα μονιμοποιηθούν αλλά τίποτα. Τους έχει μουρλάνει στα ψέμματα.
theodosis79 έγραψε:Πάρα πολύ εύστοχο το θέμα. Αλήθεια πόσους απο εμάς δεν απασχόλησε και δεν απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα? Ο καθένας μας έχει δεχθεί με πολυποίκιλο τρόπο τον πόλεμο του "αντιθέτου" αλλά πόσο βλέπουμε όμως ότι οι περιπτώσεις μας μοιάζουν! Εγώ πάλι που εσχάτως ασχολούμαι με την βυζαντινή μουσική βλέπω πως μου συμβαίνουν πράγματα που πολλές φορές με αποσυντονίζουν δεν με αφήνουν συγκεντρωθώ σε μια ακολουθία. Π.χ όταν βρεθώ σε μια ακολουθία, αντί να αφεθω στα λόγια των ύμνων και του ιερέα και να συμμετέχω προσευχόμενος κάθομαι και παρατηρώ πχ τι ήχο ψέλνει ο ψάλτης ή αν πχ πιάνει πλ' δ κάνει σωστά την τριφωνία ή αν πιάνει ήχο δ εκτελεί τον φθόγγο ζω φυσικό ή με ύφεση ή αν κάποιος κάνει παραφωνίες ή δεν πιάνει σωστή βάση ασχολούμαι με αυτό και όχι στα κατανυκτικά λόγια των ύμνων και των ευχών ή λέω μέσα μου πχ "πάει το σκότωσε το απολυτίκιο". Εμείς οι ψαλτάδες συνήθως όταν λέμε τους ύμνους αντι να συγκεντρωθούμε στα λόγια, προσπάθούμε να τα πούμε σωστά ακουστικά, να κάνουμε καλές τις έλξεις του ήχου, μας πιάνει βέβαια και η έπαρση αν κάτι το πούμε όμορφα αλλά φτάνει όμως αυτή η έπαρση να μην συνοδεύεται απο αλαζονεία αλλά να είναι απο χαρά και μόνο. Συνήθως οι ψάλτες χωριζόμαστε σε κατηγορίες άλλοι πχ είναι νεοτεριστές άλλοι ακολουθούν πιστά την παράδοση. Ενας ψάλτης πχ θα του έρθει σε μια θεομητορική εορτή την ώρα του κοινωνικού να ψάλλει το "Αγνή Παρθένε" το οποίο είναι ένα τροπάριο που κατανύσει και γλυκαίνει τις ψυχές των πιστών. Αν το ακούσει όμως αυτό ένας που ακολουθεί πιστά την παράδοση θα γίνει "τούρκος" αφού τέτοιου είδους τροπάρια θεωρούνται νεοτεριστικά και παραβιάζουν την παραδοσιακή υμνολογία ασχέτως αν έχουν γραφτεί απο μεγάλους αγίους όπως πχ ο ¨Αγιος Νεκτάριος. Οπότε παντού χρειάζεται διάκριση και πολλή προσευχή γιατι ένα τόσο ευλογημένο διακόνημα όπως η ψαλτική τέχνη μπορεί να γίνει και αιτία απομάκρυνσης απο την ουσία της πίστεως.
Βρε καλως το παλικαρι...... ποσο χαιρομαι που σε ξαναβλεπω Θεοδοση μου.....
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Για την ακρίβεια δεν απομακρύνθηκα. Σχεδόν καθημερινά διαβάζω τις δημοσιεύσεις και ωφελούμε πολύ! Απλά είπα να κάνω (επιτέλους) πράξη αυτό που είχα πει κάποτε, πως θέλω να γράφω μόνον όταν έχω πραγματικά κάτι να πω και να μην γεμίζω τον τόπο μου ασυναρτησίες και άσχετα πράγματα. Αυτά που διαβάζω μου αρκούν! Σας ευχαριστώ πολύ όλου!!!! Ο Θεός πάντα μαζί σας!!!
theodosis79 έγραψε:
Παλιότερα με μπλοκάκι. Εδώ και αρκετό καιρό συμβασιούχοι αορίστου χρόνου με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου.
Τι να κάνουν και αυτοί? Τους είχαν πει ότι θα μονιμοποιηθούν αλλά τίποτα. Τους έχει μουρλάνει στα ψέμματα.
Κατά του Βογιατζή ο κόπανος
Του Διονύση ο κόπανος (ή Βασίλης)
Σου προκαλούν ένα σωρό σκοτούρα. Κάθεσαι και σπαζοκεφαλιάζεις τι πχ εσπερινό θα ψάλλεις αν είναι του Αρβανίτη, του Πρίγγου ή του Καραμάνη ή πχ αν θα πεις αργά χερουβικά π.χ του Φωκαέως ή του Μπερεκέτου ή αν η φυλλάδα του τάδε Αγίου έχει λάθη και παραλείψεις και χάνεις έτσι την ουσία και το πραγματικό νόημα όλης αυτής της υπόθεσης.