Eγκράτεια και Υπομονή είναι οι αρετές που δίνουν στο ζευγάρι την Ευτυχία και όλα τα πνευματικά αγαθά.
Κι όταν ανθούν οι πνευματικές αρετές ,τα πάντα είναι χαρά ,φως ,ελπίδα ,τα πάντα ευωδιάζουν Χριστό.
Η Εγκράτεια ,έργο της Πρόνοιας του Θεού καθαρίζει από τα εκούσια πάθη.
Η Υπομονή ,έργο της κρίσεως του Θεού,αντιστέκεται στους αθέλητους πειρασμούς και είναι σύμβολο της πρακτικής φιλοσοφίας και οδηγεί στην αρετή ,βγάζοντας από την Αίγυπτο της αμαρτίας εκείνους που είναι κρατούμενοι σ` αυτή.
Θεραπεία της πληγωμένης συζυγίας
Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές
-
Andreasmas
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Θεραπεία της πληγωμένης συζυγίας
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

+1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000filotas έγραψε:Στάθη αυτοί, που όπως λες, δεν είναι κοντά στο Θεό, αν θέλουν να σώσουν το Γάμο τους πρέπει πρώτα ν' αγαπήσουν το Θεό κι ύστερα θα μπορέσουν να αγαπήσουν αληθινά κι ο ένας τον άλλον. Αλλιώς η αγάπη τους είναι εμπαθής κι ότι κι αν λέμε για ταπείνωση, ανάπαυση του άλλου και αλληλοσυνενόηση τ' ακούνε βερεσέ.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟς ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΑΣΤΕ.
ΕΓΩ ΕΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΦΙΛΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΥΤΕ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΕΙΠΑ ΑΠΛΟς ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ, ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΙΟΠΑΝΤΡΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΟΗΘΑΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΓΑΜΟΥ ΒΙΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Ο ΚΑΘΕ ΙΕΡΕΑΣ- ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟΔΕΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕς ΓΙΑ ΝΕΟΝΥΜΦΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ.
Ο ΘΕΟς ΜΑΖΙ ΜΑς
ΕΓΩ ΕΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΦΙΛΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΥΤΕ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΕΙΠΑ ΑΠΛΟς ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ, ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΙΟΠΑΝΤΡΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΟΗΘΑΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΓΑΜΟΥ ΒΙΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Ο ΚΑΘΕ ΙΕΡΕΑΣ- ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟΔΕΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕς ΓΙΑ ΝΕΟΝΥΜΦΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ.
Ο ΘΕΟς ΜΑΖΙ ΜΑς
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Η Ι.Μ.Δημητριάδος ήδη το εφαρμόζει (www.imd.gr). Ελπίζω να κάνουν το ίδιο κι άλλες Μητροπόλεις.