ο ιερεας συγχωρει συμφωνα με το
Ας δούμε όμως πώς έδωσε αυτό το αξίωμα και την εξουσία, και σε ποιους και πόσους και πότε εξέλεξε τους ένδεκα μαθητές, ενώ οι πόρτες ήταν κλεισμένες και ήταν συγκεντρωμένοι όλοι μαζί μέσα. Τότε λοιπόν μπαίνοντας μέσα, στάθηκε ανάμεσά τους, τους φύσηξε και είπε «λάβετε άγιο Πνεύμα. Εάν συγχωρείτε τις αμαρτίες κάποιων, θα είναι συγχωρημένες, και εάν κάποιων δεν τις συγχωρείτε, θα μένουν ασυγχώρητες». (Ιω. 20, 22).
κατα τα αλλα συμφωνω με οσα λες ομως αυτα που γραφει ο αγιος δειχνουν οτι οχι μονο εμεις θα πρεπει να γινουμε τετοιοι που να αξιωθουμε ενα αγιο πνευματικο και να ειμαστε ικανοι να τον αναγνωρισουμε αλλα κι οτι μονο αξιοι ιερεις εχουν δυναμη να λυσουν αμαρτιες:
Όμως η εξουσία να συγχωρούν αμαρτίες δε δόθηκε από το Θεό έτσι γενικά στους χειροτονημένους και στην τάξη αυτών. Όχι, αλλά παραχωρείται μόνο στους ιερουργούς. Νομίζω μάλιστα πως αυτό δε δίνεται ούτε σε όλους αυτούς, γιατί σα χορτάρι που είναι θα καούν, αλλά δίνεται μόνο σ’ εκείνους από τους ιερείς, αρχιερείς και μοναχούς, οι οποίοι συγκαταλέγονται στη χορεία των μαθητών του Χριστού.
και
16. Έτσι γνώρισα κι εγώ, παιδί μου, ότι δίνεται σ’ αυτούς η εξουσία να δένουν και να λύνουν από τον Θεό Πατέρα και τον Κύριο Ιησού Χριστό μέσω του αγίου Πνεύματος, σ’ αυτούς οι οποίοι είναι υιοθετημένοι υιοί και άγιοι υπηρέτες του. Κι εγώ ο ίδιος μαθήτευσα σε τέτοιον πατέρα, ο οποίος δεν είχε χειροτονία από τους ανθρώπους, αλλά με το χέρι του Θεού, δηλαδή με το Πνεύμα, με δέχθηκε ως μαθητή του,
δεν ξερω ισως να μη το καταλαβαινω εγω σωστα αλλα φαινεται οτι ο αγιος ισχυριζεται πως δεν αρκει ο τυπος (χειροτονια) αλλα το εσωτερικο ειναι αυτο που καθοριζει αν θα ειναι φορεας αγιου πνευματος ο ιερεας...οτι δηλαδη αν ειναι αναξιος φευγει η χαρις και αρα και η δυναμη να λυσει τις αμαρτιες.. ουτε εγω εχω γνωσεις θεολογικες για αυτο ρωτω.... ισως πρεπει να μπει τελικα στο κλειστο φορουμ γιατι δε θα θελα να μπουν περιεργες ιδεες μη ορθοδοξες στους επισκεπτες...