"Αυτός...που δέρνει..."

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
evita_gr
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

"Αυτός...που δέρνει..."

Δημοσίευση από evita_gr »

(Αληθινή ιστορία)
Μια φορά σ'ένα χωριό προσφύγων ζούσε ένας γέρος ψαράς,μαζί με την οικογένεια της κόρης του.
Καθε μέρα μολις σουρούπωνε έπερνε τη βαρκουλα του και ανοιγόντανε στη μικρη θάλασσα που ήτανε μπροστά στο σπίτι του.Τη νύχτα γέμιζε τα δυχτια του,και έτρωγε και κάτι απ'το προσφάι που του έδινε η κόρη του μαζί.Το πρωί αραζε η βαρκούλα στη σκάλα κι αυτός γυρνούσε σπίτι του.
Κάποια μέρα ,στο τέλος του καλοκαιριού-σαν σήμερα καλή ώρα-ενα απογευμα μπήκε στο κουζινάκι,ψαχνοντας για το βραδινό φαγητό που θα έπερνε μαζί του.Η κόρη του βλέποντάς τον να πέρνει κάτι περισσότερο απ'το ψωμάκι του ,του λέει:
-Δεν τρώνε σήμερα!
-Γιατί;ρωτάει απορημένος...
-Είναι του Αι-Γιάννη...
-Να κάνεις τη δουλειά σου!Της απαντάει κοφτά,περνει το φαγητό του και φεύγει βιαστικός για τη βάρκα του.
Ξανοίχτηκε ο ψαράς και η νύχτα σκέπασε το μικρό χωριό...
Τα ξημερώματα φάνηκε η βαρκούλα χωρίς κουπιά ανοιχτά απ`τη σκάλα.Οι συγχωριανοί που την είδαν ,έτρεξαν να δουν τι έγινε...Ο ψαρας ηταν σχεδόν αναίσθητος μέσα και μελανιασμένος ,
κι ενω βογγούσε, έλεγε πως"κάποιος"όλη τη νύχτα τον έδερνε!
Ο καιρός πέρασε μαζι και οι μελανιές και οι πόνοι.Το καλοκαίρι ξανάρθε και μαζι μ'όλες τις άλλες γιορτές και η Αποτομή του Αι-Γιάννη.Η σκηνή επαναλαμβάνετε:ο ψαράςμπένει στο κουζινάκι και ψάχνει το φαγητό του...
-Δεν τρώνε σήμερα!
-Γιατί;
-Γιατί γιορτάζει "αυτός"που δέρνει!
Γυρισε κι έφυγε αμίλητος και βιαστικός!Δεν ξεχασε αυτή τη μέρα ποτέ και πάντα νήστευε κι αυτός και τα παιδιά του και τα εγγόνια του!Παντα θυμούνται "αυτόν" που δερνει που δεν ήταν βέβαια ο Αι-Γιάννης αλλά
αυτός που με την ανυπακοή ,του έδωσε δικαίωμα να μπεί μες στη βάρκα του!

Τις πρεσβείες και τις ευλογίες του Αι-Γιάννη να έχουμε ολοι μας.Αμήν.
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: "Αυτός...που δέρνει..."

Δημοσίευση από Christos »

:25
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Andreasmas »

Παραδειγματικη ιστορια.
Ειναι κατα καποιο τροπο συνυφασμενη με αυτο που ειπε σημερα στο Κιατο ο Σεβασμιωτατος κκ Διονυσιος πως, ο ανθρωπος εχει το αυτεξουσιο , ειναι ελευθερος, ή να ακολουθησει το Θεο οποτε θα ειναι ενωμενος με την ιδια τη Ζωη, ή θα απομακρυνθει απο τον Θεο,οποτε θα γινει ή κτηνος ή διαβολος.
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Φίλοι μου να σας πω και για μια Αγία που δέρνει...όντως!
Αυτή είναι η Αγία Παρασκεή η Μεγαλομάρτυς, την ευχή της να έχουμε.
Προς δόξαν Θεού, και με κάποιο δισταγμό θα πω το παρακάτω γεγονός...
Η γιαγιά μου η συγχωρεμένη( :25 )μου έλεγε ότι η Αγία Παρασκευή, την οποία τιμούσαν πολύ οι παλιοί λόγω ενός Μοναστηριού της εδώ κοντά, "δέρνει"...Της έλεγα τι εννοείς; Να μου έλεγε δίνει κάτι σφαλιάρες...
Εγώ δεν ήμουν καθόλου βέβαιος...
Πέρασε ο καιρός, και κάπου το ξανάκουσα το ίδιο και δεν μίλησα αλλά είχα λογισμούς...που μου τους έλυσε
ένας φίλος μου Ιερέας, μου διηγήθηκε πως διαφώνησε σε έντονο ύφος με τον Ηγούμενο της Αγίας Παρασκευής αλλά δεν θα το ξανακάνει γιατί πονάει...Τι εννοείται του λέω; Να η Αγία, στον ύπνο μου, μου έριξε μια σβουριχτή που ακόμη πονάει το μάγουλό μου...
Τώρα δεν ξέρω πως θα το πάρετε...αλλά η παιδαγωγία του Θεού περιλαμβάνει για μένα σίγουρα και ...σφαλιάρες(ευλογημένες)... οπότε δεν ξέρω αν και στο προηγούμενο περιστατικό ήταν ο πονηρός ή ο Άγιος Ιωάννης...
Να με συγχωρείτε, αυτή είναι λίγο χωριάτικη πίστη...
Ακόμη να προσθέσω πως ο Θεός μας είναι της Αγάπης αλλά και της Δικαιοσύνης..όπως βλέπουμε έντοντα στην Παλαιά Διαθήκη..αλλά όπως έλεγε και ο μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, μήπως χρειαζόμαστε να μας γυρίσει προς τα έσχατα λίγο προς τα πίσω...
Άβαταρ μέλους
evita_gr
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από evita_gr »

Μπορεί νάναι έτσι όπως το λες...Και στις δυο περιπτώσεις μετράει το αποτέλεσμα,που ειναι παντα για το καλό του ανθρώπου και την εν Θεω διαπαιδαγώγησή του !
Άβαταρ μέλους
evagelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από evagelia »

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΑΔΕΡΦΟΙ ΠΕΡΙ (ΔΕΡΝΗ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ!!ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗΛΗΝΗ!!ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ!!ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΥΓΕΝΙΑ!!ΟΜΩΣ ΟΙ ΜΥΤΗΛΗΝΙΕΣ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΗΣΑΝ??? ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΤΑ ΞΕΝΟΥΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΑΠΗ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ!!
ΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΓΙΟΙ ΔΕΡΝΟΥΝ!!ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝΕ!!ΕΓΩ ΤΗΣ ΛΕΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΑΠΗΣ?? Ο ΜΙΧΑΛΗΣ Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ!!ΝΑ ΠΑΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!ΘΑ ΠΑΩ ΤΗΣ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΑΞΙΑΡΧΙΟΤΙΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ !!ΕΤΣΙ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΑΡΑΠΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ!!ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ!!ΟΜΩΣ!!!ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΗΓΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΚΑΙ ΕΚΕΙ??? ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΗ ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΗ!! ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΟΛΩΝ!!
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”