PATIENT έγραψε:......Ήταν ένας Έλληνας αξιωματικός του ναυτικού ο οποίος μόνος ανάμεσα σε τόσους άλλους είχε το σθένος να αρνηθεί να συμμετάσχει στην αποστολή εκείνη. Παρόλο που υπήρχαν μικρές αλλά όχι μηδενικές πιθανότητες να εκτελέσει επιθετική αποστολή εκείνο το πλοίο , η συνείδησή του συγκεκριμένου χριστιανού δεν του επέτρεψε να έχει την παραμικρή ανάμιξη σε έναν επιθετικο πόλεμο...
.
Και πολύ καλά έκανε ! Μέσα από την καρδιά μου ο έπαινος !!!
Η συνείδηση του , του είπε το σωστό και είχε το Θάρρος να πράξει κατά συνείδηση !!! Ενώ οι πολλοί δρουν κάτω από έξω- συνειδησιακούς καταναγκασμούς να ένα παλικάρι που δεν μετρά το κόστος αλλά την δύσκολη στιγμή κάνει το σωστό !
Είναι Αξιωματικός επαγγελματίας του πολέμου και διάλεξε αυτό το επάγγελμα για να υπερασπίσει την ελευθερία και το δίκαιο .
Σε περίπτωση αμυντικού πολέμου ο ίδιος άνθρωπος είναι έτοιμος να πολεμήσει με όλη την τέχνη και δύναμη του με αυτοθυσία υπακούοντας στο κάλεσμα της πατρίδας
Μα τώρα του ζητάνε το άδικο . Τον θέλουν όχι ελευθερωτή αλλά καταπιεστή στην υπηρεσία ξένων ταπεινών συμφερόντων .....
.Ακούει ίσως την οργή του ελληνικού λαού που καταδικάζει αυτό τον πόλεμο ( οργή λαού = φωνή του Θεού )
Ακούει ίσως την φωνή της εκκλησίας μας που καταδικάζει σαν άδικο και αδελφοκτόνο αυτόν τον πόλεμο .
Και λέω ίσως γιατί δεν ξέρω . Ίσως να μην έχει την δυνατότητα πληροφόρησης επειδή ακριβώς είναι σε πολεμικό πλοίο μακριά μας .Δεν ξέρω
Μα αυτό που ξέρω είναι ότι ακούει την συνείδηση του την εντος του φωνή του Θεού .
Ο μέχρι τώρα υπάκουος σηκώνει κεφάλι ! Υπάκουε σε ανθρώπους εν συνείδηση ( εν θεώ ) Τώρα εν συνείδηση ( εν θεώ ) δεν υπακούει !
Και πίσω από την υπακοή και πίσω από την ανυπακοή είναι η Ιδία αγαθή συνείδηση!
Θα μπορούσε να λουφάξει ! Να ρίχνει τις οβίδες στον γάμο του καραγκιόζη !
Δεν το κάνει . Στην ουσια συνεχίζει τον αγώνα για το καλό . Είναι ανδρείος !
Είναι πολεμική πράξη αυτή που κάνει και είναι πιστός στον όρκο του .!!!
Προτίμα την Δόξα του Θεού αν και αυτό συνδέεται με την (ανθρωπίνως ) ατιμωτική δίκη και φυλάκιση και στέρηση αξιώματος ....
Και πολύ καλά έκανε ! Μέσα από την καρδιά μου ο έπαινος !!!
Ακομα και στην περιπτωση αμυντικου πολεμου , ο πολεμιστής ελευθερος είναι κατα τον νομο αν θα δώσει μάχη . Γιατι ελευθεροι οντες δυνανται να μαχωνται για την ελευθερια ....
. Και οι άρχοντες θέλουσι λαλήσει προς τον λαόν, λέγοντες, Τις άνθρωπος ωκοδόμησεν οικίαν νέαν και δεν έκαμεν εγκαινιασμόν αυτής; ας αναχωρήση και ας επιστρέψη εις την οικίαν αυτού, μήποτε αποθάνη εν τη μάχη και εγκαινιάση αυτήν άλλος άνθρωπος.
6. Και τις άνθρωπος εφύτευσεν αμπελώνα και δεν ευφράνθη εξ αυτού; ας αναχωρήση και ας επιστρέψη εις την οικίαν αυτού, μήποτε αποθάνη εν τη μάχη, και ευφρανθή εξ αυτού άλλος άνθρωπος.
7. Και τις άνθρωπος ηρραβωνίσθη γυναίκα και δεν έλαβεν αυτήν; ας αναχωρήση και ας επιστρέψη εις την οικίαν αυτού, μήποτε αποθάνη εν τη μάχη, και λάβη αυτήν άλλος άνθρωπος.
8. Και οι άρχοντες θέλουσι λαλήσει έτι προς τον λαόν και θέλουσιν ειπεί, Τις άνθρωπος είναι δειλός και άκαρδος; ας αναχωρήση και ας επιστρέψη εις την οικίαν αυτού, διά να μη δειλιάση η καρδία των αδελφών αυτού, ως η καρδία αυτού.
Ενα άλλο ζήτημα είναι η ευλογία της εκλησίας μας .Το 1821 , το 1940
για του Χριστού την Πίστη την Αγεια και της Πατιδας την Ελευθερια ....
Και όταν πλησιάσητε εις την μάχην, ο ιερεύς θέλει προσέλθει και λαλήσει προς τον λαόν,
3. και θέλει ειπεί προς αυτούς, Άκουε, Ισραήλ, σεις πλησιάζετε σήμερον εις την μάχην κατά των εχθρών σας, ας μη δειλιάση η καρδία σας, μη φοβηθήτε μηδέ τρομάξητε μηδέ εκπλαγήτε από προσώπου αυτών,
4.
διότι Κύριος ο Θεός σας είναι ο προπορευόμενος μεθ' υμών, διά να πολεμήση υπέρ υμών εναντίον των εχθρών σας, διά να σώση υμάς.
Ειναι σαφές οτι στην υποθεση της Σεβιας οχι μονο δεν υπηρχε η ευλογια αλλα και η αντιθεση κληρου και λαου .....
Το πρώτο βασικό ερωτημα στην συνειδηση μου αυτό ειναι !
Είναι Κύριος ο Θεός μας ο προπορευόμενος μεθ' ημών, διά να πολεμήση υπέρ ημών εναντίον των εχθρών μας, διά να μας σώση ?
Αν ναι στη μάχη , αν οχι μακριά ....