Η φιλοξενία του Χριστού

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Η φιλοξενία του Χριστού

Δημοσίευση από eleimon »

Ενα Κυπριακο διηγημα

Μιά φορά ήταν μιά γυναίκα.Εις τη στράταν της μιάν ημέρα εσυνάντησε τον Ιησού Χριστό.Τον Χαιρέτησε,του έβαλε μετάνοια,του φίλησε το χέρι και του λέγει:
-Σε περιμένω αύριο να ΄ρθεις στο σπίτι μου.Θα κάμω ετοιμασία.Θα' ρθείς?
-Θά έρθω
Πήγε τότε η γυναίκα,μάνι-μάνι σκούπισε,σφουγγάρισε, έβαλε τα τραπεζομάντιλα της τα καλά...Τα έκαμε ούλα ταιριαστά.Μαγείρεψε κιόλας, έβαλε τα πιάτα στο τραπέζι, όλα έτοιμα και περίμενε τον Ιησού Χριστό να ' ρθεί.Περίμενε,περίμενε...Νάσου ανέφανε ένας γέρος.
-Κάμε ελεημοσύνη, κόρη μου.
-Χάτε, άμε στην δουλειά σου.Καρτερώ ξένους εγώ.
Τον έδιωξε.Ύστερα από λίγο φάνηκε ένας άλλος.
-Μα πάει ένας, έρχαιτε άλλος; Εγώ καρτερώ ξένους, και θα μου κουβαληθείτε σεις οι γέροι;Λάμνετε στη δουλειά σας.
Ύστερα φάνηκε μιά γερόντισσα.Την έδιωξε και αυτή.
Καρτέρει, καρτέρει, Χριστός δεν εφάνη.
Την άλλη μέρα,από το πρωΐ βγήκε έξω η γυκαίκα.Πήγε να εύρη τον Χριστό.Λαλεί του:
-Εχθές σε περίμενα να ' ρθείς όλη μέρα κι έκαμα ετοιμασία...
-Ήρθα τρείς φορές, λαλεί της, κι μ΄έδιωξες.Τρείς φορές ήρθα και μ΄έδιωξες.Τρείς φορές ήρθα και μ ' έβγαλες έξω.
-Πότε ήρθες;Δεν σε είδα.
-Δεν με είδες;Εκείνος ο γέρος ποιός ήταν;Ο άλλος ο άρρωστος ποιός ήταν;Η γερόντισσα που ήρθε ποιός ήταν;
Έμεινε τότε η γυκαίκα ξερή κι ' εθώρεν τον.Δεν ήξερε τι να πεί.
Τώρα όταν έρθει ένας φτωχός,νομίζουμε πως δεν είναι ο Ιησούς Χριστός.Δεν ακούεις που λαλεί ο Χριστός: αν δεν είδες εμένα,είδες τον αδελφό μου τον ελάχιστο;
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”