Ήρωας είναι ένας που αποφασίζει να υπερασπιστεί , μέχρι τέλους , συνέπεια στο πιστεύω του.
Ο Μοναχός αποφασίζει να υπερασπιστεί μέχρι τέλους τη συνέπεια του τον Θεό του.
Τα πλάσματα της συνέπειας και του " μέχρι τέλους " είναι τα έντιμα;
Ο Μοναχός δεν είναι προκατασκευασμένο άγαλμα αρετής χαρισμένης.
Είναι απλός ,ταπεινός ,ανίδεος για την αξία του και όσα αποκτά τα πληρώνει με αίμα.
Δίνει αίμα για να λάβει πνεύμα.
Για να φτάσει σιγά σιγά προς την εξαίσια απλωσιά της ταπείνωσης.
Μοναχός στο Άγιο Όρος είπε κάποια στιγμη στο συνοδοιπόρο του :
Πάω να βάλω τα παπούτσια μου , έχω καιρό να πλύνω τα πόδια μου και φοβάμαι μήπως λερώσω τη φύση.....................
Η ταπείνωση είναι εξαφάνιση , εξαφάνιση του δυνάστη εγωισμού και εμφάνιση της καθαρής ανάλαφρης ψυχής , της πνοής - αύρας Θεού μέσα.
Όμως ποιός μπορεί να βγάλει το μανδύα της εγωπάθειας , να τον παραδώσει σαν παλτό στο βεστιάριο τηςεισόδου και να εισάλθει ανάλαφρος στην αίθουσα με τις μουσικές;
Η εποχή μας και η παιδεία μας είναι ερεθισμένες και ερεθιστικά εγωκεντρικές.
Πιστεύεται ότι η άκρα ταπείνωση καταλήφει άθελά της στην άκρα ισχύ;
Λένε ότι στο Άγιο Όρος κάποιο καλόγεροι αποκτούν απο αυτο το δρόμο τετοια δύναμη - δύναμη που στην αδυναμία τελειούται - ώστε περνούν μέσα από χαράδρες , σαν από αόρατη γέφυρα , σαν να πετούν.
Νικούν το φυσικό νόμο και αλλάζουν την τάξη του γνωστικού κόσμου , φανερώνουν τον άγνωστο.
Πως ορίζουμε το φυσικό νόμο - στη δημιουργία του Θεού;
Δίνει αίμα για να λάβει πνεύμα.........
Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Δίνει αίμα για να λάβει πνεύμα.........
Όποιος μέσα από τον αγώνα του αποκτάει ταπείνωση και - επομένως - προσεγγίζει τον Ουράνιο Πατέρα μας, τότε αποκτάει και επιπλέον χαρίσματα, τα οποία όμως τα εξαντλεί στην πνευματική του εξέλιξη και την βοήθεια των αδελφών του! Τα χαρίσματα αυτά δεν είναι δικά του και το ξέρει καλά αυτός που τα αποκτά, γι' αυτό άλλωστε και ποτέ δεν τα προβάλλει. Και τα χρησιμοποιεί μόνον όπου οι ανθρώπινες δυνάμεις δεν αρκούν για να επιτευχθεί το καλό.
Έτσι έχουμε περιπτώσεις καταστρατήγησης των φυσικών νόμων (που ο ίδιος ο Θεός όρισε), από κάποια άγια πλάσματά Του και πάτοτε προς δόξαν Θεού.
Έτσι έχουμε περιπτώσεις καταστρατήγησης των φυσικών νόμων (που ο ίδιος ο Θεός όρισε), από κάποια άγια πλάσματά Του και πάτοτε προς δόξαν Θεού.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΓΛΑΦΥΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ , Ο ΚΟΠΟΣ ΤΟΥ , Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ , Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ....
ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΔΥΘΕΙ ΤΟ ΜΑΝΔΥΑ ΕΤΟΥΤΟ.
ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΔΥΘΕΙ ΤΟ ΜΑΝΔΥΑ ΕΤΟΥΤΟ.
ο Χριστός σώζει....
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Πέρα όμως απο το μεγαλείο της ταπείνωσης - μπορούμε να μιλάμε για φυσικό νόμο στο δημιούργημα του Θεού;
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σε ορισμένες περιπτώσεις ναι , όμως μόνο προς δόξαν θεού , όπως πολύ σωστά σημειώνει ο φίλος Απόστολος.Κι αυτό αποδεικνύεται με τις εκατοντάδες μαρτυρίες θαυμάτων που συνέβησαν κατά καιρούς πάντοτε μα την παρέμβαση της θείας πρόνοιας.vasilikirimp έγραψε:Πέρα όμως απο το μεγαλείο της ταπείνωσης - μπορούμε να μιλάμε για φυσικό νόμο στο δημιούργημα του Θεού;
Κατά τη γνώμη μου το πλησίασμα στο θεό μπορεί να δώσει τη δυνατότητα κατάργησης των φυσικών νόμων , αλλά η δυνατότητα αυτή εξαντλείται στην καθημερινότητα και στη προσφορά προς τον συνάνθρωπο.Αυτοί που έχουν τα πνευματικά χαρίσματα οφείλουν να κοπιάζουν για τους συνανθρώπους τους και να δείχνουν το δρόμο....
ο Χριστός σώζει....
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

ζητω συγνώμη , η παραπάνω τοποθέτηση μου αφορά την κατάργηση των φυσικών νόμων...Βασιλική μου συγνώμη δε πρόσεξα καλά την παρατήρησή σου.ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:Σε ορισμένες περιπτώσεις ναι , όμως μόνο προς δόξαν θεού , όπως πολύ σωστά σημειώνει ο φίλος Απόστολος.Κι αυτό αποδεικνύεται με τις εκατοντάδες μαρτυρίες θαυμάτων που συνέβησαν κατά καιρούς πάντοτε μα την παρέμβαση της θείας πρόνοιας.vasilikirimp έγραψε:Πέρα όμως απο το μεγαλείο της ταπείνωσης - μπορούμε να μιλάμε για φυσικό νόμο στο δημιούργημα του Θεού;
Κατά τη γνώμη μου το πλησίασμα στο θεό μπορεί να δώσει τη δυνατότητα κατάργησης των φυσικών νόμων , αλλά η δυνατότητα αυτή εξαντλείται στην καθημερινότητα και στη προσφορά προς τον συνάνθρωπο.Αυτοί που έχουν τα πνευματικά χαρίσματα οφείλουν να κοπιάζουν για τους συνανθρώπους τους και να δείχνουν το δρόμο....
ο Χριστός σώζει....