Xριστιανός και πόλεμος

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Απάντηση
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Φαίνεται φίλε Misha σου διαφεύγει ο λόγος του Χριστού "ουκ ήλθον καταργήσαι τον νόμο αλλά πληρώσαι...". Τώρα εάν εσύ νομίζεις ότι είσαι πάνω από το Χριστό και αρνήσαι την Παλαιά Διαθήκη είναι δικό σου θέμα (προσωπικό).
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

Ionas έγραψε:Θα επαναλάβω αυτά που είπα πριν:

"Κατά περίπτωση και στο έλεος του Θεού". Αυτή η σύντομη φράση τα λέει όλα. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε οι πιστοί με γενικούς αφορισμούς και ηθικολογίες. Η ηθική μας δεν είναι αυθύπαρκτη, ηθικό για μας είναι μόνο ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Τώρα να μου πει ο Misha τι θα έκανε αν ξένος στρατός, όπως οι Τούρκοι, ερχόταν και έπρεπε να υπερασπιστή την πατρίδα; Ή έαν έβλεπε κάποιον να επιχειρή να σκοτώση ή να βιάση προσφιλές του πρόσωπο;

το πρωτο σκελος εφαρμοζεται ΑΝΕΤΑ απο ολους τους πλανεμενους και πολεμοκαπηλους οπου γης.τα ιδια λεει ο Μπους και υπαρχει βιντεο με δηλωση του πως δηθεν ο Θεός τον οδηγησε να επιτεθει στο Ιρακ.Τα ιδια λεει και η εταιρεια Σκοπιά.

το θελημα του Θεου και η ηθικη για εμας και εμενα προσωπικα εχει οριοθετηθει απο τους κανονες της Εκκλησιας,τον αγιο Σιλουανο,τον π.Σωφρονιο και τον π.Παίσιο.

τα υπολοιπα ειναι "αλλα λογια ν αγαπιομαστε,δικαιολογιες για τ αδικαιολογητα και πρωτη αδικαιολογητη ειναι η βια εναντι των συνανθρωπων στη ζωη του Χριστιανου!

οσο για την Παλαια και την Καινη Διαθηκη τα λεει ΟΛΑ το περιστατικο του Κυριου με την μοιχαλιδα και καταδικασμενη σε λιθοβολισμο.Μη ψαχνεις αλλου ερμηνειες....εκτος αν ακουσες καπου τον Κυριο να μας προτρεπει να μιμηθοπυμε τον προφητη Ηλια ή τον αγγελο που θανατωσε τα πρωτοτοκα Αιγυπτου....

"ουκ οιδατε ποιου πνευματος εστε" φιλε μου...

το εγραψα και παραπανω..πως καταγομαι απο γενια που πολεμα συνεχως επι αιωνες..μονο στην Κυπρο δεν πολεμησαν δικοι μου ανθρωποι...αρα το
DNA μου φωναζει για πολεμο,αιμα και εκδικηση...

αλλο αυτο και αλλο οι εντολες του Χριστου...αν βρισκομουν λοιπον σε αναγκη θα σκοτωνα...και μετα θα τραβαγα σε μια ερημια να κλαψω την μεγαλη αμαρτια του φονου αφου την ειχα εξομολογηθει και ειχα λαβει και το αναλογο επιτιμιο...

το σιγουρο παντως ειναι πως δε θα κυκλοφορουσα περηφανος με τα παρασημα στο στηθος...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Misha την Πέμ Οκτ 19, 2006 10:15 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Και ο Misha και ο Lovethink παραξήγησαν αυτά που γράφω ότι, μπορεί να λειτουργήσης κατ' εντολήν του Θεού. Φυσικά και δεν ενοούσα καθέναν(τρελλό) που νομίζει ότι εκπροσωπεί το Θεό, αλλά τους Αγίους της Παλαιάς Διαθήκης που ανέφερα. Όσο γι αυτά που λέει ο Misha, κάθε ορθόδοξος γνωρίζει ότι η Παλαιά Διαθήκη είναι ισόκυρη και δεν την απορρίπτει.
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

Ionas έγραψε:Και ο Misha και ο Lovethink παραξήγησαν αυτά που γράφω ότι, μπορεί να λειτουργήσης κατ' εντολήν του Θεού. Φυσικά και δεν ενοούσα καθέναν(τρελλό) που νομίζει ότι εκπροσωπεί το Θεό, αλλά τους Αγίους της Παλαιάς Διαθήκης που ανέφερα. Όσο γι αυτά που λέει ο Misha, κάθε ορθόδοξος γνωρίζει ότι η Παλαιά Διαθήκη είναι ισόκυρη και δεν την απορρίπτει.
ισοκυρη σημαινει μιμηση κατα περιπτωση του Προφητη Ηλια ,του Φινεες ,του Αβρααμ και του Μωυση????

λαθος ερμηνεια δινεις στον ορο ισοκυρη φιλε μου...

οι Γραφες ερμηνευονται ΜΟΝΟ μεσα απο την ζωη του Κυριου Ιησού και την εμπειρια των αγιων ..

κι οι αγιοι γνωριζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πως η συμμετοχη σε πολεμο οδηγει σε απωλεια της Χαριτος ,γιατι ειναι εναντια στην κοινη ανθρωπινη φυση που μοιραζομαστε απαντες, γι αυτο ριχνουν και κατακεφαλα τα επιτιμια στους κανονες με καθαιρεση και αφορισμο....

αλοιμονο αν διαβαζουμε οπως μας αρεσει την Παλαια Δαιθηκη και μετα παριστανουμε τους "αγγελους εκδικητες"
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Δεν θα ασχοληθώ να σε πείσω για την Παλαιά διαθήκη, τουλάχιστον επι του παρόντος, αλλά η ιστορία των λαών διδάσκει. Η ύστερη βυζαντινή εποχή όταν η αυτοκρατορία έφθασε σε μέγιστη παρακμή μας δείχνει πόσο λάθος είναι μια τυπολατρική και συνάμα μοιρολατρική αντιμετώπιση αυτού του θέματος. Στοίχισε αυτό 400 και πλέον χρόνια δουλείας. Τότε δεν πολεμούσαν οι βυζαντινοί αλλά έπαιρναν ξένους μισθοφόρους ή περίμεναν να ευαρεστηθή Σουλτάνος κλπ.κλπ. Από τότε ειπώθηκε "το σφάξε με αγά μου να αγιάσω". Εμ δεν είναι έτσι φίλοι μου.
Η ΑΓΑΠΗ προς τον συνάνθρωπο δίδεται από το Θεό, όταν τον ευαρεστήσεις. Και όπως λέει ο Απόστολος Παύλος , " και αν δώσω το σώμα μου να καή, αγάπη δε μη έχω, έγινα δοχείο που ηχεί..." και τίποτα δεν κερδίζω.
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Θα επανέλθω αύριο με κείμενα του Μεγάλου Βασιλείου και του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, που τους επικαλείσαι φίλε Misha, με κείμενα που λένε ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που ισχυρίζεσαι.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

ΙΟΝΑ αν θεωρείς τη Παλαιά Διαθήκη ΙΣΟΚΥΡΗ τότε καιρός να βγεις με τις πέτρες στους δρόμους και να λιθοβολείς
Επίσης αν τύχει και έχεις αδερφό παντρεμένο και πεθάνει να πας όπωςδήποτε με τη γυναίκα του
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

Ionas έγραψε:Δεν θα ασχοληθώ να σε πείσω για την Παλαιά διαθήκη, τουλάχιστον επι του παρόντος, αλλά η ιστορία των λαών διδάσκει. Η ύστερη βυζαντινή εποχή όταν η αυτοκρατορία έφθασε σε μέγιστη παρακμή μας δείχνει πόσο λάθος είναι μια τυπολατρική και συνάμα μοιρολατρική αντιμετώπιση αυτού του θέματος. Στοίχισε αυτό 400 και πλέον χρόνια δουλείας. Τότε δεν πολεμούσαν οι βυζαντινοί αλλά έπαιρναν ξένους μισθοφόρους ή περίμεναν να ευαρεστηθή Σουλτάνος κλπ.κλπ. Από τότε ειπώθηκε "το σφάξε με αγά μου να αγιάσω". Εμ δεν είναι έτσι φίλοι μου.
Η ΑΓΑΠΗ προς τον συνάνθρωπο δίδεται από το Θεό, όταν τον ευαρεστήσεις. Και όπως λέει ο Απόστολος Παύλος , " και αν δώσω το σώμα μου να καή, αγάπη δε μη έχω, έγινα δοχείο που ηχεί..." και τίποτα δεν κερδίζω.
ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΦΑΛΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ η ταυτιση της ιστορίας της Ανατολικης Ρωμαικης αυτοκρατορίας ή της οποιας κοσμικης αυτοκρατοριας με την ιστορια της Οδου,οπως ονομαζοταν στην αρχαια Εκκλησια ο δρομος του Χριστου.

τα ιδια λεει και ο Παπας με τον Καισαροπαπισμο του,τα ιδια και οι Ρωσοι με τη θεωρια της Τριτης Ρωμης,τα ιδια και οι Σερβοι με το Στεφανο Δουσαν και οι Βουλγαρο με τον τσαρο Σαμουήλ.

αν θελεις, να το ανοιξουμε το κεφαλαιο Βυζαντιο αλλα θα το πιασουμε απο παλια με τον Θεοδοσιο τον μεγα και τη σφαγη της Θεσασαλονικης και με τον Ιουστινιανο και τη σφαγη της στασης του Νικα.

τοτε ομως δεν ξερω αν μπορει ο διαχειριστης ν ανεχθει αυτα που θ ακουστουν....

η εξουσια φιλε Ιωνα φθειρει και διαφθειρει οσο κι αν επικαλειται τον Θεό για να επικυριαρχησει αποτελεσματικοτερα.

για το σφαξε με αγα ν αγιασω διαβασε τον βιο του αγιου Ιωαννη του Ρωσου και των πολλων νεομαρτυρων ειδικα αυτων που προετομαστηκαν χρονια με ασκηση και δακρυα στο αγιον Ορος...
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Αυτά Lovethink τα συμπλήρωσε ο Χριστός, όπως προείπα. Η Παλαιά Διαθήκη (όπως τη συμπλήρωσε ο Χριστός) και η Ιερή Παράδοση είναι ισόκυρες με την Καινή στην Ορθοδοξία.
Μην προτρέχετε ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ που τα ερμηνεύουν ΟΛΑ.
Αυτό δεν το αποτόλμησαν ούτε οι μεγαλύτεροι Άγιοι (Ιερός Χρυσόστομος, Μέγας Βασίλειος, Άγιος Νεκτάριος , Άγιος Νικόδημος, ...).
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Mihsa θα επανέλθω αύριο. Ευχαρίστως να την πιάσουμε από όπου θες τη Βυζαντινή Ιστορία και όποια άλλη ιστορία θέλετε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”