Όσο γκρινιάζει κανείς, τόσο ρημάζει.

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re:

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

nikolaos-9 έγραψε:Περαστικά σου smarti. Γνωρίζω τι σημαίνει πρόβλημα στη μέση. Σου εύχομαι να πάει καλά η επέμβαση (που θα πάει, έχουμε καλούς και φιλότιμους γιατρούς), υπομονή και καλή ανάρρωση.

Η Παναγία μαζί σου.

Έχω να πώ ότι

¨Ο Θεός Γιατρεύει και ο γιατρός κουράρει.¨

Πολύ ωραία όλα.

Δόξα τω Θεώ Πάντων Ένεκεν
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Όσο γκρινιάζει κανείς, τόσο ρημάζει.

Δημοσίευση από Ionas »

H εικόνα της φιλοξενίας του Αβραάμ που ανέβασα λίγο πιο πάνω, συμβολίζει την Αγία Τριάδα η οποία δεν πρέπει να συμβολίζεται κατά άλλο τρόπο κατά το Ορθόδοξο Δόγμα, όπως και ο φίλος μας ο Κωνσταντινουπολίτης λέει. Την παραπάνω εικόνα την είχε ο ίδιος ανεβάσει...εδώ:
http://agiooros.net/forum/viewtopic.php?f=14&t=5005
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harrys1934 »

kαλοί μου φίλοι ωραίος ο τίτλος αυτός Οσο γκρινιάζει κανείς, τόσο ρημάζει. Αν δεν το καταλαβαίνει αυτός που έχει την γκρίνια συνέχεια πως θα διορθωθεί;
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Harrys1934 έγραψε:kαλοί μου φίλοι ωραίος ο τίτλος αυτός Οσο γκρινιάζει κανείς, τόσο ρημάζει. Αν δεν το καταλαβαίνει αυτός που έχει την γκρίνια συνέχεια πως θα διορθωθεί;
Με την βοήθεια του Θεού , αυτός Πάντων Ένεκεν
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Καπετάνιε μου, μόνο που δεν ξέρω αν είσαι καπετάνιος στην στεριά ¨η στην θάλασσα. Άν τα περιμέναμε όλα από τον Θεό, τότε αγαθοί, και αμαρτωλοί θα πηγαίναμε αγκαλιά στον Παράδεισο. Ματθαίου Ζ--7-8- Ζητείται και θα σας δοθεί, χτυπάτε την πόρτα και θα σας ανοίξω.
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Εννοείται πώς κάποιος πρέπει να κάνει αγώνα και να προσεύχεται για το άτομο που γκρινιάζει, ώστε να το φωτίζει ο Θεός να διορθωθεί. Χωρίς εργασία δεν υπάρχει μισθός.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
NIKI
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKI »

Καλημερα αγαπητοι μου αδελφοί.Αγαπητε smarti για οτι μας ερχεται στην ζωη πρεπει να δοξαζομε τον Κύριο .Πιστευψε με Αυτος ξέρει τι θα κάνει για εμας.Θα σου πω ότι εγώ εχει λίγο καιρο που εχω ενα οίδημα στο αριστερό μου ματι (σχεδον δεν βλέπω) αλλα το μόνο που κάνω ευχαριστώ τον Θεό που εχω και το αλλο μου μάτι και βλέπω.Δεν Θέλω να μου πει καποιος ομώς οτι με λυπάται.Οχι ειμαι χαρούμενη γιατι μπορώ να δοξάζω το όνομα του Κυρίου.Για αυτο καλέ μου μην γκρινιάζεις ,μήν θυμώνεις και απλά για τους αλλους να προσευχεσαι και τα υπολοιπα, ασε τον Καλο Θεό να πράξει .
Σας Ευχαριστω
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Πολύ ωραία μας δίδαξες Νίκη με το γλυκό και παρηγορητικό λόγο που μας είπες...σε σχέση και με αυτό που έχεις πάθει. Η φίλη μας η Σμαρώ (Smarti) έχει επίσης θάρρος και υπομονή.
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
NIKI
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKI »

Συγνώμη Σμάρω μου απολογομε γιατι δεν ειδα το ονομα σου στην λιστα.Χίλια συγνώμη :oops:
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Harrys1934 έγραψε:Καπετάνιε μου, μόνο που δεν ξέρω αν είσαι καπετάνιος στην στεριά ¨η στην θάλασσα. Άν τα περιμέναμε όλα από τον Θεό, τότε αγαθοί, και αμαρτωλοί θα πηγαίναμε αγκαλιά στον Παράδεισο. Ματθαίου Ζ--7-8- Ζητείται και θα σας δοθεί, χτυπάτε την πόρτα και θα σας ανοίξω.
Είναι σίγουρο ότι ο Πανάγαθος Θεός ( Πάντων Ένεκεν ) θα στείλει σε όλους κάποια στιγμή κάποιον , που θα τους πεί τί να κάνουν.
Τώρα αν δεν το κάνουν , δικαίωμά τους . Π.χ. παραβολή φτωχού Λαζάρου και Πλουσιού.

Έχει σημασία άραγε , καλέ μου Χάρυ , αν είμαι καπετάνιος , άστο αυτό , εδώ δεν μας χρειάζετε.

Δόξα τω Θεώ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”