Xριστιανός και πόλεμος

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Απάντηση
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από sotirio »

michalisorfanos έγραψε:ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΑΙ ΗΡΩΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΒΕΛΗΣ , ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟΥ, ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜ,ΠΑΠΑ ΚΤΛΠ,ΕΤΣΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ,ΜΕ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΗΔΕΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΘΥΜΙΟ ΒΛΑΧΑΒΑ ΚΤΛΠ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ,ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΛΥΚΑΝΑΛΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΑΦΕΛΗ ΕΙΤΕ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ γ,ΠΑΙΣΙΟ ΑΣ ΜΗ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΑΛΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΟ ΕΜΕΙΣ,ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΥΤΑ! Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
ΝΑΙ !
Μisha

Αν εχεις Χιτλερ απεναντι σου η αγάπη του Γκάντι δεν βοηθά
η ΑΓΑΠΗ του Αι Δημήτρη σώζει !
Με τον κεμαλιστή Τουρκο απέναντι μας ( χειρότερο του Χίτλερ ) οι οικουμενιστες υπερβαίνουν τους χιλιαστές .......

Δεν τον ξέρω τον επίσκοπο μα οι Αγιοι μου κρατάνε Βαγγέλιο μα και όπλα
και τα δύο τα χρεισιμοποιουν συμφωνα με το Θέλημα του Θεού .
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από sotirio »

Misha έγραψε:ήρωες ναι ,εθνομάρτυρες ασφαλώς,τους ευχαριστουμε και τους τιμούμε για τους αγώνες και τις θυσίες τους...
αγιοι ομως δεν ειναι ,ουτε θα γινουν ποτε γιατι ειναι υπο επιτιμιο οπως ολοι οι φονείς...
ας τα διαχωρισουμε αυτα τα δυο γιατι δε συνταιριαζονται ....
βρες ενα πνευματικο και ρωτα τον..αν ενας παπας πολεμησει ξαναλειτουργαει ή το κρεμαει για παντα το πετραχηλι του.?
κι αν το κρεμαει γιατι του επιβαλουν να οι κανονες το κρεμασει?
Υπο επιτιμιο ο Αγιος Νεστορας ! Αγιος δεν θα γινει για τον Μisha ποτέ !
Μα είναι Αγιος !
Ο Αι Κοσμάς ηταν Αγιος και πρίν τον αναγνωρίσει πρόσφατα το φανάρι !
Δεν θα κρίνει ο οικουμενισμός τους Αγιους μας αλλά οι Αγιοι τους οικουμενιστες !
Και μάθε οτι ο πνευματικός νόμος ορίζει οτι οποιος έδωσε για τον Χριστό
την ψυχή του είναι του Χριστού !

Δεν θα σου πω για αγνωστους πολεμιστες Ιερεις .
Ο παπά ανηπομονος συνπολεμιστης του Αρη το κρέμασε ?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sotirio την Πέμ Οκτ 12, 2006 8:21 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
ix8ys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ix8ys »

«Η βία είναι ο τελευταίο καταφύγιο των αδυνάτων»

Ι. Ασίμωφ
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

δεν θα εξετασω τι εκανε ο καθενας στην προσωπικη του διαδρομη...

ουτε θα κανω ονοματολογία...

μου αρκει το οτι η εκκλησία με τους κανονες της επιτιμα τους μετεχοντας σε πολέμους και δεν αναγνωριζει αγιους οσους ιερεις ή μοναχους συμμετειχαν ενοπλως ...

ο π.Παισιος παντως αρνηθηκε επιμονα να γινει ιερεας,απο φοβο μηπως κατα λαθος καποια σφαιρα του στον πολεμο ειχε χτυπήσει ανθρωπο...

υγ. οταν νικα ο Τουρκος τον Ελληνα τον βοηθα ο Αλλαχ του .
οταν νικα ο Ελληνας γινεται το ανάποδο,

οταν νικα ο Ελληνας τον ορθοδοξο Βουλγαρο ο δικος μας Θεός "νικά" τον βουλγάρικο Θεό(που ειναι ο ίδιος)..οταν μας νικουσαν οι ορθοδοξοι Βουλγαροι άλλαζαν στρατόπεδο ο Θεός και οι αγιοι..(συχωρεστε με για την απρεπεια)

πόσο μικροί και θλιβεροι ειμαστε ωστε να μη κατανοουμε την κοινη ανθρωπινη φυση και μοιρα.

μεχρι και την πιστη του Εσταυρωμενου την καναμε εθνικιστική και ρατσιστική ιδεολογία :cry: :cry:
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από sotirio »

Και βέβαια θα εξετάζω και θα έχω σαν πρότυπο την ζωή των Αγίων .΄
Και με το ονομα τους θα τα λέω !
Και το παράδειγμα τους μας προφυλάσει απο τα γλυκανάλατα των οικουμενιστων .
Ο τουρκος νικά για τις δικές μας αμαρτίες ! Μαστιξ Θεού !
Δεν μου απαντάς για τον Αγιο Νέστορα , για τον παπα - ανυπόμονο
Υπεράνω ονομάτων λες !
Χμ !!!
Καλά για πές μου Με την αγαπη του Γκάντι κάνεις καλά τον Χιτλερ η την
Αγάπη του Αι Δημήτρη και τι να κάνουμε αν μας την πέσουν οι κεμαλιστες Τούρκοι ! Και με απλα λογια γιατι αν είμαι τουβλο και δεν καταλαβαινω .....
Ο πατριωτισμός εθνικιστική και ρατσιστική ιδεολογία ?
Χμ !!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sotirio την Πέμ Οκτ 12, 2006 9:01 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

οταν θα περασεις τις εξετασεις για την αιωνιοτητα (κι ευχομαι αυτο να αργησει πολυ και οταν ερθει εκεινη η ωρα να τις περασεις με αριστα και τονο)

δε θα ερωτηθεις για την Ελλάδα, την Κρητη ή την ελληνικότητα της Μακεδονιας....

θα ερωτηθεις για το πως φερθηκες στους ταπεινους και καταφρονεμενους τουτου του κοσμου που δεν εχουν συνορα και πατριδα,ουτε χρωμα και φυλή...

οσο φανατικά και να "υπερασπιστηκαν" οι καθε λογης ιεροεξεταστες την θρησκευτικοτητα τους χριστιανοι δε γινονται και μερος με το Θεο δεν εχουν εκτος αν μετανοησουν πικρα .....

γιατι χριστιανοι αληθινοι ειναι αυτοι που ομοιωθηκαν στην αγαπη και την ανεξικακια με τον Χριστο σαν τον αγιο Συμεων τον Θεολογο,τον οσιο Ισακ το Σύρο,τον π.Σωφρονιο,τον π.Παισιο και τον οσιο Σιλουανο.

"η δυστυχια του να εισαι φανατικος" αγαπητε κατα παραφραση τίτλου βιβλιου του Νίκου Δήμου....
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από sotirio »

:D Δεν τα βρίσκουμε στον διάλογο !
Δεν πειράζει !
Ας τα βρούμε ο καθένας μας με τον Ιησού
Αυτόματα θα τα έχουμε βρεί μεταξύ μας !!!

Ας προσευχηθούμε λοιπόν ο ένας για τον άλλο παρά τις διαφωνίες μας .
Και ο Θεός θα δώσει ....
:D .-
michalisorfanos
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από michalisorfanos »

Misha έγραψε:δεν θα εξετασω τι εκανε ο καθενας στην προσωπικη του διαδρομη...

ουτε θα κανω ονοματολογία...

μου αρκει το οτι η εκκλησία με τους κανονες της επιτιμα τους μετεχοντας σε πολέμους και δεν αναγνωριζει αγιους οσους ιερεις ή μοναχους συμμετειχαν ενοπλως ...

ο π.Παισιος παντως αρνηθηκε επιμονα να γινει ιερεας,απο φοβο μηπως κατα λαθος καποια σφαιρα του στον πολεμο ειχε χτυπήσει ανθρωπο...

υγ. οταν νικα ο Τουρκος τον Ελληνα τον βοηθα ο Αλλαχ του .
οταν νικα ο Ελληνας γινεται το ανάποδο,

οταν νικα ο Ελληνας τον ορθοδοξο Βουλγαρο ο δικος μας Θεός "νικά" τον βουλγάρικο Θεό(που ειναι ο ίδιος)..οταν μας νικουσαν οι ορθοδοξοι Βουλγαροι άλλαζαν στρατόπεδο ο Θεός και οι αγιοι..(συχωρεστε με για την απρεπεια)

πόσο μικροί και θλιβεροι ειμαστε ωστε να μη κατανοουμε την κοινη ανθρωπινη φυση και μοιρα.

μεχρι και την πιστη του Εσταυρωμενου την καναμε εθνικιστική και ρατσιστική ιδεολογία :cry: :cry:
ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ ΜΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΣΟΥ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ,
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

ανεφερα και παραπανω φιλε μου τον ευαισθητο Μακρυγιάννη που το πρωί μαχοταν και το βραδυ εκλαιγε και προσευχοταν για τις ψυχες των Τουρκων που σκοτωνε...

η συμμετοχη σε πολεμο ειναι βαρυτατο αμαρτημα.....ο καθενας ομως πραττει συμφωνα με τη συνειδηση του και το πνευματικο του επιπεδο...

"αναγκα και θεοι πειθονται"

μακαρι ο καλός Θεός να μη μας φερει σε θεση που θα χρειαστει(?) να κανουμε κακο σε συνανθρωπο μας ο οποίος "ετυχε" να γεννηθει λιγα χιλιομετρα περα απο τα συνορα μας και να διαπαιδαγωγηθει διαφορετικά από εμάς....
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Ναι, ο φόνος ακόμα και σε άμυνα είναι κάτι τρομερό. Θυμηθείτε απτην
αρχαιότητα τον Ορέστη. Πόσο δίκαιο ήταν που φόνευσε την φασιστική και αδίστακτη Κλυταιμνήστρα. Ώστόσο οι Ερινύες τον κυνηγούσαν διότι ήταν πλέον μιασμένος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”